O-STA

EIG in Aramco podpisala memorandum o širitvi sodelovanja v energetiki

16. junija, 2022 11:00 UTC

Strani bosta proučili možnosti za vlaganja napredne tehnologije

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)-- EIG, vodilni institucionalni vlagatelj v svetovni energetski in infrastrukturni sektor, je danes sporočil, da je z družbo Aramco podpisal memorandum o soglasju o sodelovanju pri prihodnjih energetskih projektih.

V skladu s pogoji memoranduma si bosta pogodbenici prizadevali za iskanje naložbenih priložnosti v projekte, ki pospešujejo njune skupne trajnostne cilje, vključno z obstoječimi in novimi tehnologijami, kot so alternativna goriva, zajemanje ogljika, vodik in zemeljski plin, prevoz in shranjevanje energije.

"Ob naraščanju svetovnega povpraševanja po energiji si EIG prizadeva za uravnoteženje dvojnih ciljev razogljičenja in zanesljivosti," je dejal predsednik uprave in generalni direktor EIG R. Blair Thomas. "V okviru teh prizadevanj smo navdušeni, da imamo na poti k razogljičenju energetskega sektorja priložnost sodelovati z vodilnim podjetjem v panogi, ki je tako pomembno, kot je Aramco. Srečo imamo, da je družba Aramco že sedaj naš partner na področju kritične infrastrukture v energetiki, in veselimo se, da bomo to partnerstvo še nadgradili, saj zadeva prihodnjo pot naše industrije."

"Pričujoči memorandum o soglasju zajema enega od številnih pomembnih korakov v globalnih prizadevanjih za reševanje vprašanja podnebnih sprememb in veselimo se sodelovanja z družbo Aramco pri ustvarjanju pomembnih izboljšav pri zagotavljanju cenovno dostopnih in zanesljivih čistih energetskih rešitev ljudem po vsem svetu," je dejala direktorica za področje ESG v družbi EIG Emily Rodgers.

"Ta memorandum še dodatno krepi naše odnose z EIG in lahko spodbudi nove naložbe v energetske rešitve z nizkimi emisijami, ki podpirajo gospodarsko rast in prispevajo k širšemu energetskemu prehodu," je dejal višji podpredsednik družbe Aramco za korporativni razvoj Abdulaziz M. Al-Gudaimi.

Objava memoranduma o soglasju sledi lanskemu uspešnemu zaključku 12,4 milijarde dolarjev vrednega naložbenega posla v infrastrukturo med družbo Aramco in mednarodnim konzorcijem pod vodstvom EIG, ki vključuje najem in povratni najem infrastrukture naftovoda od družbe Aramco.

O družbi EIG

EIG je eden izmed vodilnih vlagateljev v globalnem energetskem in infrastrukturnem sektorju, ki je na dan 31. marca 2022 upravljal s 25 milijardami dolarjev. EIG je specializiran za zasebne naložbe v energetiko in energetsko infrastrukturo na globalni ravni. V svoji 40-letni zgodovini je v energetski sektor vložil 40,1 milijard dolarjev, v več kot 380 projektov v 38 državah na šestih celinah. Med njegove stranke spadajo številne vodilne pokojninske družbe, zavarovalnice, skladi, fundacije in državni premoženjski skladi v ZDA, Aziji in Evropi. EIG ima sedež v Washingtonu, D.C. in podružnice v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Rio de Janeiru, Hongkongu in Seulu. Za dodatne informacije obiščite spletno stran družbe www.eigpartners.com.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220615005197/en/

Kontakti

Mediji
Sard Verbinnen & Co.

Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080

EIG-SVC@sardverb.com

Vir: EIG

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.