O-STA

Vista vabi na raznolika doživetja

V naslednjih mesecih bo Vista - park z razgledom stičišče interdisciplinarnega, medgeneracijskega in medkulturnega dogajanja, prizorišče številnih kulturno-umetniških, športnih, zabavnih, družabnih in turističnih prireditev. Na njej se bodo zvrstili koncerti priljubljenih izvajalcev slovenske glasbe, glasbenih zvezd Balkana, rock bendov, DJ-jev, pevskih zborov in instrumentalistov vseh generacij. Za športne navdušence bodo zanimivi nogometni, košarkarski in rokometni turnirji; srečanje ameriških vozil bo poslastica za ljubitelje ameriške kulture. Prav tako bo Park z razgledom povezoval in navdihoval tiste, ki iščejo priložnosti za poslovni razvoj, osebnostno rast ali želijo obeležiti visok jubilej.

Več o poletnem turističnem utripu Šaleške doline bomo v začetku junija predstavili na novinarski konferenci, ko bomo razkrili osrednje glasbeno ime na Velikem poletnem koncertu (v soboto, 27. avgusta), ki bo vrhunec letošnjega dogajanja na Visti, in nova 5-zvezdična turistična doživetja, ki jih je Zavod za turizem Šaleške doline razvil v minulem letu.

Upravljavec Viste je Zavod za turizem Šaleške doline, ki je pod okriljem Mestne občine Velenje skupaj z Mladinskim centrom Velenje, Športno rekreacijskim zavodom Rdeča dvorana in Festivalom Velenje ter v sodelovanju z raznimi lokalnimi in drugimi organizatorji sestavil pester program enega najsodobnejših prizorišč v Sloveniji, ki bo to poletje zagotovo najbolj priljubljena destinacija za ljubitelje aktivnega, zabavnega, družabnega in kulturnega preživljanja prostega časa.

Maja se bo na Visti odvil turnir v malem nogometu Živjo, nogomet (v soboto, 7. maja, od 8. do 19. ure), Vrtec Velenje pa bo pripravil praznovanje 70-letnice za otroke, starše in vse prijatelje (v torek, 17. maja, od 17. do 18.30). V okviru 30. Dnevov mladih in kulture bodo na Visti nastopile trap (Relja, In Vivo in Dinna v petek, 20. maja, ob 20. uri) in rock zvezde (Siddharta, Joker Out, Take Off in Babooni v petek, 27. maja, ob 19.30). V sredo, 25. maja, ob 19.30 pa bo sledil še koncert in glasbeni večer v počastitev 70-letnice Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Tudi uvod v poletje na Visti bo pester. Najprej bo potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov Pozdrav pomladi (v četrtek, 2. junija, ob 17. uri), sledilo bo srečanje ameriških avtomobilov Days of Thunder (v soboto, 4. junija, ob 13. uri), mladinski muzikal Vesna v izvedbi učencev OŠ Mihe Pintarja Toleda (v torek, 7. junija, ob 12. uri) ter Športni vikend na Visti s turnirjem 19. sezone državnega prvenstva v košarki 3 x 3 (v soboto, 18. junija, od 9. do 19. ure) in zaključnim rokometnim turnirjem 2. Kampa Ose Pika (v nedeljo, 19. junija, od 10. do 15. ure).

Po tradicionalni Kresni noči s prižigom luči na Velenjskem jezeru (v petek, 17. junija, ob 20. uri) bo zabavno dogajanje ob otvoritvi poletja na Velenjski plaži (v soboto, 18. junija) dopolnila jadralna regata za pokal Mestne občine Velenje. 25. junija bosta adrenalinski Pljusk pospremila dva velika koncerta s spremljevalnim animacijskim programom: Severina in Saša Matić ter DJ Ney (v petek, 24. junija, ob 20. uri) in Buba Corelli & Jala Brat, Rasta, Teodora, Inas, THCF, Gastozz, Challe Salle, MC Stojan, Tozla in drugi (v soboto, 25. junija, ob 19. uri). Že naslednji vikend sledi poslovno-kreativni festival SoundGarden (v soboto in nedeljo, 2. in 3. julija, ob 18. uri). Letos bomo pripravili tudi Velenjsko noč z glasbo, zabavo in kulinariko (v soboto, 16. julija, ob 18. uri). Velikemu poletnemu koncertu na Visti (v soboto, 27. avgusta) bo sledil še Slovenski piknik veselja in zabave z raznoliko slovensko glasbo in kulinariko (v nedeljo, 25. septembra, ob 16. uri). V hladnejših mesecih se bo Vista prelevila v urbano središče zimskih športov, ko bodo prireditveni prostor ponovno prepredale proge za tek na smučeh, sankališče in snežna klančina za prve smučarske zavoje.

Vista - park z razgledom navdušuje s 14 metri visoko razgledno ploščadjo, dolgim pomolom na Velenjskem jezeru, atraktivnim prireditvenim odrom in obsežnim prireditvenim prostorom. Sodobna destinacija za kulturno-umetniške, sejemske, izobraževalne, festivalske, športne, zabavne in družabne dogodke z razgledom pa se uveljavlja tudi kot prizorišče zasebnih dogodkov poslovne, družinske ali intimne narave. Poroka z jezersko veduto je nepozabno doživetje tako za mladoporočenca kot za svate. Praznovanja jubilejev v parku z razgledom so še bolj slovesna. Na Visti se srečujejo poslovni partnerji, ki poglabljajo odnose, obiskujejo jo kolektivi podjetij in iščejo navdihujoče okolje za krepitev ustvarjalnosti, z monumentalno arhitekturo na eni ter naravo na drugi strani pa je Vista zanimiva kulisa za razne fotografske, video in tudi filmske projekte. Odkrile so jo tako televizijske kot druge produkcijske hiše.

Pri organizaciji dogodkov na Visti se ne zavzemamo le za interdisciplinarne vsebine, medgeneracijsko sodelovanje in medkulturno povezovanje, temveč tudi za trajnostno izvedbo. Domačine spodbujamo, da na prizorišče pridejo peš, s kolesom, Bicyjem ali Lokalcem. Ponudnike gostinskih storitev pa nagovarjamo k uporabi trajnostne embalaže.

Vabljeni na doživetja v park z razgledom v vseh letnih časih! Podrobnejši program dogajanja na Visti je objavljen na spletni strani www.visitsaleska.si.

Pripenjamo tudi izsek iz majskega koledarčka prireditev "Dogodki na Visti 2022".

Veselimo se srečanja z vami na Visti, kjer ste vedno dobrodošli!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje