O-STA

Podpis pogodbe za prodajo zemljišča farmacevtskemu podjetju

V ponedeljek, 11. julija, ob 9. uri bomo v Poslovni coni Stara vas pripravili podpis pogodbe za prodajo zemljišča v izmeri 14.580 m² farmacevtski družbi VonPharma. Družba bo v Velenju odprla novo podružnico, ustvarila nova delovna mesta in kmalu vzpostavila največji farmacevtski logistični center v vzhodni Sloveniji.

Poslovna cona Stara vas je namenjena podjetjem, ki bodo v dolini ustvarjala višjo dodano vrednost, zagotavljala nova in stabilna delovna mesta ter razvijala nove, okolju prijazne tehnologije. Pogodbo o nakupu zemljišča bosta podpisala direktor družbe VonPharma Tadej Von Horvath in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Farmacevtsko podjetje VonPharma je na podlagi javnega razpisa izkazalo interes za nakup zemljišča v Poslovni coni Stara vas. Investitor bo zgradil dva objekta v dveh gradbenih fazah, in sicer za namen proizvodnje in logistiko farmacevtskih izdelkov. Načrtujejo vzpostavitev največjega farmacevtskega logističnega centra v vzhodni Sloveniji, za kar so tudi že oddali prijavo na Javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije - SPIRIT. VonPharma je rastoče slovensko podjetje, ki trži produkte, s katerimi želijo izboljšati kvaliteto zdravja in počutja ljudi. Njihova vizija je izboljšati preventivno zdravje svojih uporabnikov - skozi raziskave in razvoj naravnih in učinkovitih dopolnil.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktor občinske uprave mag. Iztok Mori, direktor družbe VonPharma Tadej Von Horvath, namestnica direktorja Nina Von Horvath in arhitektka Urška Delopst. V primeru slabe vremenske napovedi bomo o nadomestni lokaciji še obveščali.

Prijazno vabljeni

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje