O-STA

Recover™ pospešuje rast s 100 milijoni dolarjev manjšinske lastniške naložbe, ki jo vodi Goldman Sachs Asset Management, v partnerstvu z obstoječim vlagateljem STORY3 Capital Partners

9. junij 2022 10:00 UTC

Do nove kapitalske naložbe prihaja v času, ko trajnost postaja vse večja prednostna naloga vodilnih svetovnih trgovcev na drobno in blagovnih znamk

MADRID--(BUSINESS WIRE)-- Recover™, vodilno podjetje na področju znanosti o materialih in proizvajalec trajnostnih, vrhunskih recikliranih bombažnih vlaken in mešanic bombažnih vlaken, je danes objavilo, da je zaključilo novo manjšinsko kapitalsko naložbo v višini 100 milijonov ameriških dolarjev, ki jo vodi oddelek za trajnostne naložbe v okviru družbe Goldman Sachs Asset Management (Goldman Sachs). Goldman Sachs vlaga skupaj z večinskim delničarjem STORY3 Capital Partners.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220607005869/en/

Goldman Sachs x Recover™ (Foto: Business Wire)

Recover bo z naložbo pospešil svojo globalno širitev in proizvodne zmogljivosti, kar bo vodilnim blagovnim znamkam in trgovcem na drobno omogočilo hitrejše sprejemanje trajnostnih pobud. Recover oskrbuje nekatere največje in najbolj prepoznavne trgovce na drobno, blagovne znamke in prodajalce na svetu, med drugim Primark, Inditex, C&A, Revolve in Lands' End.

Recoverjeva patentirana reciklirana bombažna vlakna zmanjšujejo ogljično in vodno intenzivnost dobavne verige oblačil ter tako v okviru tekstilnega sektorja prispevajo k zmanjševanju enega največjih svetovnih virov degradacije okolja. Recover ocenjuje, da bo z novo naložbo do leta 2026 povečal proizvodnjo na več kot 350.000 ton recikliranih bombažnih vlaken na leto, s čimer bo prihranil do 5 bilijonov litrov vode na leto - kar je enako pitni vodi, ki jo vsako leto porabi več kot 4,5 milijarde ljudi - in na podlagi industrijskih raziskav omogočil znatno zmanjšanje izpustov ogljika, energije in rabe tal v primerjavi z običajnimi bombažnimi vlakni.*

"Goldman Sachs je zavezan k sodelovanju z inovativnimi podjetji, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju," je dejala Letitia Webster, izvršna direktorica in vodja oddelka za trajnostni razvoj pri Goldman Sachs Asset Management Division. "Podjetje Recover je vodilno podjetje na področju oblačil in tekstila z zelo potrebnimi trajnostnimi rešitvami, ki temeljijo na znanosti o materialih. Z veseljem vlagamo v rast podjetja Recover, da bi pospešili razširjeno proizvodnjo in nadaljnji razvoj njegovih tehnologij." Kot del transakcije se bo Webster pridružil upravnemu odboru podjetja Recover.

"Recover pomaga ustvarjati trajnostno prihodnost z reševanjem velikanskega okoljskega problema, zato smo zelo veseli, da bomo v sodelovanju z Goldman Sachsom pospešili našo rast," je dejal Alfredo Ferre, četrta generacija vodij družžinskega podjetja in izvršni direktor Recoverja. Ben Malka, poslovni partner v STORY3 Capital Partners in izvršni predsednik podjetja Recover, je izjavil: "Podjetje Recover je v več kot 70 letih v več generacijah družine Ferre v Španiji izpopolnilo umetnost in znanost obsežne proizvodnje trajnostnih recikliranih bombažnih vlaken. Danes Recover ponuja rešitev, ki temelji na lastni intelektualni lastnini in zagotavlja cenovno konkurenčna, maksimalno zmogljiva reciklirana bombažna vlakna za uporabo tako v rotorju kot v obročnem predenju."

Blagovna znamka Recover je pomemben del trajnostnih zavez in referenc vodilnih trgovcev na drobno in blagovnih znamk, vse več Recoverjevih strank pa izdelke označuje z oznako Recover, da bi pokazali, da so bili proizvedeni z recikliranimi bombažnimi vlakni podjetja. Podjetje Recover, ki deluje na 50 milijard dolarjev vrednem trgu bombaža, je vodilni inovator in podjetje, ki definira to kategorijo in doživlja hitro rast. Podjetje je odprlo nova proizvodna središča v Pakistanu in Bangladešu, v kratkem pa naj bi odprlo še dodatna v Bangladešu in Vietnamu.

"Da bi se spremembe v modni industriji zgodile v velikem obsegu, potrebujemo partnerstvo in sodelovanje z inovatorji, kot je Recover," je dejala Lynne Walker, direktorica podjetja Primark Cares, Primark. "Ker pri Primarkovih izdelkih vedno bolj uporabljamo Recoverjeva reciklirana bombažna vlakna, nam bo ta naložba omogočila izpolniti našo zavezo, da bo bolj trajnostna moda dostopna milijonom kupcev."

Peter Comisar, vodilni partner družbe STORY3 Capital Partners in nekdanji partner banke Goldman Sachs, je dejal: "Izjemno smo ponosni, da je naše sodelovanje s podjetjem Recover od našega prevzema leta 2020 podjetju omogočilo dramatično povečanje. V prihodnjih letih bomo priča radikalnemu preoblikovanju velikih industrijskih panog s trajnostnimi rešitvami. Podjetje Recover ima edinstven položaj, da postane vodilni svetovni proizvajalec trajnostnih bombažnih vlaken, in veseli nas, da lahko z družbo Goldman Sachs sodelujemo v naslednji fazi razvoja podjetja Recover."

*Vir: študija LCA, ki so jo preverili AITEX, Universitat de València in UNESCO.

O podjetju Recover™

Recover™ je vodilno podjetje na področju znanosti o materialih in svetovni proizvajalec visokokakovostnih recikliranih bombažnih vlaken in mešanic bombažnih vlaken z majhnim okoljskim vplivom. Njegovi vrhunski, okolju prijazni in cenovno konkurenčni izdelki nastajajo v sodelovanju z dobavno verigo za svetovne trgovce na drobno in blagovne znamke ter ponujajo trajnostno rešitev za sklenitev modne zanke. Kot četrta generacija družinskega podjetja s sedemdesetletno zgodovino v tekstilni industriji je podjetje Recover na misiji razširjanja svoje patentirane tehnologije, da bi trajno pozitivno vplivalo na okolje in sodelovalo z blagovnimi znamkami/trgovci na drobno in drugimi ustvarjalci sprememb za doseganje trajnostnih ciljev v industriji. Za več informacij obiščite www.recoverfiber.com in sledite @recoverfiber na družbenih medijih.

O podjetju STORY3 Capital Partners

STORY3 je vodilni upravljavec alternativnih naložb, ki se osredotoča izključno na potrošniško vrednostno verigo, vključno s podjetji na stičišču potrošništva in trajnosti. Od ustanovitve oktobra 2018 je ekipa STORY3 poiskala, uredila in izvedla za več kot milijardo dolarjev kapitalskih transakcij v podjetjih, ki se ukvarjajo s potrošniškim blagom. STORY3 uporablja prilagodljivo naložbeno strategijo in združuje poglobljeno strokovno znanje v panogi, operativno podporo in edinstvene transakcijske izkušnje, da bi podprla ustvarjanje vrednosti za svoje partnerje. Za več informacij obiščite www.story3capital.com.

O podjetju Goldman Sachs Asset Management

Goldman Sachs Asset Management združuje tradicionalne in alternativne naložbe ter strankam po vsem svetu zagotavlja predano partnerstvo in osredotočenost na dolgoročno uspešnost. Kot glavno naložbeno področje v družbi Goldman Sachs (NYSE: GS) zagotavljamo naložbene in svetovalne storitve za vodilne svetovne institucije, finančne svetovalce in posameznike, pri čemer uporabljamo globoko povezano globalno mrežo in prilagojena strokovna spoznanja v vseh regijah in na vseh trgih - od 31. marca 2022 nadzorujemo več kot 2 bilijona dolarjev sredstev pod nadzorom po vsem svetu. Ker nas vodi strast do uspeha naših strank, si prizadevamo vzpostaviti dolgoročne odnose, ki temeljijo na prepričanju, trajnostnih rezultatih in skupnem uspehu v daljšem časovnem obdobju. Sledite nam na LinkedInu.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220607005869/en/

Kontakti

Kontakti za medije:
Za Recover in STORY3
Stacy Berns / Michael McMullan

Berns Communications Group
sberns@bcg-pr.com / mmcmullan@bcg-pr.com

Za Goldman Sachs
Avery Reed

Goldman Sachs & Co. LLC
Avery.Reed@GS.com
+1 212 902 5400

Vir: Recover

Večpredstavnostne vsebine

Foto

Goldman Sachs x Recover™ (Foto: Business Wire)

Foto

Naprava za recikliranje podjetja Recover™ (Foto: Business Wire)

Logotip

Logotip

Foto

Lands End x Recover™ (Foto: Business Wire)

Foto

Bale vlaken podjetja Recover™ (Foto: Business Wire)

Foto

Revolve x Recover™ (Foto: Business Wire)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.