O-STA

Septembra Velenje praznuje


5. september 2022

Septembra Velenje praznuje

September je mesec, ko Velenje praznuje. 20. septembra namreč mineva 63 let, odkar je bilo slovesno odprto novo mestno središče Velenje. Mestna občina Velenje, javni zavodi in številna društva, krajevne skupnosti in mestne četrti, različne institucije in tudi posamezniki v septembru ter oktobru pripravljamo veliko dogodkov, s katerimi želimo zaznamovati praznik. V tem tednu bodo vsa gospodinjstva prejela praznično brošuro z naslovom Velenje - mesto s srcem, Velenje za Velenjčanke in Velenjčane, s katero vam želimo prikazati, kaj vse naša lokalna skupnost dela za naše občanke in občane, čeprav večji del aktivnosti ne določa zakon, ampak je to naša odločitev. Naša prioriteta je, da bi se vsi občanke in občani v Velenju dobro počutili ter tu kakovostno živeli in delali. V brošuri je na koncu tudi seznam vseh večjih dogodkov ob prazniku, podrobnejši seznam prazničnih dogodkov pa najdete v posebni sredinski prilogi mesečnega koledarja prireditev.

V septembru bodo med največjimi dogodki koncert Magnifica ob občinskem prazniku, Velenje se predstavi, Slovenski piknik veselja in zabave, Pikin festival in še veliko drugih dogodkov in prireditev. Vrhunec praznovanja bo v torek, 20. septembra, prav na dan praznika, ko bomo ob 17. uri na slavnostni seji v kulturnem domu podelili najvišja občinska priznanja, nato pa ob 18.30 pripravljamo pred domom kulture osrednjo občinsko slovesnost ob prazniku. Kulturni program na obeh slovesnostih pripravljamo v sodelovanju z Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski Velenje, Plesnim studiem N, Vrtcem Velenje, svetovno prvakinjo v igranju diatonične harmonike Tjašo Lesjak, saksofonistom in kulturnim ustvarjalcem leta v Mestni občini Velenje Juretom Puklom, Mihom Korenom in Matevžem Šaleharjem - Hamom. Ob 20. uri bomo praznovanje na Titovem trgu nadaljevali na veselici z Ansamblom Stil, na kateri bomo brezplačno razdelili 1.000 porcij čevapčičev in 500 litrov piva.

Seveda pa kljub praznovanju aktivno vodimo vse projekte za uspešno prestrukturiranje regije ob zaprtju velenjskega premogovnika. 21. septembra bo v Velenju potekala mednarodna konferenca Pozdravljena, prihodnost 2022 na temo preobrazbe sistemov daljinskega ogrevanja v Evropi.

Srečno ob prazniku, Velenje! Praznujmo skupaj.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje