O-STA

Otvoritvena slovesnost ob začetku mednarodnega kongresa Woodrise 2022

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem vas vljudno vabita na otvoritveno slovesnost ob začetku mednarodnega kongresa Woodrise 2022, ki bo v ponedeljek, 5. septembra 2022 ob 19.uri na terasi pred cerkvijo sv. Bernardina.

Na dogodku bo prisoten tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki bo udeležence nagovoril, župan Občine Piran g. Đenio Zadković, dr. Andreja Kutnar, direktorica InnoRenew CoE in dr. Iztok Šušteršič, predsednik kongresa Woodrise 2022 in vodja raziskovalne skupine Trajnostna gradnja z obnovljivimi materiali v InnoRenew CoE. Dr. Kutnar in dr. Šušteršič bosta na voljo tudi za izjave.

Glavni del kongresa Woodrise 2022 bo potekal 6. in 7. septembra 2022 v kongresnem centru hotela Bernardin, kjer bodo predstavljeni najboljši primeri uporabe lesa za trajnostne prenove obstoječega stavbnega fonda. Med osrednjimi govorci je tudi dr. Hans Joachim Schellnhuber, idejni vodja za razvoj Novega evropskega Bauhausa, ki bo udeležence nagovoril 6. septembra 2022 ob 13:30, v kongresni dvorani Europa (Hotel Bernardin).

Vljudno vabljeni, da se udeležite otvoritvene slovesnosti in uvodnega predavanja dr. Hansa Joachim Schellnhuberja.

Kongres Woodrise 2022 je sicer en od najpomembnejših svetovnih kongresov s področja sodobnega trajnostnega gradbeništva. Naslovensko obalo bo pripeljal vrhunske mednarodne strokovnjake s področja večnadstropne lesene gradnje, ki bodo predstavili aktualne arhitekturne in inženirske dosežke v tej panogi.

Častni pokrovitelj Woodrise 2022 je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Po zaključenem kongresu vam bomo posredovali tudi sporočilo za javnost.

Prijazno vas prosimo za potrditev prisotnosti na lea.primozic@innorenew.eu, kjer smo na voljo tudi za dodatne informacije.