O-STA

Mary Kay Inc. v sodelovanje z evropskimi partnerji pri podpori projektov obnove avtohtonih ostrig

19. maj 2022 13:03 UTC

DALLAS, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Grebeni ostrig koristijo ljudem in okolju z vrsto ekosistemskih storitev. Ena sama ostriga lahko filtrira do 240 litrov vode na dan, kar poveča kakovost in čistost vode ter podpira edinstveno in zelo raznoliko skupnost morskih vrst rib in nevretenčarjev. Hkrati so grebeni ostrig najbolj ogrožen morski habitat na svetu, saj se ocenjuje, da jih je po vsem svetu izginilo 85 odstotkov.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si lahko ogledate na https://www.businesswire.com/news/home/20220519005168/en/

Ob svetovnem dnevu ogroženih vrst in mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti je podjetje Mary Kay Inc., vodilno podjetje na področju trajnostnega razvoja podjetij, napovedalo sodelovanje z organizacijo Nature Conservancy (TNC) in evropskimi partnerji za podporo projektom obnove avtohtonih ostrig v Združenem kraljestvu in celinski Evropi.

TNC je pomagal ustanoviti Zvezo za obnovo avtohtonih ostrig (Native Oyster Restoration Alliance - NORA), evropsko mrežo, ki jo sestavljajo vladne agencije, znanstveniki, nevladne organizacije, pridelovalci ostrig in zasebna podjetja. Skupine sodelujejo pri obnovi habitata avtohtonih evropskih ploščatih ostrig, da bi ta ponovno podpiral biotsko raznovrstnost, ki je odvisna od njega, in pomagal izboljšati kakovost vode.

"Grebeni ostrig so ena najboljših naložb v ohranjanje naravnih sistemov," je dejala dr. Elizabeth McLeod, ki vodi ohranjanje grebenov v TNC-jevem programu Global Reef. "Zdrave populacije ostrig zagotavljajo čistejšo vodo ter pomagajo obvarovati obalna območja in ljudi, ki tam živijo, pred vplivi podnebnih sprememb. S podporo financerjev, kot je Mary Kay, lahko TNC dolgoročno obnovi in zaščiti te pomembne sisteme."

Partnerstvo Mary Kay s TNC in mrežo NORA bo podprlo projekte za zaščito biotske raznovrstnosti in morskih virov po vsej Evropi. Primeri vključujejo:

  • LOKACIJE ZA OBNOVO OSTRIG V ZDRUŽENEM KRALJESTVU

    • morsko varstveno območje Blackwater, Crouch, Roach in Colne Estuaries (MCZ): to 284 kvadratnih kilometrov veliko morsko zavarovano območje je bilo leta 2013 določeno za avtohtone ostrige. Po površini je to največji projekt obnove v Evropi.

    • Solent (vodna ožina, ki ločuje otok Wight od celinskega dela Združenega kraljestva): njegove populacije ostrig se izkoriščajo že od rimskih časov. Med letoma 1972 in 2006 je bil to največji samopreskrbni ribolov ostrig v Evropi. Vendar je zaradi prekomernega ribolova, bolezni in plenilcev propadel in bil leta 2013 dokončno zaprt, od takrat pa imajo ribiči do njega le zelo omejen in občasen dostop.

  • OBNOVITEV OSTRIG V CELINSKI EVROPI

    • Nemško Severno morje: To območje je značilno za večino Evrope, kjer je bila avtohtona evropska ostriga v preteklosti zelo razširjena, vendar je od sredine 20. stoletja opredeljena kot funkcionalno izumrla. Posamezne žive osebke najdemo le redko, vrsta pa je uvrščena na rdeči seznam ogroženih vrst IUCN. Projekt razvija in preizkuša metode na morju za dolgoročno obnovo staležev ostrig na tem območju.

"Mary Kay s ponosom podpira delo organizacije Nature Conservancy pri ponovni naselitvi avtohtone evropske ostrige, da bi se obnovila ključna morska biotska raznovrstnost," je dejala Deborah Gibbins, izvršna direktorica za poslovanje v Mary Kay. "Bogate izkušnje organizacije Nature Conservancy pri obnovi ostrig na štirih celinah nam dajejo zaupanje v njihova prizadevanja za oživitev teh redkih in izredno ogroženih habitatov v evropskih morskih vodah. V družbi Mary Kay se osredotočamo na to, da planet zapustimo boljši, kot smo ga dobili. To vključuje zaščito velikih in malih bitij."

Če želite več informacij o zavezanosti družbe Mary Kay k trajnosti, obiščite marykayglobal.com/sustainability in si naložite globalno trajnostno strategijo Mary Kay z naslovom Obogatitev življenja danes za trajnostni jutri (Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow).

O organizaciji Nature Conservancy

Nature Conservancy je globalna naravovarstvena organizacija, ki si prizadeva za ohranitev zemljišč in voda, od katerih je odvisno vse življenje. Na podlagi znanstvenih spoznanj ustvarjamo inovativne rešitve na terenu za najtežje izzive našega sveta, tako da lahko narava in ljudje skupaj uspevamo. Spopadamo se s podnebnimi spremembami, ohranjamo zemljišča, vode in oceane v obsegu brez primere, trajnostno zagotavljamo hrano in vodo ter prispevamo k bolj trajnostnemu razvoju mest. Delujemo v 79 državah oz. ozemljih ter uporabljamo sodelovalni pristop, ki vključuje lokalne skupnosti, vlade, zasebni sektor in druge partnerje. Če želite izvedeti več, obiščite www.nature.org ali sledite @nature_press na Twitterju.

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva, da bi z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, povezovanjem v mreže in inovacijami opolnomočila ženske na njihovi poti. Podjetje Mary Kay se zavzema za vlaganje v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvaja vrhunsko nego kože, barvno kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, zato sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki se osredotočajo na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito žrtev nasilja v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Za več informacij obiščite marykayglobal.com, nas poiščite na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in LinkedIn ali nam sledite na Twitterju.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com na https://www.businesswire.com/news/home/20220519005168/en/

Kotakti:

Mary Kay Inc. poslovno komuniciranje
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine:

Foto: Logotip podjetja Mary Kay

Foto Deborah Gibbins, izvršna direktorica za poslovanje v Mary Kay Inc. (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto Logotip organizacije The Nature Conservancy

Foto Družba Mary Kay Inc. obeležuje partnerstvo z organizacijo Nature Conservancy in evropskimi partnerji za podporo projektom za zaščito biotske raznovrstnosti in morskih virov v Združenem kraljestvu in Nemčiji. (Grafika: Mary Kay Inc.)

Foto Ena sama ostriga lahko filtrira do 240 litrov vode na dan, kar izboljša kakovost in čistost vode. (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto Grebeni ostrig so najbolj ogrožen morski habitat na svetu, saj jih je po ocenah po vsem svetu izgubljenih 85 %. (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto Obnova habitatov avtohtonih evropskih ostrig podpira biotsko raznovrstnost, ki je odvisna od njih. (Foto: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.