O-STA

Mawi DNA Technologies predstavlja NextSWAB™ za natančne in zanesljivejše rezultate testa na Covid-19

HAYWARD, Kalifornija -- (BUSINESS WIRE) -- Družba Mawi DNA Technologies (Mawi), ki se ukvarja z razvojem inovativnih tehnologij za jemanje bioloških vzorcev, je predstavila NextSWAB™, plastično palčko za odvzem brisa, ki je 100-odstotno primerna za medicinske namene in je zasnovana ter izdelana v ZDA. Mawi je ta novi izdelek predstavila kot odgovor na pomanjkanje palčk za odvzemanje brisov za Covid-19. Zasnovana je za zelo učinkovito vzorčenje brez možnosti kontaminacije z lepilom ali vlakni, ki se uporabljajo v palčkah iz nazobčane plastike in bombaža, kar lahko ovira molekularno analizo vzorcev. NextSWAB™ je trenutno optimizirana za zbiranje nosnih vzorcev, v teku pa je validacija za druge vrste odvzemanja vzorcev.

"Sterilni aplikator za jemanje vzorcev NextSWAB™ je dolg šest centimetrov in ima edinstveno obliko glave na distalnem koncu," je dejal Dr. Bassam El-Fahmawi, izvršni direktor družbe Mawi. "Glava palčke ima dva kanala, ločena s pregrado, ki zadrži zbrani nosni material, ki se lahko nato z rahlim stresanjem sprosti v transportni medij. Prilagodljiva glava se zlahka in učinkovito prilega razpokam. Omogoča zbiranje vzorcev iz sprednjega dela nosu z minimalnim nelagodjem za uporabnika, vzorec pa kljub temu zadostuje za analizo," je dodal Dr. El-Fahmawi.

Naprava NextSWAB™ je združljiva s številnimi epruvetami za transport vzorcev, zato je idealna za zbiranje več vzorcev brisov v eni epruveti. Vendar je za doseganje optimalnih rezultatov najučinkovitejša, če se uporablja v povezavi s tehnologijo zbiranja vzorcev iSWAB-Microbiome-EL družbe Mawi, ki uporabnikom omogoča, da pri molekularnih testih na Covid-19 preskočijo korak ekstrakcije RNA. V isto epruveto je mogoče dodati drugi nosni vzorec, s čimer se ustvari bolj koncentriran vzorec za izboljšanje splošne zanesljivosti testa. Naprava NextSWAB™ je pripravljena za uporabo in ne zahteva nobene priprave za zbiranje vzorca.

"Naš NextSWAB™ v celoti sprosti svojo vsebino v medij za prenos vzorca, zato palčke ni treba prenašati skupaj z vzorcem," je poudaril Dr. El-Fahmawi. "Popolnoma zgoščen tekoči vzorec je nato mogoče hitro obdelati z robotskimi sistemi za ravnanje s tekočinami ali s katerim koli drugim laboratorijskim postopkom. Med začetnim testiranjem v fazi raziskav in razvoja je edinstvena in patentirana zasnova glave pokazala večjo učinkovitost zbiranja vzorcev iz nosu (zadnji in sprednji del nosu) kot nazobčane palčke," je dejal.

Kljub velikemu povpraševanju po palčkah za testiranje za Covid-19 je dobavna veriga za NextSWAB™ zanesljiva in stabilna, tako zaradi svoje plastične konstrukcije kot tudi zato, ker proizvodnja poteka v ZDA. Za več informacij o NextSWAB™ obiščite www.mawidna.com.

O družbi Mawi DNA Technologies

Družba Mawi DNA Technologies, ustanovljena leta 2013, je razvila in komercializirala tehnologijo iSWAB, inovativen sistem za zbiranje bioloških vzorcev. Poslanstvo družbe Mawi je ohranjati celovitost vzorcev od koderkoli na svetu pri sobni temperaturi, kar omogoča resnično raznolikost vzorcev v katerem koli geografskem ali populacijskem segmentu. Pri podjetju Mawi je prihodnost vzorčenja bioloških vzorcev tukaj™. Za več informacij obiščite http://www.mawidna.com.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220510005587/en/

Kontakti

Vlagatelji:

Jerome David, podpredsednik uprave za prodajo in marketing

510-256-5186, j.david@mawidna.com

Mediji:

Susan Tellem, APR, RN, BSN

310-313-3444, SMS ali klic na 310-613-3504, susan@tellemgrodypr.com

Vir: Mawi DNA Technologies

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.