O-STA

14. Zotkin poletni tabor računalništva 2022

Ljubljana, 11. avgust 2022 - Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in v soorganizaciji Šole prihodnosti Maribor, bo med 13. in 20. avgustom potekal 14. poletni tabor računalništva. Mladi računalničarji se bodo tokrat družili ob reki Kolpi v CŠOD Radenci.

Pod vodstvom prekaljene ekipe mentorjev se bo okoli 30 mladih računalničarjev na zabaven in sproščen način podalo v svet računalništva in programiranja. Glede na predznanje, bodo mladi razdeljeni v tri skupine in poskrbljeno bo tudi za tiste, ki še nimajo izkušenj s programiranjem. Prav tako imajo udeleženci v času tabora možnost izposoje računalnika. Ob pomoči mentorjev bodo mladi v osnovni skupini spoznavali osnove programiranja in sami ustvarili preprosto zabavno igrico. Naprednejša skupina se bo lotila lastnega izziva ali sodelovala v skupinskem projektu pri izdelavi večigralske igre. Skupina samostojnih udeležencev pa se bo udejstvovala na samostojnih projektih s področja sodobnih tehnologij, interneta stvari, umetne inteligence ali navidezne resničnosti.

A mladi ne bodo samo sedeli pred računalniškimi napravami, saj se bodo tudi dovolj gibali na svežem zraku, občudovali izjemno okolico, se kopali v reki Kolpi in možgane pretegovali v sodelovanju s poletno šolo logike, ki bo v CŠOD Radenci potekala istočasno.

Poletni tabor računalništva tudi letos podpirajo podjetja Adacta, Sportradar in GEN-I, ki so prepoznali potencial mladih računalničarjev in pomen strokovnega dela z njimi.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju s številnimi partnerji že od leta 1967 za mladino organizira poletne raziskovalne tabore, delavnice in ustvarjalne poletne šole s področij naravoslovja in tehnike, v okviru katerih mladi poučno in ustvarjalno preživijo poletne počitnice. Na poletnih aktivnostih pod skupnim nazivom Mladini prijazna znanost udeleženci taborov ne počivajo, saj so dnevi zapolnjeni z ustvarjalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi. Tako mladi dodatno plemenitijo svoje znanje tudi izven šolskih klopi, spoznavajo vrstnike iz drugih krajev, se družijo ter izmenjujejo znanje in izkušnje.


Več informacij o preostalih letošnjih Zotkinih poletnih aktivnostih se nahaja tukaj.

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije

Helena Lesar

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Zaloška 65, p. p. 2803

1000 Ljubljana

E-naslov: tabori@zotks.si

Telefon: 01/25 13 727

GSM: 041 585 793