O-STA

Poletni utrip na Poti med krošnjami Pohorje

Svežina pohorskih gozdov vabi na Pot med krošnjami Pohorje na Roglo, kjer bodo tudi to poletje poskrbeli za celo vrsto privlačnih aktivnosti tako za otroke kot tudi za odrasle. Poleti se bodo otroci lahko udeležili ustvarjalnih delavnic, odrasli pa se bodo razvajali z izbranimi vini in delikatesami na več kot 20 metrih nadmorske višine. Gozdovi, ki pokrivajo več kot 70 % Pohorja, ustvarjajo izjemno blagodejno klimo in čarobno vzdušje. V poletnih mesecih lahko pred vročino v mestih in dolinah pobegnete na Roglo, kjer na 1500 metrih nadmorske višine temperature redko presežejo 22 stopinj Celzija. Privoščite si osvežujoč sprehod med krošnjami dreves, ki bo poživil telo in duha in vas napolnil z energijo.

Sobotne otroške ustvarjalnice

Skrivnostni pohorski gozdovi so pravi navdih za ustvarjanje, ki mu bodo otroci lahko dali duška na Otroških delavnicah na Poti med krošnjami. Te bodo tematsko povezane z ljubkimi živalcami, ki domujejo na Rogli. Otroci bodo skozi ustvarjanje izvedeli več o živalskem svetu in hkrati burili svojo domišljijo. Na delavnicah se bodo posvetili izdelavi mišk, sovic in čebelic. Ustvarjalnice so za otroke brezplačne kakor tudi ves potrebni material in pomoč pri izdelavi.

Teme in termini otroških delavnic na Poti med krošnjami:

Čebelice med krošnjami - 25. junij, od 10. do 13. ure

Sovice med krošnjami - 30. julij, od 10. do 13. ure

Metulji med krošnjami - 27. avgust, od 10. do 13. ure

V nedeljo, 10. julija, ste lepo vabljeni na Družinski dan na Rogli, ki je odlična priložnost za izlet, raziskovanje in nova doživetja. V sklopu dogajanja organizatorji za otroke pripravljajo delavnico na temo Žabje družine.

Iskanje zaklada z veveričkom Emilom

Obisk Poti med krošnjami je odlična priložnost za zabavno in poučno iskanje zaklada, ki ga vedno znova išče veveriček Emil, priljubljena maskota razgledne poti. Uspešno sestavljeno skrito geslo ne vodi le do izgubljenega zaklada, ampak tudi do privlačnih nagrad. Pri iskanju zaklada lahko sodelujejo vsi otroci, ki jim tudi v času počitnic radovednost ne da miru. Zloženko z navodili prejmete ob nakupu vstopnice za obisk Poti med krošnjami.

Vinsko in kulinarično razvajanje med krošnjami

Svojevrstno razvajanje brbončic z osvežujočim razgledom bo pričaral Salon VinDel on Tour, ki bo na Pot med krošnje Pohorje pripeljal izbrana vina in gurmanske užitke. Na prireditvi se bodo obiskovalci srečali z vrhunskimi vinarji in avtorji okusov ter se udeležili pokušine vina na čudoviti poti in razglednem stolpu. Salon VinDel on Tour vas na Pot med krošnje vabi dve poletni soboti: 2. julija in 6. avgusta.

Med pestrim dogajanjem se bo za vsakogar našlo kaj osvežujoče privlačnega. Vse aktualne informacije so na voljo na spletni strani Poti med krošnjami Pohorje in družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

O Poti med krošnjami Pohorje na Rogli

Pot med krošnjami je izjemna razgledna pot s stolpom, ki jo lahko obiščete v vseh letnih časih. Leži v osrčju pohorskih gozdov, na vrhu Rogle, na višini 1517 metrov. Ta edinstvena pot, ki se vzpenja med krošnjami dreves in tudi nad njimi, je dolga 1000 metrov in se vije približno 20 metrov nad tlemi, razgledni stolp pa je visok 37 metrov. Pot med krošnjami ponuja čudovite razglede, namenjena pa je tudi spoznavanju okoliških rastlin in živali ter lokalnih značilnosti Pohorja.

Več informacij o Poti med krošnjami je na voljo na https://www.potmedkrosnjamipohorje.si/.