O-STA

Synology z večjo posodobitvijo operacijskega sistema DSM

Ljubljana, 19. 7. 2022 - Synology je objavil, da je na voljo nadgradnja operacijskega sistema DiskStation Manager z oznako 7.1 (DSM 7.1). Prinaša dve glavni posodobitvi funkcij in še vrsto manjših: dolgo pričakovano izvajanje popolnih varnostnih kopij celotnega sistema (bare-metal) in združevanje map v skupni rabi - dostop več Synology NAS/SAN naprav pod različnimi prijavami do istih map v skupni rabi.

"Ocenjujemo, da je več kot 5 milijonov aktivnih namestitev DSM nameščenih v obliki zasebnega oblaka, rezervnega strežnika ali nadzornih strežnikov," je povedal Shamrock Ko, vodja ekipe za upravljanje sistemskih izdelkov. "Gradimo na trdnih temeljih, postavljenih z verzijo 7.0, zato se lahko zdaj osredotočimo na izboljšanje uporabniške izkušnje z obravnavanjem bolj specifičnih izzivov, ki jih naše stranke prepoznajo med vsakodnevno uporabo platforme."

Izboljšave osnovnega pomnilnika

DSM 7.1 prinaša ključne izboljšave pri upravljanju pomnilnika. Deljenje podatkov med več Synology NAS/SAN napravami na različnih lokacijah je zdaj bistveno preprostejše. Rešitev za združevanje map v skupni rabi uporablja SMB DFS za ustvarjanje simboličnih povezav med mapami v skupni rabi na več enotah Synology, pri čemer prikaže več datotečnih strežnikov Synology SMB v vašem omrežju kot eno veliko skupno mapo portala.

Zaščita celotnega sistema

DSM 7.1 prinaša popolne varnostne kopije celotnega sistema na nivoju bare-metal. Zmožnost preslikave in repliciranja celotnega sistema Synology, ki jo poganja Synology Active Backup for Business, močno pospeši ciljne čase obnovitve (RTO) v primeru popolne okvare spletnega mesta. Zmožnost popolne obnovitve sistema prinaša tudi hiter in priročen način za ustvarjanje enako konfiguriranih sistemov.

Posodobitve uporabniškega vmesnika in izboljšave delovanja

Novi uporabniški vmesnik, predstavljen v različici 7.0, je bil dodatno optimiziran. Opravila, ki potekajo v ozadju, so sedaj prikazana v pregledu za administratorje. To zagotavlja večjo preglednost dogajanja v sistemu, tudi med različnimi uporabniškimi računi. V gručah visoke dosegljivosti (Synology High Availability (SHA)) lahko sedaj uporabniki pregledujejo in upravljajo pogone v obeh sistemih z ene nadzorne postaje Storage Managerja za lažje vzdrževanje in upravljanje.

Glede zmogljivosti, DSM že dolgo podpira predpomnilnike SSD za stroškovno učinkovito povečanje zmogljivosti naključnega V/I. Nova različica bo dodatno izboljšala SSD predpomnilnik z možnostjo pospeševanja več diskovnih polj hkrati.

Izboljšave celotnega ekosistema

Synology je predstavil tudi nekaj večjih izboljšav aplikacij in storitev.

· Active Backup for Business: nadzor pasovne širine, razširjene zmožnosti spremljanja in poročanja ter podpora za varnostne kopije DSM.

· Active Insight: centralizirana dejavnost prijave in spremljanje statusa opravil Hyper Backup ter možnost posodabljanja nadzorovanih sistemov v paketu

· Synology C2 Hybrid Share: posnetki na strežniški strani C2 poleg lokalnih različic datotek, ki jih zagotavlja Synology Drive za lažjo obnovitev.

· Directory Server: podpora za krmilnike domene samo za branje za izboljšanje varnosti in prilagodljivosti.

· Synology Drive: razširjene zmožnosti indeksiranja, prenovljena mobilna uporabniška izkušnja in izboljšane zmožnosti spremljanja/revidiranja.

· MailPlus: Podpora za virtualni DSM, razširjene možnosti upravljanja in izboljšave uvoza/migracije.

· Virtual Machine Manager: i zboljšave zmogljivosti I/O za shranjevanje in zmogljivosti QoS.

Synology je predstavil tudi Surveillance Station 9.0, ki prinaša znatne izboljšave uporabnosti, upravljanja z več lokacij, varnosti in še veliko več. Na voljo je tudi dodatna storitev C2 Surveillance. C2 Surveillance izkorišča novo uvedeno zmožnost dvojnega snemanja v Surveillance Station 9.0 za varno shranjevanje pomembnih video virov v primeru fizične poškodbe ali kraje NVR. Več informacij

Nov je tudi operacijski sistem za usmerjevalnike SRM 1.3, ki je bil predstavljen skupaj z novim usmerjevalnikom RT6600ax Wi-Fi 6. Ta posodobitev prenavlja upravljanje omrežja z uvedbo segmentacije omrežja ter podpore za več SSID in VLAN. Poleg SRM 1.3 je uporabnikom na voljo tudi popolnoma prenovljena mobilna spremljevalna aplikacija, DS router 2.0. Več informacij

Dosegljivost

DSM 7.1, Surveillance Station 9.0 in druge aplikacije DSM so že dostopne in se tudi že vgrajujejo v sisteme Synology.

SRM 1.3 je bil uveden z RT6600ax in bo v tretjem četrtletju 2022 na voljo tudi za druge modele usmerjevalnikov Synology.

##

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s podjetjem Synology že od leta 2009 ter skrbi za distribucijo, promocijo in tehnično podporo Synology NAS strežnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je Xenon forte dolgoletni partner podjetja Kyocera Document Solutions, ki je proizvajalec tiskalniških naprav in ponudnik rešitev za upravljanje z dokumenti. Xenon forte s Kyocero sodeluje že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Synology in Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij.

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt:

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana