O-STA

OneXS izbral Tekelec 6000 server za VoIP aplikacije; Tekelec ključni faktor pri ponudbi gostujočih PABX storitev za majhna in srednje velika podjetja

BARCELONA, Španija--(BUSINESS WIRE)�-14. februar 2006--Tekelec, eden izmed vodilnih razvijalcev telekomunikacijskih rešitev za naslednjo generacijo fiksnih, mobilnih in paketnih omrežij, bo nizozemskemu operatarju OneXS dobavil VoIP platformo Tekelec 6000, ki bo zaokrožila ponudbo rezidenčnih storitev PAXB za majhna in srednje velika podjetja (SME).

Tekelec 6000 server za VoIP aplikacije bo operaterju OneXS nudil hitro pot za zagotavljanje IP Centrex storitev in predstavlja trdne temelje za rešitve, ki jih bo ponujal svojim uporabnikom IP telefonije, saj omogoča preprosto dostopne in napredne komunikacijske rešitve.

"Z nakupom podjetja VocalData v letu 2004 in IPTelOrga lani je Tekelec ustvaril portfelj komutacijskih in IMS (IP multimedia subsystem) rešitev, ki ga uvršča med vodilne igralce na hitro rastočem trgu VoIP storitev," je dejala Elka Popova, direktorica za IP komunikacije pri podjetju Frost & Sullivan. "Dejstvo, da je OneXS izbral platformo Tekelec 6000 dokazuje zavezanost podjetja Tekelec k na standardih utemeljeno IP telefonijo z izjemnimi rešitvami za poslovne uporabnike rezidenčnih storitev."

Tekelec 6000 je integrirana, stopenjsko nastavljiva in na standardih temelječa rešitev, ki že v osnovni obliki omogoča vrsto prihodkovno zanimivih aplikacij in deluje s številnimi protokoli ter omrežno opremo različnih proizvajalcev. S platformo Tekelec 6000 lahko ponudniki storitev z lastno varno konfiguracijo in prilagodljivimi paketi zanesljivo podpirajo tako rekoč neomejeno število uporabnikov.

"OneXS ima uveljavljene distribucijske poti in prepoznavne dosežke na področju VoIP," je dejal tehnični direktor OneXS Hans der Vliet. "Tekelecovi produkti za operaterje in njihova strokovnost potrjujeta, da so med vodilnimi in najbolj inovativnimi igralci v tem tržnem segmentu. Poleg tega namizna integracija telefonskih storitev, ki jo nudi Tekelec 6000, predstavlja najboljšo integracijo s spletnim portalom, kar omogoča poslovno mobilnost in uporabo aplikacij za povečanje produktivnosti. S pomočjo Tekeleca lahko tako majhnim in srednje velikim podjetjem ponudimo izjemno učinkovite, cenovno ugodne in prilagodljive poslovne storitve, kar bo osnova za našo širitev in uspeh na mednarodnih trgih."

Platformo Tekelec 6000 (integrirano z drugimi komutacijskimi produkti podjetja Tekelec ali kot samostojno rešitev) je izbralo že več kot 115 ponudnikov, ki uvajajo nove storitve IP Centrex naslednje generacije, IP PXB in rezidenčne storitve. Tekelec je dobavil že preko 450,000 Tekelec 6000 naročniških licenc, kar ga uvršča med največje ponudnika platform za VoIP aplikacije. S porazdeljeno arhitekturo Tekeleca 6000 lahko ponudniki storitev z lastno varno konfiguracijo in prilagodljivimi paketi zanesljivo nudijo storitve tako rekoč neomejenemu številu naročnikov.

"Nizozemska ima najvišjo penetracijo širokopasovnih priključkov v Evropi med domačimi uporabniki, kar se s pomočjo VoIP dogaja tudi v poslovnem segmentu, je dejal Wolrad Claudy, izvršni direktor za EMEA pri Tekelecu. "Tekelec 6000 bo operaterju OneXS in prodajalcem njegovih storitev omogočal, da obdržijo korak z rastočim povpraševanjem po VoIP storitvah in veseli nas, da bomo podpirali njihovo rast na tem območju."

O podjetju OneXS

OneXS je vodilni ponudnik storitev gostovalne IP telefonije na Nizozemskem. S tem, ko storitve najamejo pri podjetju OneXS, namesto da bi kupila tradicionalen telefonski sistem, se lahko podjetja osredotočajo na glavno dejavnost, pri tem pa prihranijo čas in denar. OneXS storitve prodaja preko posrednikov, saj ima tako večji doseg na trgu. OneXS se osredotoča na ponudbo zanesljivih telefonskih storitev, ki presegajo pričakovanja uporabnikov. Če želite več informacij pojdite na www.onexs.com (nizozemščina).

O Tekelecu

Tekelec je eden izmed vodilnih razvijalcev komutacijske in signalne telekomunikacijske opreme za to in naslednjo generacijo telekomunikacijskih storitev ter orodij za poslovno informiranje in aplikacij z dodano vrednostjo. Inovativne rešitve, ki jih ponuja se široko uporabljajo v tradicionalnih brezžičnih in fiksnih omrežjih, v kontaktnih centrih po vsem svetu ter v naslednji generaciji telekomunikacijskih storitev. Podjetje ima sedež v mestu Morrisville v Severni Karolini, kapacitete za raziskave in razvoj pa ima po vsem svetu. Več informacij je na voljo na www.tekelec.com.

GolinHarris za Tekelec

Lisa Popplewell,

+ 44 (0) 20 7067 0631

Mobile: +44 (0) 7904 735 918

lpopplewell@golinharris.com