O-STA

Župan obiskal Rdeči križ Slovenije Območno združenje Velenje

17. MAJ 2022

Danes je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ob tednu rdečega križa, obiskal Rdeči križ Slovenije Območno združenje Velenje. Predsednik združenja Jože Kožar je županu predstavil delovanje in se hkrati zahvalil za obisk ter podporo lokalne skupnosti. Župan Peter Dermol pa je povedal, da smo v Velenju hvaležni za vse delo Rdečega križa in se zavedamo, da je potrebno veliko trdega in prostovoljnega dela, da lahko vse aktivnosti uspešno izvajajo ter vedno pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo. Prostovoljci združenja na leto opravijo 10 tisoč prostovoljnih ur. Predsednik območnega združenja je izpostavil, da si želijo, da bi v vseh velenjskih krajevnih skupnostih in mestnih četrtih imeli vzpostavljene krajevne organizacije, saj bi tako lažje dosegli vse tiste, ki potrebujejo pomoč. Župan se je zavezal, da bo krajevne skupnosti Gorica, Bevče, Kavče in Podkraj ter Mestno četrt Levi breg zahod, ki krajevnih organizacij Rdečega križa še nimajo, k temu spodbudil.

Mestna občina Velenje Območnem združenju Rdečega križa Velenje pomaga z zagotavljanjem prostorov za dejavnost in skladiščenje materialov, prav tako jim vsako leto namenimo 15 tisoč evrov za prehrambene pakete, ki jih trikrat letno razdelijo občanom v socialni stiski. 50 tisoč evrov pa namenjamo za delovanje in za program območnega združenja.

V tednu rdečega križa tudi v Velenju združenje izvaja številne aktivnosti: meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja in holesterola, izvajajo prikaze postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja ter delijo prehrambene pakete. Tudi sicer so zelo aktivni na področju sociale in na področju ostalih dejavnosti, kot sta prva pomoč, krvodajalstvo, pomoč ob začetku šolskega leta, letovanju otrok in starostnikov, srečanja in obdarovanja starejših itd. Aktivno se vključujejo tudi v vse ostale programe oziroma aktivnosti na njihovem območju, katerih namen je pomagati ljudem, ki so pomoči potrebni (Odbor za pomoč občankam in občanom, Projekt Viški hrane, LAS, Društvo prijateljev mladine, Združenje multiple skleroze SAŠA podružnica Velenje, Društvo gluhih in naglušnih Velenje, Društvo hiša ...).

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje