O-STA

Sašo Šketa za britansko ambasado poustvaril jubilejni limonin trifle

Prvi konec tedna v juniju je minil v znamenju praznovanja že 70. obletnice vladanja britanske kraljice Elizabete, ki je na prestolu svojega očeta nasledila leta 1952. Ob tej priložnosti so v Združenem kraljestvu organizirali številna praznovanja in, kot se za takšno priložnost spodobi, izbrali tudi uradno jubilejno slaščico - limonin puding ali "trifle". Recept, ki ga je ustvarila Angležinja Jemma Melvin, je zmagal na tekmovanju med več kot 5.000 slaščicami.

Visok jubilej so se odločili proslaviti tudi na britanski ambasadi v Ljubljani, na kateri so k sodelovanju povabili razvijalca receptov Saša Šketo, ki je recept poenostavil tako, da jubilejno sladico lahko pripravijo tudi slovenski peki. Limonin puding ali "trifle" je sestavljen iz limonine rulade, želeja iz citrusov, slaščičarske kreme z dodatkom limone, želirane kreme iz mandarin in smetane. Za dekoracijo je Sašo uporabil rezine bele čokolade s kandiranimi citrusi.

Če se želite tudi vi preizkusiti v pripravi kraljevske sladice, obiščite spletno stran www.sketa.si ali recept poiščite na Saševih družbenih omrežjih Facbook in Instagram.