O-STA

UP PEF v tem tednu odpora dve razstavi

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem (UP PEF) je z letošnjim študijskim letom (2021/2022) pričela z izvajanjem novega univerzitetnega študijskega programa Vizualne umetnosti in oblikovanje (VUO), ki usposablja za nov, interdisciplinaren poklic, ki sledi trendom družbe. V tem tednu bosta odprti dve razstavi, ki predstavljata izdelke študentk in študentov ter njihov pogled na ustvarjanje.

Skupinska razstava 1. letnika z naslovom OGRLICA VELIKANKA - KROG poteka v okviru SIJW - slovenskega tedna nakita. Projekt SIJW je namenjen predstavljanju sodobnega oblikovanja nakita širši javnosti. Odprtje razstave bo v ponedeljek, 9. maja 2022, ob 18.00 v Galeriji sodobnega nakita Drat (Ljubljanska cesta 20, Izola), na Manziolijevem trgu pa je razstavljena ogrlica velikanka. Razstava bo na ogled do 15. maja 2022.

V sredo, 11. maja 2022, ob 18.00 pa bo vrata odprla razstava POPKI v avli palače Armerija (UP, Titov trg 4, Koper). Študij Vizualnih umetnosti in oblikovanja - VUO je nova študijska smer za bodoče ustvarjalce na področju vizualnih umetnosti, ki danes obsega nepregledno množico ustvarjalnih praks s področja likovnih umetnosti, aplikativnega oblikovanja - dizajna, a se prav tako dotikajo arhitekture, videa, novih medijev kreativnih industrij. Na razstavi bodo razstavljena dela študentov prvega letnika z željo in vizijo, kaj želijo doseči in postati v okviru določenega študijskega predmeta v sodelovanju z mentorji. Tako so pred nami plakati, objekti, makete, risbe, skulpture, slike in kolaži kot rezultati raziskovanja in grajenja lastne umetniške produkcije. Priprava razstave je za študentke in študente predstavljala izziv iskanja samega sebe v drobcih smisla in slučajev, ki poganja mlade ustvarjalke in ustvarjalce, da se pred nami razprejo v vsej svežini. Razstava bo na ogled do 13. junija 2022.