O-STA

Starr Insurance Companies se širi na Tajsko

May 17, 2022 20:33 UTC

NEW YORK, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Starr Insurance Companies (Starr) je napovedal dogovor s podjetjem FPG Insurance Holdings Limited (HK) (FPG) in tajskimi delničarji o nakupu tajske zavarovalniške skupine za neživljenjska zavarovanja FPG Insurance Public Company Limited (FPG Thailand) in njenih tajskih podjetij.

Starrovo naložbo bo izvedla zavarovalnica Starr Insurance & Reinsurance Limited na Bermudih. Transakcija naj bi se zaključila v drugem četrtletju leta 2022 ob upoštevanju nekaterih običajnih odložnih pogojev, vključno z vsemi potrebnimi regulatornimi odobritvami.

"Tajska je pomemben hitro rastoč zavarovalniški trg - eden od temeljnih gradnikov gospodarstva jugovzhodne Azije," je dejal Maurice R. Greenberg, predsednik in direktor Starra. "Azija je za Starr pomembna tako poslovno kot kulturno, saj so naše korenine povezane z podjetjem v ameriški lasti, ki je bilo pred več kot sto leti ustanovljeno v Šanghaju. Veseli smo, da bomo lahko z našimi novimi zavarovalniškimi zmožnostmi zadovoljevali potrebe tajskih podjetij in potrošnikov."

David Zuellig, regionalni direktor FPG, je dejal: "Ta transakcija odraža položaj naših franšiz in je rezultat trdega dela, vztrajnosti in odločnosti ekipe FPG Thailand v pogojih, ko je na trgu veliko izzivov. Ekipa je navdušena in pripravljena sodelovati s Starrom pri razvoju podjetja na novi ravni."

Starr pričakuje, da bo okrepil ponudbo lokalnih produktov s prilagojenimi komercialnimi zavarovanji ter produkti nezgodnega in zdravstvenega zavarovanja (A&H), svojo rast pa namerava še povečati z zaposlovanjem in razvojem lokalnih tajskih zavarovalniških talentov. Pred tem je Starr podpiral tajski zavarovalniški trg predvsem z zagotavljanjem pozavarovalnih produktov, vključno s produkti za tehnična tveganja, nezgodna zavarovanja, pomorska zavarovanja ter nezgodna in zdravstvena zavarovanja (A&H).

Gerard Pennefather iz podjetja Huntington, ki je strateški svetovalec podjetju FPG, je povedal: "To je fantastičen rezultat tako za Starr kot za FPG. Verjamemo, da je Starr idealen dom za FPG Thailand, kjer bo lahko povečal obseg, razširil zmogljivosti in distribucijo, obenem pa na trg prinesel tudi inovacije."

Bonitetna agencija AM Best je v nedavnem poročilu zapisala, da naj bi bil tajski trg neživljenjskih zavarovanj leta 2021 vreden 8,3 milijarde ameriških dolarjev (253 milijard tajskih bahtov), če upoštevamo neposredno obračunane premije.

Sedež podjetja bo predvidoma ostal v Bangkoku.

O Starr Insurance Companies

Starr Insurance Companies (ali Starr) je tržno ime za podjetja in podružnice, ki ponujajo zavarovanja in pomoč pri potovanjih družbe Starr International Company, Inc. in investicijske družbe C. V. Starr & Co., Inc. in njenih podružnic. Starr je vodilna zavarovalniška in naložbena organizacija, ki je prisotna na šestih celinah; prek svojih zavarovalnic ponuja premoženjska, nezgodna in zdravstvena zavarovanja ter vrsto posebnih kritij, vključno z letalskim, pomorskim in energetskim zavarovanjem in dodatna nezgodna zavarovanja. Starrove hčerinske zavarovalnice s sedežem v ZDA, na Bermudih, Kitajskem, v Hongkongu, Singapurju, Združenem kraljestvu, Švici in na Malti imajo vsaka bonitetno oceno agencije A.M. Best "A" (odlično). Starrovemu združenju Lloyd's pa je agenciji Standard & Poor's dala bonitetno oceno "A+" (močno).

O zavarovalniški skupini FPG

Zavarovalniška skupina FPG Insurance Group, ki je bila ustanovljena pred več kot pol stoletja, se ukvarja z neživljenjskimi zavarovanji. Sedež ima v državah Aseana.

O podjetju Huntington

Huntington in z njim povezana podjetja so integrirana skupina za strateško svetovanje, začetni kapital in zasebni kapital s sedežem v Singapurju in Turčiji, ki se osredotoča na (po)zavarovalništvo.

Obiščite nas na www.starrcompanies.com ali nam sledite na LinkedInu in Twitterju.

Za ogled izvorne različice sporočila na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20220517006195/en/

Kontakti

Charlie Armstrong
podpredsednica zadolžena za trženje
charlie.armstrong@starrcompanies.com, 646.758.8308

Vir: Starr Insurance Companies

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.