O-STA

Synology je predstavil novi usmerjevalnik RT6600ax in nadgradnjo operacijskega sistema SRM

Slika

Ljzubljana, 17. 5. 2022 - Synology je predstavil RT6600ax - Wi-Fi 6 usmerjevalnik, zasnovan za zagotavljanje hitre in varne povezave tako doma kot v podjetjih. Podprt z novim Synology Router Manager (SRM) 1.31 je RT6600ax v celoti opremljen za soočanje z izzivi sodobnih omrežnih okolij, vključno z vse večjim številom povezanih naprav in posledično potrebo po zaščiti uporabnikov pred vedno večjimi varnostnimi grožnjami.

Stabilnost in zmogljivost

RT6600ax je prvi Synologyjev usmerjevalnik s certifikatom Wi-Fi 6. Zaradi boljšega kodiranja podatkov, oblikovanja žarka, načrtovanja in izolacije signala zagotavlja bolj zanesljiv brezžižni dostop do omrežja. Vrata 2,5 GbE, ki jih je mogoče konfigurirati za delovanje v zunanjem (WAN) ali lokalnem (LAN) omrežju, uporabnikom omogočajo izkoriščanje internetnih povezav z večgigabajtnim pretokom ali uporabo visoko zmogljivih naprav - na primer strežnik NAS, kot tudi hitre brezžične povezave. Tudi če je priključenih več naprav in so omogočene vse funkcije, štirijedrni 1,8 GHz procesor zagotavlja visoke hitrosti povezave in hitro delovanje.

Tri-pasovna tehnologija deluje v povezavi s Smart Connect in omogoča optimizacijo distribucije naprav in odpravo ozkih grl pri prenosu podatkov. Združljivost z novo licenciranim spektrom 5,9 GHz2 odklene kanale, ki niso DFS, pri 80 in 160 MHz za skupno 6,6 Gbps brezžične prepustnosti3, boljše sočasne povezave in hitrejše delovanje strežnika VPN.

Trdna osnova za izgradnjo omrežja

RT6600ax poganja SRM 1.3, najnovejša različica Synologyjevega intuitivnega operacijskega sistema za usmerjevalnike. Z izboljšavami in dodano funkcionalnostjo, ki močno razširijo zmogljivosti upravljanja omrežja SRM 1.3 izpolnjuje zahteve po boljši varnosti in večji prilagodljivosti, značilnih za današnja omrežna okolja.

Možnost ustvarjanja do petih ločenih omrežij, od katerih je vsako na voljo za preslikavo do treh Wi-Fi SSID-jev, olajša krepitev varnosti pri upravljanju večnamenskih omrežnih okolij.4 Enosmerna pravila požarnega zidu je mogoče konfigurirati neodvisno za vsako omrežje posebej. S tem nudi možnost omejevanja povezljivosti do in iz manj varnih naprav, kot so na primer naprave z možnostjo IoT, medtem ko podpora za standard 802.1q poenostavlja integracijo v obstoječa omrežja usmerjevalnikov, AP in Mesh postavitvah.5

Orodja za boljši internet

Najnovejša posodobitev SRM prinaša številne aplikacije za spletno filtriranje, nadzor prometa in oddaljeni dostop do nove generacije usmerjevalnikov Synology.

Varen dostop

Profile posameznih uporabnikov je mogoče nastaviti tako, da omejijo čas, porabljen na spletu, ali blokirajo brskanje, če so izpolnjeni vnaprej postavljeni pogoji. Naprave, dodeljene istemu profilu, si bodo delile isti nabor pravil za dostop do interneta, ne da bi jih bilo treba ponovno ročno nastavljati. Za naprave, ki ne pripadajo nobenemu uporabniku in ki še vedno potrebujejo nadzor in spremljanje dostopa do interneta (npr. gostujoče ali nove naprave), so na voljo profili z nastavitvami, ki veljajo za celotno omrežje.

Funkcije starševskega nadzora vključujejo omejevanje časa uporabe interneta (bodisi po urniku ali v skladu s sistemom, ki temelji na kvotah), filtriranje celotnih kategorij spletnih mest ali določenih domen prek seznamov dovoljenih/blokiranih in omejevanje neprimernih rezultatov iskanja z možnostmi varnega iskanja za YouTube, Google, Bing in DuckDuckGo. Varnost je izboljšana z blokiranjem groženj v celotnem omrežju prek baze podatkov za obveščanje o grožnjah DNS in IP ter podporo za varno brskanje Google Safe Browsing.6

Nadzor prometa

Razpoložljivo pasovno širino je mogoče porazdeliti med povezane naprave. V primeru, da obstajajo posebne potrebe, lahko omogočimo prednost enemu odjemalcu ali aplikaciji. Podatki v realnem času in pretekli podatki omogočajo natančno spremljanje, pri čemer se poročila o prometu generirajo samodejno ali na zahtevo, ki jih je mogoče enostavno deliti v formatih CSV ali HTML.

VPN Plus

Uporabniki, ki se vključujejo na daljavo ali uporabljajo oba načina, zunaj ali znotraj omrežja, lahko izkoristijo nabor orodij v SRM za oddaljeno povezljivost in dostop do spletnih mest, ki so na voljo samo znotraj omrežja (intranet), neposredno iz svojega brskalnika (WebVPN). Vzpostavijo lahko visoko zmogljive povezave z namenskim odjemalcem prek različnih protokolov (SSL VPN), premostijo več lokacij za preprosto skupno rabo virov v različnih omrežjih (Site-to-Site VPN) in omogočijo oddaljeno upravljanje naprav, združljivih s standardom RDP/VNC (oddaljeno namizje).

Zmogljivejše mobilno upravljanje

Poleg prenove operacijskega sistema SRM je prenovljena tudi spremljajoča mobilna aplikacijA DS Router, ki zagotavlja izboljšano izkušnjo upravljanja omrežja, ko ste na poti. Različica 2.07 prinaša funkcije, ki so bile prej rezervirane za pametne telefone, vključno z ustvarjanjem novih brezžičnih omrežij, konfiguriranjem spletnega filtriranja in starševskega nadzora, nastavitvijo shem za nadzor prometa in še veliko več.

Dosegljivost

RT6600ax je na voljo za nakup v Avstraliji, Kanadi, Evropi, Japonskem, Novi Zelandiji, Tajvanu in Združenih državah. Več informacij dobite na spletnem naslovu.

1. SRM 1.3 je trenutno na voljo samo na enotah RT6600ax. Kasneje v tem letu bo razpoložljivost razširjena tudi na druge usmerjevalnike Synology - MR2200ac in RT2600ac.

2. Odvisno od lokalnih predpisov za brezžična omrežja.

3. Podatki o učinkovitosti so pridobljeni z notranjim testiranjem s strani Synology. Dejanska zmogljivost se lahko razlikuje glede na okolje za testiranje, uporabo in konfiguracijo.

4. Več SSID-jev na omrežje je na voljo samo z izklopljeno funkcijo Smart Connect.

5. Podpora za povezovanje RT6600ax z usmerjevalniki prejšnje generacije MR2200ac in RT2600ac bo dodana v drugi polovici 2022.

6. Za aktiviranje Googlovega varnega brskanja je potreben ključ API.

7. DS router 2.0 bo na voljo za vse naprave s SRM 1.2 ali novejšim operacijskim sistemom.

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana