O-STA

Z mobitelom Slovenci opravimo vedno več plačilnih transakcij

Z mobitelom Slovenci opravimo vedno več plačilnih transakcij

Ljubljana, 3. februarja - Uporabniki pametne mobilne denarnice VALÚ, s katero je Telekom Slovenije v letu 2019 nadgradil svoj portfelj finančnih storitev, so v letu 2021 opravili več kot 2 milijona transakcij, število uporabnikov mobilne denarnice pa se je povečalo za več kot 40 odstotkov. Tako je konec leta mobilno denarnico VALÚ uporabljalo že več kot 100.000 uporabnikov, ki lahko z mobitelom plačujejo na več kot 3000 plačilnih mestih, vključno s spletom, kjer je izjemno priljubljeno enostavno plačilo prek QR kode. Ob tem pa VALÚ omogoča tudi do 3.000 evrov mesečnega in 15.000 evrov letnega limita porabe.

"Delež Slovencev, ki so že vsaj enkrat plačali z mobitelom, je v zadnjem letu opazno zrasel in dosega že 48 % prebivalstva. Opažamo močno rast uporabe mobitelov predvsem na področju spletnih nakupov, kjer je tudi sama uporabniška izkušnja bistveno preprostejša in varnejša v primerjavi s plačilom s karticami. Uporabniki torej cenijo preprosto in varno uporabo sodobnih mobilnih aplikacij v povezavi z biometričnim načinom potrjevanja," je ob naraščajočem trendu plačilnih transakcij, opravljenih z mobitelom, izpostavila Ajda Brlec, direktorica Digitalizacije in razvoja IKT-rešitev v Telekomu Slovenije.

Poleg hitrih plačil na spletu, avtomatih in fizičnih prodajnih mestih so med popularnimi funkcionalnostmi pametne denarnice VALÚ tudi možnost pošiljanja in prejemanja denarja, možnost razdelitve računa, na primer v restavraciji, ali dvig denarja, polnjenje računa pa enostavno poteka preko VALÚ Monete. VALÚ Moneta omogoča najhitrejši način polnjena denarnice VALÚ, uporabnik pa ima privzeto na voljo do 160 EUR mesečnega limita. Porabo na VALÚ Moneti poravna uporabnik z mesečnim računom operaterja. Uporabniki lahko račun v svoji mobilni aplikaciji napolnijo tudi preko svojega bančnega računa, plačilne kartice ali enostavnega prenosa sredstev med uporabniki. Za to ni potrebno biti naročnik mobilnih storitev, tako da lahko, na primer, svojemu otroku VALÚ dobroimetje napolnite kar s prenosom sredstev s svojega mobitela - v nekaj trenutkih in brez stroška transakcije.

Na voljo je tudi predplačniška VALÚ Mastercard plačilna kartica, ki omogoča plačevanje doma in v tujini. Kdor je letos opravil vsaj tri mobilne transakcije, lahko v mesecu februarju VALÚ Mastercard pridobi brezplačno.

Uporabniki mobilne aplikacije VALÚ imajo enostaven pregled nad svojo porabo, možnost spremembe limita, posebne popuste pri izbranih partnerjih, aplikacija pa je z najnovejšo posodobitvijo postala še bolj uporabnikom prijazna.

Več na www.valu.si

e@ e a TelekomSlovenije
Telekom Slovenije, d.d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel.: +386 1 234 10 00, www.telekom.si Viozna stevilka: 1/24624/00, Okrozno sodisée v Ljubljani, Osnovni kapital: 272.720.664,33 EUR, Matiéna Stevilka 5014018, Identifikacijska Stevilka za DDV: SI98511734