O-STA

Zima 2022: Air France povečuje frekvence letov na Laponsko, ponovno pa bo letel na relaciji Guadalupe - Kanada

Air France razkriva prve destinacije zimskega urnika letov (oktober 2022 - marec 2023). Po tem, ko so leta 2021 uvedli linijo Pariz Charles de Gaulle - Rovaniemi (Finska), letalska družba uvaja nove lete na Laponsko (Finska in Norveška). Od 10. decembra dalje bo tako s pariškega letališča Charles de Gaulle vsak četrtek možno leteti na dve dodatni destinaciji - v kraj Kittilä na Finskem (z Airbusom A320) in v Tromsø na Norveškem (z Airbusom A319), ki bo tudi najsevernejša destinacija, kamor leti letalska družba Air France - KLM.

S 27. novembrom bo Air France ponovno letel na liniji Pariz-Charles de Gaulle - Rovaniemi (Finska) in jo v božičnem in novoletnem času okrepil z do enim letom dnevno.

Ljubljano bosta s Parizom povezovala 2 leta dnevno, razen ob nedeljah, ko bo na voljo 1 let.

Kittilä, Tromsø and Rovaniemi - čudeži neokrnjene narave

Kraji Kittilä, Tromsø in Rovaniemi se nahajajo nad arktičnim krogom na Laponskem, kjer je tudi dom Božička. V tej regiji, polni jezer, gozdov in gora, lahko uživate v ribolovu na ledu, vožnji s sanmi in v savnah, občudujete pa lahko tudi veličasten severni sij. Kittilä je znana tudi kot rojstni kraj slavnega finskega pisatelja Arta Paasilinne.

Air France v nordijskih državah leti še v Helsinke (Finska), Kopenhagen in Billund (Danska), Oslo in Bergen (Norveška) ter v Stockholm in Göteborg (Švedska).

Ponovna vzpostavitev letov med Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) in Montrealom (Kanada)

Z 22. oktobrom 2022 bo Air France že drugo zaporedno zimsko sezono z dvema letoma tedensko letel na liniji med Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) in Montrealom (Kanada), z Airbusom A320.

Vse aktualne informacije o letih so na voljo na spletni strani www.airfrance.si. Urnik se lahko še spremeni in je odvisen od pridobitve potrebnih vladnih dovoljenj. Izvajal se bo ob upoštevanju trenutnih zdravstvenih ukrepov v različnih državah ali destinacijah, kamor leti Air France.

Air France potnikom svetuje, naj vse pogoje vstopa v ciljno državo in potrebne dokumente preverijo na njihovi spletni strani, in sicer še pred odhodom na potovanje.