O-STA

Skype in Intel skupaj za nove in boljše načine medosebne komunikacije preko interneta

SAN JOSE, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 8. februar 2006 -

Brezplačni telekonferenčni glasovni klici za deset oseb preko interneta so sedaj na voljo prvič v zgodovini na osebnih računalnikih z dvojedrnimi procesorji podjetja Intel

Skype(TM), globalno internetno komunikacijsko podjetje in korporacija Intel sta se povezali z namenom dodatne integracije internetnih komunikacijskih storitev v vsakodnevni rabi računalnikov. Podjetji sodelujeta pri prilagoditvi Skypa za delovanje na osebnih računalnikih opremljenih z Intelovimi dvojedrnimi procesorji, s čimer želita še izboljšati načine in uporabo glasovnih in video klicev preko interneta. S svojimi skupnimi proizvodi želita podjetji še bolj obogatiti komunikacijo za osebno in poslovno rabo.

Prvi rezultat skupnih prizadevanj obeh podjetij so brezplačni glasovni konferenčni klici za deset oseb, na voljo v verziji 2.0 programa Skype, prvič na voljo v zgodovini. To storitev je moč uporabljati samo na prenosnih in mobilnih osebnih računalnikih, ki uporabljajo mobilne dvojedrne Centrino(R) ali namizne Intel(R) Pentium(R) D ali Pentium Extreme Edition procesorje ter nedavno predstavljeno virtualizacijsko tehnologijo Intel Viiv(TM).

Podjetji načrtujeta nadaljnji razvoj in prilagajanje Skypa dvojedrnim procesorjem podjetja Intel, ki omogočajo visok prenos in simultane izračune. Tekom leta 2006 namerava Skype predstaviti še video klice, prilagojene Intelovi dvojedrni tehnologiji, s čimer bo izboljšal delovanje in omogočil brezplačne video klice visoke kakovosti milijonom uporabnikov Intelovih procesorjev. Vendar pa podjetji poleg uporabe v prenosnih in namiznih računalnikih načrtujeta tudi brezšivno širitev Skypa na širok spekter računalniških rešitev, ki temeljijo na Intelovi tehnologiji, vključno z omrežji, dlančniki ter WiFi in WiMAX brezžičnimi omrežji.

"Želimo omogočiti enostavno in dostopno komuniciranje preko interneta," je dejal Henry Gomez, vodja Skypa za Severno Ameriko. "Naše partnerstvo z Intelom nam bo omogočilo, da bo Skype deloval bolje od vseh ostalih programov za klice preko internetna ter bo hkrati povečal razširjenost Skypa pri poslovnih in zasebnih uporabnikih."

"Za podjetje Intel osebni računalniki predstavljajo orodje za sodelovanje za zasebne in poslovne uporabnike," je dejal Robert B. Crooke, član uprave in vodja Intelovega oddelka za poslovne uporabnike. "Skype že danes ponuja možnost takega sodelovanja, Intelovi dvojedrni procesorji pa omogočajo Skype konference za do deset uporabnikov ob izboljšani kakovosti klicev, tako za uporabnike namiznih kot tudi prenosnih računalnikov. Še naprej bomo sodelovali pri razvoju naših platform za osebne računalnike ter jih prilagajali rastočemu portfelju Skypovih aplikacij."

Za več informacij si oglejte spletno stran http://www.intel.com/go/skype.

O Skypu

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Skype uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh svetovnih državah. Skype svoj prihodek ustvarja preko svojih dodatnih storitev, kot so klicanje in prejemanje klicev iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter preko glasovne pošte in posredovanja klicev. Skype tudi širi svoje povezave s ponudniki strojne in programske opreme. Skype spada pod okrilje podjetja eBay (NASDAQ: EBAY). Za več podatkov si poglejte spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni moč uporabljati za klice v sili. About Skype

KONTAKT:

Sparkpr za Skype

Tim Cox,

+1-415-888-6116

tim@sparkpr.com

Skype: timcox05

ali

Skype

Kat James,

+44-1273-728331

kat.james@skype.net

Skype: katjames