O-STA

Družba Triple Point Technology rekordno v letu 2005

Družba Triple Point Technology je leta 2005 rekordno povečala svoje prihodke in število zaposlenih, predstavila inovativne proizvode, ohranila vodilni položaj v trgovanju z energijo in razširila svoje storitve na področju financ in blaga.

WESTPORT, Connecticut, ZDA - 24. januarja 2006 - Triple Point Technology, vodilni globalni dobavitelj programske opreme za oskrbo, trgovanje in nadzor zalog, je danes objavil svoje izjemne poslovne rezultate v letu 2005. Poleg občutnega povečanja števila svojih strank, rasti dohodkov od novih in stalnih strank ter povečanja števila zaposlenih je podjetje v lanskem letu predstavilo številne nove inovativne izdelke in prejelo največje število pomembnejših nagrad v svoji zgodovini.

Triple Point je v letu 2005 sklenil ali podaljšal 25 pogodb za svoj poglavitni paket programske opreme Triple Point Commodity XL(TM), ki omogoča trgovanje z blagom, nadzor tveganj in logistične storitve. Podjetje je s pomočjo teh pogodb svoje prihodke na letni ravni povečalo za 37%, medtem ko je rast v letu 2004 znašala 15%. Poleg uspešnega poslovanja na svojem osnovnem energetskem področju je podjetje dosegalo rast tudi na področju finančnih storitev, kjer je sklenilo dogovor z dvema od treh največjih svetovnih bank, ki delujejo na področju trgovanja z blagom in logistiko, ter na področju trgovanja z določenimi dobrinami, kjer je podpisalo več pogodb z vodilnimi svetovnimi trgovci s kmetijskimi pridelki.

Triple Point je prav tako povečal število zaposlenih po celotnem svetu, tako na svojem sedežu v Westportu kot v razvojnih centrih in centrih za pomoč uporabnikom v Houstonu, Londonu, Singapurju in Puni. Te spremembe so zahtevale tudi bistveno povečanje osebja za pomoč uporabnikom in dostavo, s pomočjo katerih bo lahko podjetje izpolnilo vedno večje zahteve in potrebe svojega naraščajočega števila uporabnikov. Prav tako se je v lanskem letu za 50% povečal tudi sektor za razvoj programske opreme, ki skrbi za trženje naslednje generacije programskih rešitev podjetja Triple Point.

"Sem izjemno zadovoljen z rezultati celotnega podjetja od industrijskih rešitev do prodaje in skrbi za uporabnike," je dejal Peter Armstrong, predsednik uprave Triple Point Technology. "Naše stalno zavzemanje za uspešnost in zadovoljstvo naših strank nam je omogočilo, da smo utrdili svoj vodilni položaj na tržišču nafte, naravnega plina, energije, premoga in kovin, prav tako pa smo močno izboljšali našo pozicijo na trgih kmetijskih finančnih storitev, dobrin in blaga. Naši dosedanji rezultati nam omogočajo nadaljnjo rast v 2006 na vseh naših področjih ter na vseh naših trgih."

Triple Point je v letu 2005 dosegel naslednje pomembnejše rezultate:

- Nove stranke. Triple Point je v letu 2005 pridobil večje število vodilnih podjetij v različnih sektorjih, med njimi Lehman Brothers, globalno investicijsko banko; OMV AG, vodilno naftno podjetje v srednji Evropi; Commerce Energy, največje podjetje za trženje energije brez lastne mreže v ZDA; ConocoPhillips, tretje največje integrirano energetsko podjetje v ZDA; Westar Energy, največji ponudnik električne energije v zvezni državi Kansas; General Maritime, vodilno podjetje za morski transport surove nafte; in Bharat Petroleum (BPCL), drugo največje naftno podjetje v Indiji.

- Uspešna predstavitev novih proizvodov. Nenehna visoka vlaganja v tehnologijo in razvoj izdelkov sta podjetju omogočila, da je leta 2005 izdalo številne nove programske izdelke, vključno z inovativnim programskim paketom za logistiko "Visual Cockpit", s katerim je moč nadzorovati potek in dobavo naravnega plina, energijo, tekočin in razsutega ter kontejnerskega tovora. Triple Point je od predstavitve "Visual Cockpit" sredi lanskega leta prejel že enajst naročil za ta programski paket.

- Novi azijski sedež. Triple Point je odprl svoj obnovljeni in povečani sedež v Aziji, v mestu Pune v Indiji. S pomočjo novega središča bo Triple Point poskušal zadostiti povečanju potreb po njihovih izdelkih v regiji. Od januarja 2005 se je število zaposlenih v azijskem sektorju za pomoč uporabnikom in razvoj povečalo za 66%.

- Svetovno priznane nagrade. Uporabnost in inovativnost rešitev podjetja Triple Point ni ostala neopažena. Tako je revija Energy Risk Triple Pointu podelila priznanje "Software House of the Year" (Programsko podjetje leta) in "Top Software Package" (Najboljši programski komplet), revija Commodities Now je podjetju podelila srebrno nagrado za odličnost pri nadzoru tveganj, podjetje pa je prav tako dobilo tudi nagrado za izboljšanje kakovosti zvezne države Connecticut (CQIA). Triple Point je že rekordno osmo leto zapored uvrščen med "Fast 50" podjetij po izboru Deloitte.

O Triple Point Technology Inc.

Triple Point Technology je vodilno podjetje za trgovanje in finančno trgovanje, nadzor nad tveganji in logistično podporo trgovanju z energijo, nafto, plinom, premogom, kovinami, kmetijskimi izdelki in tovorom. Rešitev Triple Point, ki deluje v realnem času, strankam omogoča optimizacijo trgovanja, zmanjšanje stroškov trgovanja, povečanje učinkovitosti dobavne mreže, natančno izmero in upravljanje s tveganjem na trgu ter oceno uspešnosti in zagotavlja delovanje v skladu z zakoni in standardi. Rešitve podjetja Triple Point uporablja preko 25% vseh Global 500 podjetij za trgovanje z blagom in Global 500 energijskih podjetij. Triple Point svoje stranke oskrbuje s pomočjo petih strateško razporejenih razvojnih in podpornih centrov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.tpt.com.

KONTAKT:

Triple Point Technology, Inc.

Diane Lockwood, 203-291-7979

dianel@tpt.com

--