O-STA

Dve morski turneji za konec sezone

GIMNAZIJA CELJE - CENTER

SPOROČILO ZA JAVNOST

Dekliški pevski zbor in Fantovska vokalna zasedba Gimnazije Celje - Center za konec sezone pripravili dve kratki turneji na Primorsko in v Dalmacijo

V Piranu, Neumu, na Stonu in v Mostarju je v preteklih dneh in tednih donela slovenska pesem iz grl mladih pevk in pevcev Dekliškega pevskega zbora in Fantovske vokalne zasedbe Gimnazije Celje - Center (GCC), ki so s tradicionalnima turnejama ob koncu šolskega leta zaključili pestro sezono 2021/2022. Maturantke Dekliškega pevskega zbora z zborovodjo Davidom Preložnikom so se med 22. in 24. 6. mudile na slovenski obali in pripravile koncert v Piranu, FaVoZa, fantovska vokalna zasedba GCC, ki jo vodi Gregor Deleja, pa je med 8. in 10. 7. obiskala Dalmacijo. Fantje so nastopili v Neumu in Mostarju in na Stonu. Posebnost zaključne turneje fantov pa je tudi ta, da nanjo vsako leto povabijo tudi nekdanje pevce in tako jih je letos v Dalmacijo potovalo skoraj 50.

Četudi je iztekajoče se šolsko leto še vedno delno krojila epidemija, je vseh 9 glasbenih zasedb GCC delovalo v polnem obsegu, sezona pa se bo v šolske anale zapisala kot ena najuspešnejših zlasti zaradi izjemnega dosežka zasedbe LPS, ki je maja Slovenija zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije v italijanskem Torinu. Ob vajah, ki so zlasti v jesensko-zimskem času potekale prilagojeno, so na GCC v tej sezoni izvedli vse tradicionalne dogodke (Miklavžev, novoletni in pomladanski koncert), ob tem pa tudi veliko snemali. Ob LPS in vokalnih zasedbah, v katerih prepevajo tako sedanji in nekdanji dijaki kot tudi učitelji, se lahko z izjemno velikim številom nastopov pohvali zlasti inštrumentalna zasedba The Šlagers, ki jo vodi prof. Sašo Šonc ter novoustanovljena zasedba GCC Gispy band.

18. avgusta pripravlja zaključni koncert sezone še zasedba GCC kvintet v kateri prepevajo učitelji glasbe, sicer pa imajo mladi glasbeniki z GCC z mentorji smele načrte tudi za prihajajočo sezono, ki ob koncertih v domačem Celju in Sloveniji vključujejo tudi pestro mednarodno aktivnost in snemanja. Sezona se bo začela s kratko turnejo na slovensko obalo (8.-9. 9.), nastopom na prireditvi ob 110-letnici šole Naših 110 16. septembra.

PRILOGA: Fotografije pevk in pevcev s turnej ob koncu šolskega leta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Gregor Deleja, ravnatelj, 041 708 945, gregor.deleja@gcc.si