O-STA

Z nakupom Domaćice podpiramo mlade športne upe

Z nakupom Domaćice podpiramo mlade športne upe

Pri Krašu so združili moči z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in Mercatorjem in pripravili družbeno odgovoren projekt "Tvoj nakup za športni up", v katerem zbirajo sredstva za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij za pomoč pri uresničevanju njihovih športnih potencialov. Vse do sredine septembra bomo lahko z nakupom Domaćice prispevali v sklad ZPMS Športnik sem in spodbujali športno udejstvovanje mladih.

Pomen ukvarjanja s športom

Ukvarjanje s športom je za otroke izjemnega pomena, saj poleg zdravega telesnega razvoja prispeva tudi k socializaciji, psihološkemu razvoju in pridobivanju samozavesti. Otroci, ki se posvečajo športu, razvijejo delovne navade, odgovornost, samostojnost ter se uspešneje spopadajo s težavami. Možnosti za ukvarjanje z najljubšim športom pa nimajo vsi otroci, zato so na Zvezi prijateljev mladine Slovenije odprli sklad Športnik sem, katerega namen je čim več otrokom dati priložnost za redno športno aktivnost.

Nastanku sklada so botrovale številne zgodbe otrok in mladostnikov

Ena izmed mnogih zgodb je zgodba petnajstletnice, ki je zaradi finančnih težav prenehala trenirati jadranje, čeprav si je resnično želela tekmovalnega nivoja v tem športu. Takšnih zgodb žal ni malo. "Na naš TOM - telefon za otroke in mladostnike so v zadnjih dveh letih večkrat poklicali mladi, ki so bili v stiski, zato ker niso mogli trenirati zaradi epidemiološke situacije in/ali zato, ker starši niso več zmogli stroška treningov," pove Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS. "Zato smo v družino humanitarnih programov Eno srce dodali tudi program Športnik sem, s katerim pomagamo mladim uresničiti športne potenciale."

Možnost za razvoj športnega potenciala za vse

Akcija zbiranja sredstev od prodanih keksov Domaćica bo pod sloganom "Tvoj nakup za športni up" potekala do 15. septembra. Slovenci v profesionalnem športu dosegamo vrhunske rezultate in se gibanju v naravi radi posvečamo tudi v prostem času. Ker se nikoli ne ve, kdo v sebi skriva vrhunskega športnika, je pomembno, da ima čim večje število otrok možnost za razvoj svojega potenciala. Pri Krašu so se zato odločili, da bodo del sredstev od prodanih keksov Domaćica namenili za podporo mladih športnikov. Pri projektu bo sodelovala tudi akrobatska skupina Dunking Devils, ki bo s kratkimi videi podprla akcijo. "Dunking Devilsi imamo ljubezen do športa zapisano v DNK-ju in si brez njega sploh ne znamo predstavljati življenja. Čeprav smo kot skupina najbolj znani po akrobatiki, se vsak posameznik v skupini ukvarja še s katerim drugim športom. Prav zato smo se z veseljem odzvali povabilu k sodelovanju v dobrodelni kampanji Domaćice, ki v ospredje postavlja šport in socialno ogrožene skupine. Z vsakim nakupom Domaćice namreč pomagamo ljudem, ki imajo iz različnih razlogov otežen dostop do športnih aktivnosti. Mi smo si zato že naredili zaloge in tako podprli ta dober namen," so povedali pri Dunking Devils.

Vsaka drobtinica šteje!

Poletje si težko predstavljamo brez plavanja, pohodništva in drugih športnih aktivnosti, katerih nepogrešljivi del so legendarni keksi Domaćica. Življenje je sestavljeno iz mnogo trenutkov, ki so prave drobtinice v primerjavi z večnostjo. A prav vsaka od njih šteje. Vsak nasmeh, lekcija in uspeh nas naredijo močnejše. Vsak trening, tekma ali tekmovanje nas naredijo zrelejše. Pot do pohval, kolajn in pokalov je zgrajena iz tisočev drobtinic, ki tvorijo mozaik športnih in življenjskih lovorik. Pri Krašu so veseli, da bodo bodočim zmagovalcem s sladko navado lahko pomagali na poti, na kateri vsaka drobtinica šteje.

Več informacij o projektu Zveze prijateljev mladine Slovenije Športnik sem in akciji "Tvoj nakup za športni up" je na voljo na spletni strani https://www.zpms.si/programi/sportnik-sem/.