O-STA

Obiščite velikonočni sejem v Europarku Maribor

Bližajo se velikonočni prazniki, ki jih bo večina preživela v krogu družine. Priprave na velikonočno nedeljo in ponedeljek so pri mnogih že v polnem teku, da pa bo letošnja velika noč ostala v posebej lepem spominu, so v nakupovalnem središču Europar Maribor pripravili velikonočni sejem. Na stojnicah bodo obiskovalci našli številne dobrote, od pirhov do potic, pa tudi ročno izdelane okraske za dom.

Na velikonočni sejem po živila lokalnih ponudnikov

Velikonočni sejem bo potekal od četrtka, 14. aprila, do sobote, 16. aprila, na osrednjem prireditvenem prostoru in nakupovalnih ulicah. Obiskovalci bodo na sejmu našli sveže sadje in zelenjavo lokalnih ponudnikov, pekovske izdelke in potice, jajca in domače mesne izdelke. Če še niste našli ideje za pogrinjek ob velikonočnem zajtrku, boste navdih vsekakor našli pri prijaznih ponudnikih, ki vam bodo z veseljem svetovali.

Drobne pozornosti

Na sejmu bodo ponudniki predstavili tudi ročne izdelke iz lesa, gline, stekla in tekstila, s katerimi lahko okrasite dom ali pa jih podarite najbližjim. Tudi ročno poslikani pirhi, nakit, naravna kozmetika, izdelki iz domače volne in eko pridelki ne bodo manjkali. Za vse tiste, ki se na veliko noč obdarujete, je odlična izbira tudi darilni bon Desetak, s katerim obdarovancev ne boste razočarali. Darilne bone si lahko priskrbite pri info točki nakupovalnega središča ali jih naročite preko spleta na strani www.desetak.si.

Sprehodite se po razstavi unikatnih slovenskih pirhov

Do sobote, 16. aprila, bo v nadstropju pred trgovino Baby Center na ogled tudi razstava velikonočnih pirhov, ki priča o bogati tradiciji tega praznika pri nas. Pirhi, ki jih imenujemo tudi pisanice, pisanke, remenke, pa tudi drsanke ali praskanke, simbolizirajo vstajenje, ljubezen in prijateljstvo. Pri nas velikonočna jajca odlikuje velika barvitost, slikovitost in izvirnost. V vitrinah so razstavljene unikatne prekmurske remenke, belokranjske pisanke pa tudi osupljivi vrhniški pirhi, ki s stotinami luknjic in okraskov spominjajo na čipkaste umetnine. Ti nastajajo pod spretnimi rokami mojstra Franca Groma. Da bo spomin na letošnje praznike živ še dolgo, se ustavite še pri tematskem foto kotičku in se z družino nastavite objektivu.

Na velikonočni ponedeljek, 18. aprila, bo mariborski Europark zaprt, že naslednji konec tedna pa se nam obeta prvi vrtnarski sejem, ki ga strastni vrtičkarji ne smete zamuditi. Več informacij o ponudbi in ugodnostih najdete na spletni strani in družabnih omrežjih.