O-STA

Družba TransPod s financiranjem v višini 550 milijonov ameriških dolarjev začenja naslednjo fazo razvoja ultra hitrega prevoza po ceveh v Alberti v Kanadi

TransPod je dosegel ključni mejnik v panogi in postal prvo podjetje za prevoz po sistemu cevi, ki je potrdilo financiranje večmilijardnega infrastrukturnega projekta

Skupina Broughton Capital Group je v sodelovanju s podjetjem CERIECO objavila pogoje za zagotovitev kombiniranega financiranja v višini 550 milijonov dolarjev in krovnega sporazuma, ki bo vključeval pomembno udeležbo kanadskih izvajalcev za namene pospešitve razvoja proge TransPod med Edmontonom in Calgaryjem ter spodbuditve gospodarske rasti v regiji.

EDMONTON, Alberta--(BUSINESS WIRE)-- TransPod, zagonsko podjetje, ki gradi progo TransPod Line - nov ultra hitri prometni sistem, ki bo spremenil in na novo opredelil komercialni prevoz - je danes napovedalo naslednjo fazo več milijard dolarjev vrednega infrastrukturnega projekta v Alberti v Kanadi. Skupina Broughton Capital Group ("BCG") je v sodelovanju s podjetjem China-East Resources Import & Export Co. ("CERIECO") načeloma potrdila, da bo zagotovila skupno finančno pomoč v višini 550 milijonov ameriških dolarjev, CERIECP pa krovni sporazum za inženiring, nabavo in gradnjo, da bi se pospešil razvoj proge TransPod med Edmontonom in Calgaryjem ter spodbudila gospodarsko rast v regiji. Že objavljena študija izvedljivosti proge TransPod je potrdila, da bo ta prometni projekt za ultra visoke hitrosti ustvaril do 140.000 delovnih mest in med gradnjo povečal BDP regije za 19,2 milijarde USD, pri čemer se pričakuje, da bo sporazum za inženiring, nabavo in gradnjo vključeval znatni prispevek kanadskih izvajalcev.

"Kot prvo in edino podjetje, ki je potrdilo takšno financiranje za večmilijardni infrastrukturni projekt prevoza po sistemu cevi, je podjetje TransPod ponosno na svojo zavezanost spodbujanju rasti v Alberti s pomočjo resničnih inovacij in partnerstva," je dejal Sebastien Gendron, soustanovitelj in glavni izvršni direktor podjetja TransPod. "Gradnja in obratovanje proge TransPod bosta prebivalcem Alberta olajšala mobilnost, ustvarila nova delovna mesta in pripomogla k naložbam v regiji. Z zaupanjem naših vlagateljev in vlade Alberte bomo uresničili skupno vizijo naprednega, trajnostnega in rastočega gospodarstva."

Ključni poudarki iz študije izvedljivosti projekta TransPod v Alberti so naslednji:

  • visoka gospodarska rast: zahvaljujoč projektu Alberta TransPod Line se bo BDP province leta do 2030 povečal za 19,2 milijarde dolarjev (ali 6,25%)

  • pomembna rast zaposlovanja: infrastrukturni projekt Alberta TransPod bo ustvaril 15.600 delovnih mest na leto, skupaj 140.000 delovnih mest v devetih letih

  • izboljšana cenovna dostopnost za potnike: vožnja s TransPodom od Calgaryja do Edmontona bo trajala 45 minut, cena vozovnice pa je ocenjena na 90 kanadskih dolarjev, v primerjavi z več kot tremi urami vožnje in letalsko vozovnico, ki stane približno 162 dolarjev

  • zmanjšanje ogljičnega odtisa: v enem letu se bodo zaradi pričakovanega števila potnikov med Calgaryjem in Edmontonom emisije CO2 zmanjšale za 636.000 ton na leto, kar je enako zasaditvi gozda velikosti štirih Calgaryjev.

"Eden od strateških ciljev podjetja BCG je vlaganje v inovativne projekte. Naša povezava s podjetjem CERIECO pri projektu TransPod je v skladu s tem ciljem in je dober obet za prihodnje projekte. Veselimo se napredka," so dejali v skupini Broughton Capital Group.

