O-STA

Axel Holtrup je novi direktor podjetja Silver Lake Partners; vodilno podjetje za investiranje v tehnologijo povečalo ekipo v Evropi

LONDON & MENLO PARK, Kalifornija - 27. februarja 2006 - Podjetje Silver Lake Partners, vodilno podjetje v zasebni lasti, ki se ukvarja izključno z obsežnim investiranjem v podjetja za uveljavljeno tehnologijo, je sporočilo, da se je podjetju kot direktor pridružil Axel Holtrup.

Holtrup bo delal v podružnici podjetja Silver Lake v Londonu. Prevzel bo paleto investicijskih nalog, skupaj z generalnim direktorjem Egonom Durbanom pa bo skrbel za razvoj podjetja Silver Lake v Evropi.

Durban je povedal: "Z veseljem izrekamo dobrodošlico Axlu in njegovim bogatim izkušnjam s podjetji v zasebni lasti, s katerimi bo obogatil našo ekipo. Želimo si še bolj utrditi naš položaj na evropskem trgu, zato smo prepričani, da bo Axel veliko prispeval k razvoju in izvajanju novih investicijskih priložnosti ter k našemu portfelju podjetij. Je zelo aktiven vodja, ki je vodil in zaključil številne zapletene transakcije v vseh fazah."

Holtrup, ki je star 37 let, je povedal: "Silver Lake Partners je vodilno podjetje z ogromnim številom uspešnih obsežnih investicij v vodilna tehnološka podjetja. Od svoje ustanovitve pred sedmimi leti se je Silver Lake razvil v najboljše podjetje na svojem področju. Veselim se dela s tako nadarjeno ekipo, ko bomo utrjevali položaj podjetja na evropskem trgu, ki je poln privlačnih priložnosti."

Preden se je pridružil podjetju Silver Lake Partners je Holtrup osem let delal za skupino Private Equity pri Investcorpu, kjer je igral vodilno vlogo pri izvajanju številnih transakcij po vsej Evropi, vključno z kompleksnimi prodajami manjšinskih deležev in transakcijami iz javnega v zasebni sektor. Preden je leta 1997 začel delati za Investcorp, je bil Holtrup finančni analitik pri podjetju Morgan Stanley v Londonu in Frankfurtu v skupini Mergers & Acquisitions. Holtrup je diplomiral z odliko na poslovni šoli European Partnership of Business Schools iz evropske poslovne administracije.

O podjetju Silver Lake Partners

Silver Lake Partners je vodilno podjetje v zasebni lasti, ki se ukvarja izključno z obsežnim investiranjem v tehnologijo in sorodno industrijo. Silver Lake trenutno investira iz svojega drugega sklada v vrednosti 3,6 milijarde ameriških dolarjev. Podjetje prav tako nadzoruje investicije iz prvega sklada iz leta 1999 v vrednosti 2,3 milijarde ameriških dolarjev. Silver Lake si želi visok dobiček s pomočjo strateškega vpogleda izkušenega udeleženca v industriji, poslovnega znanja poslovodje svetovnega merila, in finančnega znanja discipliniranega investitorja v zasebni lasti. Cilj podjetja Silver Lake je delovati kot partner svetovnih vodilnih podjetij za tehnologijo.

Podjetje Silver Lake je pred kratkim sporočilo, da je sklenilo pogodbo za nakup podjetja Serena Software. Njegov portfelj podjetij vključuje vodilna podjetja v tehnološkem sektorju, kot so Avago, Business Objects, Flextronics, Gartner, Instinet, Nasdaq, Network General, Seagate Technology, SunGard Data Systems, Thomson in UGS. Za več informacij obiščite spletno stran www.silverlake.com.

Citigate Sard Verbinnen

Matt Benson

or

Sarah Forger,

212-687-8080