O-STA

Podjetje Kosmos Energy podpisalo pogodbo za vrtanje v Zahodni Afriki

DALLAS, 23 februar 2006 - Podjetje Kosmos Energy je sporočilo, da je prek svoje podružnice sklenilo sporazume o prevzemu vrtalnih storitev vrtalne ladje Peregrine III s podjetjema West Africa Drilling N.V., podružnico podjetja Mike Mullen Energy Equipment Resource, Inc., in Aban Singapore Pte. Ltd. (Aban), podružnico podjetja Aban Loyd Chiles Offshore Ltd.

Aban bo nadgradilo vrtalno ladjo v singapurski ladjedelnici, tako da bo lahko vrtala v globinah do 1860 m (6000 feet). Celoten projekt je vreden okrog 180 milijonov do 200 milijonov ameriških dolarjev. Ladja naj bi začela ponovno delovati sredi leta 2007, in sicer najprej ob obali Zahodne Afrike.

"Ta sporazum Kosmos Energy omogoča izvajanje dela naših raziskovalnih in vrtalnih programov v Zahodni Afriki," je povedal James C. Musselman, Kosmosov predsednik uprave in izvršni direktor. "Veselimo se te priložnosti, saj bomo lahko pospešili vrtanje na veliki površini."

"Takšne pobude moramo izkoristiti, še posebej na današnjih trgih. Vrtalnih ladij je malo in strokovnjaki menijo, da bo tako še nekaj časa," je dodal Musselman.Aban bo upravljal Peregrine III, ki se bo v skladu s pogodbo s Kosmosom preimenovala v Aban Abraham. Podjetje West Africa Drilling N.V., ki je kupilo Peregrine III od podjetja Transocean, je bilo pred kratkim prodano podjetju Aban.

O podjetju Kosmos Energy:

Kosmos Energy je zasebno mednarodno podjetje za raziskave in črpanje nafte predvsem v Zahodni Afriki. Kosmos vodita izkušena uprava in ekipa tehničnih sodelavcev s številnimi izkušnjami v Zahodni Afriki in drugod po svetu, ki sta že večkrat uspešno našli in razvili pomembna naftna nahajališča. S pomočjo mednarodnih zasebnih finančnih investitorjev Warburg Pincus in Blackstone Capital Partners ima podjetje velike finančne in operativne zmogljivosti za izvedbo in sodelovanje pri več pomembnih projektih. Za dodatne informacije obiščite spletno stran www.kosmosenergy.com.

Kosmos Energy, Dallas

W. Greg Dunlevy,

+1-214-363-0700

or

Aban Singapore Pte. Ltd.

Reji Abraham,

+1 (91) (44) 28222400 / 28226387

or

Mike Mullen Energy Equipment Resource Inc.

Mike Mullen,

+1-214-692-6690