Naslednje faze projekta TransPod v Alberti so:

  • kratkoročno: raziskave in razvoj; gradbeno dovoljenje; presoja vplivov na okolje; pridobivanje zemljišč (trenutno-2024)

  • srednjeročno: gradnja plinovoda Transadralt (Transadralt): izgradnja testne proge, testi za visoke hitrosti in certificiranje (2023-2027)

  • dolgoročno: gradnja proge za prevoz vlakov: gradnja celotne medmestne proge med Edmontonom in Calgaryjem (začetek leta 2027)

"Naše partnerstvo z družbama BCG in TransPod ponuja močno usklajenost strateških ciljev in komplementaren pristop k razvoju infrastrukture, za katerega verjamemo, da bo prinesel pomembno dodano vrednost inovativnim projektom v Kanadi," so dejali v podjetju CERIECO.

Za podporo regionalnemu razvoju delovnih mest in zagotavljanje usposabljanja zaposlenih za progo TransPod v Alberti je podjetje TransPod sodelovalo z organizacijo Building Trades of Alberta, da bi izkoristilo njeno regionalno strokovno znanje in partnersko mrežo.

"TransPod je vznemirljiv, revolucionaren projekt, ki spreminja prihodnost zelene infrastrukture in prometa v Kanadi in širše," je dejal Terry Parker, izvršni direktor organizacije Building Trades of Alberta. "Projekt TransPod v Alberti ne bo le pomagal Kanadi pri doseganju njenih ciljev glede ogljika, temveč bo ustvaril tudi na tisoče dobro plačanih delovnih mest, ki bodo podpirala skupnost, za kvalificirane delavce v Alberti, vključno z delavci iz domorodnih skupnosti, ženskami, novimi Kanadčani in vajenci. Združenje Building Trades of Alberta in njegovih več kot 60.000 članov je pripravljeno in navdušeno, da bo del tega projekta."

Colliers Capital Markets, hčerinsko podjetje družbe Colliers International, je bilo finančni svetovalec družbe TransPod.

O podjetju TransPod Inc.

Cilj podjetja TransPod je spremeniti in na novo opredeliti komercialni prevoz med večjimi mesti na razvitih in razvijajočih se trgih. Zagonsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 2015, da bi zgradilo vodilni svetovni sistem cevnega prevoza (TransPod Line) za povezovanje ljudi, mest in podjetij s hitrim prevozom, ki je cenovno dostopen in okoljsko trajnosten. Podjetje TransPod Inc. ima sedež v Torontu v Kanadi.

Za več informacij obiščite www.transpod.com.

O podjetju Broughton Capital Group

Broughton Capital Group (BCG) je britansko podjetje za projektno financiranje, ki se kot organizator in ponudnik dolžniškega financiranja v vlogi prednostnega posojilodajalca osredotoča na različne projektne sektorje po vsem svetu, tako v javnem kot zasebnem sektorju. Imamo veliko izkušenj in vrhunsko notranjo in zunanjo ekipo. Kot alternativni ponudnik financiranja si prizadevamo zagotavljati finančne rešitve, ki niso vedno na voljo na običajnem trgu projektnega financiranja, zato si prizadevamo biti ustvarjalni, prilagodljivi in konkurenčni pri finančnih pogojih, ki jih lahko ponudimo kot posojilodajalec.

Za več informacij obiščite www.broughton-capital.com.

O podjetju CERIECO

Podjetje CERIECO, ustanovljeno leta 1993, je kitajsko podjetje v državni lasti, ki izvaja projekte v več kot 30 državah. CERIECO je generalni izvajalec inženiringa, nabave in gradnje, specializiran za gradnjo infrastrukture in nepremičnin ter financiranje izvoznih kreditov. CERIECO v Kanadi deluje pod okriljem CERIECO Canada Corp.

Za več informacij obiščite www.cerieco.com.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220329005062/en/

Kontakti

Dianna Lai Read
dirketorica za komuniciranje
TransPod Inc.
dianna.lai@transpod.com

Richard Yu
Colliers Capital Markets
richard.yu@colliers.com

Vir: TransPod Inc.