O-STA

Mary Kay Inc. v partnerstvo z Združenjem za raziskovalno dermatologijo (SID) podeljuje štipendije akademskim raziskovalcem za raziskave na področju spodbujanja zdravja kože

23. junij 2022 16:02 UTC

DALLAS--( BUSINESS WIRE)-- Družba Mary Kay Inc., vodilna svetovna družba na področju inovacij v negi kože, je pred kratkim na letnem srečanju Društva za raziskovalno dermatologijo (SID) 2022 sponzorirala in razkrila prejemnike prvih štipendij Mary Kay Skin Health/Skin Disease Research Grants za raziskovalce, ki izvajajo prelomne in inovativne študije na področju zdravja kože in kožnih bolezni.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostno gradivo. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20220623005229/en/

"Kot desetletja vodilna družba na področju globalne kozmetike in inovacij na področju nege kože je Mary Kay še naprej zavezana bogatitvi življenja žensk po vsem svetu," je na dogodku povedala Dr. Lucy Gildea, vodja inovacij, izdelkov in znanosti v družbi Mary Kay. "Prav tako smo neomajno zavezani proizvodnji izdelkov najvišje kakovosti in izvajanju prebojnih znanstvenih raziskav na področju kože. Zavedamo se, da je sodelovanje ključnega pomena za nova odkritja, partnerstva z znanstvenimi, medicinskimi in akademskimi skupnostmi pa so ključnega pomena - zato smo navdušeni nad podelitvijo teh znanstvenih štipendij."

Štipendije Mary Kay za raziskovanje zdravja kože/kožnih bolezni so bile v sodelovanju s SID objavljene na lanskem srečanju. Nepovratna sredstva v višini 25.000 ameriških dolarjev bodo dodeljena štirim raziskovalkam, ki opravljajo neverjetno delo na področju raziskav kože z namenom odkriti nove perspektive in izumiteljske strategije. V mesecih po srečanju SID leta 2021 je podjetje prejelo prijave znanstvenikov iz vse države.

Na koncu so bile izbrane štiri prejemnice štipendij:

- Dr. Allison C. Billi, dr. med. in docentka na oddelku za dermatologijo na Univerzi v Michiganu. Dr. Billi si je za glavni raziskovalni cilj zadala razumeti, "kaj povzroča fotostaranje". S štipendijo se bodo financirale raziskave za identifikacijo ciljnih poti, ki pomagajo preprečiti ali potencialno obrniti učinke fotostaranja.

- Dr. Angel S. Byrd, dr. med. in docentka na Howard University College of Medicine ter izredna docentka na JHUSOM (oddelki za dermatologijo). Dr. Byrd se pri svojem delu osredotoča na genetske osnove melasme. Ta štipendija bo financirala raziskave, ki bodo pomagale odkriti neznane genetske vzroke za nastanek melasme in tako oblikovati prilagojene možnosti zdravljenja.

- Dr. Mae Alexandra Carpenter, doktorica znanosti, pripravnica na univerzi Wright State University. Dr. Carpenter raziskuje, kako se sproščajo poškodovani delci, ki vsebujejo DNK, in kako se aktivirajo vnetne poti. Financiranje te raziskave bo pomagalo razviti nove terapevtske pristope za zmanjšanje fotosenzibilnosti na UVB pri avtoinflamatornih boleznih.

- Dr. Jennifer Powers, dr. med. in klinična izredna profesorica na oddelku za dermatologijo na Univerzi v Iowi. Dr. Powers se ukvarja z vplivom mikrobioma in okolja za celjenje na celjenje ran in nastanek brazgotin. Financiranje te raziskave bo pomagalo razumeti, kako imunski sistem in mikrobiota sodelujeta pri spreminjanju nastanka brazgotin na razjedah in kirurških ranah.

"Čestitke vsem prejemnicam štipendij za leto 2022," je dodala dr. Gildea "Te posameznice so bile skrbno izbrane v sodelovanju z Društvom za raziskovalno dermatologijo - in veseli smo, da lahko podpremo njihove raziskave."

Sponzorstvo in štipendije, ki so jih razkrili na SID, so le najnovejša prizadevanja Mary Kay za okrepitev dolgoletne zavezanosti podjetja k pospeševanju raziskav in razvoja na področju zdravja kože. Mary Kay ima v svojem globalnem portfelju več kot 1.600 patentov za izdelke, tehnologije in zasnove embalaže.

O družbi Mary Kay

Mary Kay Ash je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami omogočiti ženskam pot do ekonomske neodvisnosti. Mary Kay vlaga v znanost, ki stoji za lepoto, in proizvaja vrhunsko nego kože, barvno kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, zato sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki se osredotočajo na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito preživelih pred nasiljem v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Več informacij najdete na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu oz. nam sledite na Twitterju.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220623005229/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. poslovno komuniciranje
marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay

Foto

Dr. Lucy Gildea, doktorica znanosti, vodja inovacij, izdelkov in znanosti v družbi Mary Kay (Foto: Mary Kay Inc.)

Foto

Logotip družbe Mary Kay

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.