O-STA

Na Univerzi na Primorskem poteka "Mednarodni teden UP"

Univerza na Primorskem

Università del Litorale

University of Primorska

Titov trg 4 • SI-6000 Koper

+386 (0)5 611 75 53

info@upr.si • www.upr.si

SPOROČILO ZA JAVNOST

Med 4. in 8. aprilom 2022 na Univerzi na Primorskem poteka 8. mednarodni teden UP. V času mednarodnega tedna univerza gosti gostili sodelavce s partnerskih univerz. Tako se bo 16 strokovnih sodelavcev iz 10 držav udeležilo bodo sodelovali na delavnicah in drugih organiziranih aktivnostih, izmenjevali izkušnje in znanje, gostujoči visokošolski učitelji pa bodo predavali našim študentom.

Mednarodni teden je odlična priložnost za mreženje - ne le zaposlenih na Univerzi na Primorskem in obiskovalci, temveč tudi gostov samih. Tovrstna oblika gostovanj omogoča bogatejšo izkušnjo, pa tudi boljši izkoristek vsebin obiska.

Poudarek letošnjega mednarodnega tedna je na programu Erasmus+ in njegovih prioritetah, tako so med temami: Zeleni Erasmus+, Digitalno in vključujoči Erasmus+ ter Erasmus+ in šport. Udeleženci so se po ponedeljkovi registraciji tako že udeležili delavnic, ki so jih zaključili z lovom na zaklad, ki jim predstavi zanimive lokacije v Kopru. Zmagovalna ekipa, ki je združevala štiri članice iz različnih držav, je zmago povezala prav s svojo raznolikostjo: "To je prvi dan, ki smo ga preživele skupaj - štiri osebe iz različnih držav. Lov na zaklad je bil zanimiv in s skupnim reševanjem nalog smo se zabavali in povezali."

V torek nadaljujejo obisk z ogledom in delom v največji leseni stavbi raziskovanega inštituta InnoRenew v Izoli, v sredo bo dan za oddih s športom, obiskom Škocjanskega zatoka in posameznih univerzitetnih članic, v četrtek pa bodo delo zaključili na UP FT Turistica in obiskom Akvarija Piran. Petek bo dan za pregled opravljenega in slovo. Več o programu na spletni strani UP.

Prve vtise je včeraj obiskovalka iz Univerze v Timișoari (Romunija) strnila na naslednji način: "Bilo je intenzivno, zabavno in interaktivno - predvsem slednje mi je bilo še posebno všeč. Za obisk Slovenije sem se odločila, ker tukaj še nisem bila in sem želela videti nekaj novega, predvsem pa primerjati z našim načinom dela."

Za vse dodatne informacije, izjave in pogovore, smo na voljo na: pr.up@upr.si ali na 041 716 358.