O-STA

Zaključil se je 8. mednarodni teden Univerze na Primorskem

V petek, 8. 4. 2022, se je zaključil 8. mednarodni teden Univerze na Primorskem- International Week of the University of Primorska 2022, ki je potekal v tednu od 4. do 8. aprila. V tem tednu smo na Univerzi na Primorskem gostili sodelavce s partnerskih univerz. 16 strokovnih in pedagoških sodelavcev iz 10 držav je aktivno sodelovalo na delavnicah o prioritetah novega Erasmus + programa. Izpostavljene teme so tako bile (program): digitalizacija, vključenost in zeleni Erasmus.

Poleg tega so jim sodelavci Šport UP predstavili šport v okviru četrte prioritete Erasmus+. V okviru aktivnosti so si ogledali zgradbo raziskovalnega inštituta InnoRenew CoE in obiskali Center znanosti z Akvarijem Piran.

Zadnji dan je bil namenjen evalvaciji dogodka in nadaljnjim usmeritvam sodelovanja na mednarodnem področju. Udeleženka z University of Montenegro je svoje vtise tedna strnila: "Najpomembnejše se mi zdi to, da se je skupina ljudi lahko usedla v miru in se enostavno pogovarjala, saj nimamo več časa za debate o pomembnih tematikah. Druga pomembna stvar tega tedna je bilo to, da smo lahko nabrali veliko koristnih informacij, ki jih bomo lahko uporabljali pri del na naših univerzah. Univerzi na Primorskem bi se rada zahvalila za topel in prijazen sprejem, resnično smo uživali cel teden." Več utrinkov in vzdušja mednarodnega tedna je na voljo v videu.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na:

pr.up@upr.si ali na 041 716 358

Univerza na Primorskem

Università del Litorale

University of Primorska