O-STA

Dijaki in študenti osvojili zlati priznanji na festivalu Več znanja za več turizma

29. MAREC 2022

Dijaki in študenti osvojili zlati

priznanji na festivalu Več znanja za več turizma

Ekipa dijakov Šole za storitvene dejavnosti in študentov Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje je na 19. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma s turističnim produktom Doživetje dveh mlinov osvojila zlato priznanje za sodelovanje in posebno zlato priznanje za najboljšo predstavitev na tržnici.

Na 19. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma, ki ga je organizirala Turistična zveza Slovenije, se je s predlogi turističnih produktov na temo zdravilne rabe vode predstavilo 21 srednješolskih in višješolskih ekip iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Madžarske in Portugalske. Ekipa dijakov Šole za storitvene dejavnosti in študentov Višje strokovne šole Šolskega centra Velenje je predstavila predlog produkta za najmlajše Doživetje dveh mlinov, ki zajema doživljajsko pot med Vovkovim in Sorževim mlinom ter izobraževalne delavnice spoznavanja lokalne dediščine.

Poleg zlatega priznanja za sodelovanje, ki je obsegalo projektno nalogo, promocijski spot ter celostni izgled stojnice s predstavitvijo produkta, je zelo motivirana ekipa mladih "mlinarjev" prejela tudi posebno zlato priznanje za najboljšo predstavitev na tržnici. Strokovno komisijo so navdušili z izčrpno predstavitvijo doživetja in interaktivnim prikazom mlinarskih spretnosti. Zlato ekipo so sestavljali dijaki programa gastronomija in turizem Sara Germ, Ella Lesjak, Benjamin Merzdovnik, Bor Tratnik ter študenta programa gostinstvo in turizem Ana Vita Leban in Aljoša Brglez. Njihovo pripravo in delo so spremljali mentorji Antonija Jakop, Anita Rudolf Pečnik in Marko Gams.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

eis MESTNA Wage Cle: OBCINA oS sc VELENJE VELENIE Ve WWW.VELENJE.SI a MESTNA OBCINA VELENJE Titov trg 1 $I-3320 Velenje T 03 8961 600 E info@velenje.si W velenje.si
2 % wee é MESTNA PSSES ose OBCINA VELENJE =o2° VELENJE § oe - MESTOS SRCEM @: oe 1p a= WWW.VELENJE.SI Fee (% qe SPOROCILO ZA JAVNOST MESTNA OBCINA VELENJE Titov trg 1 $I-3320 Velenje T 03 8961 600 E info@velenje.si W velenje.si