O-STA

Huawei z Appgallery dobitnik prestižne nagrade

Trgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGalley imenovala za "vzhajajočo zvezdo"!

Huawei veliko truda posveča uporabniški izkušnji, zato je trgovina AppGallery preprosta za uporabo in hkrati nudi celovito ponudbo aplikacij. Ocena zadovoljstva uporabnikov je tudi zaradi tega v letu 2021 večja za več kot 20 odstotkov. Sicer je trgovina v zadnjih 18 mesecih zaznala nesluteno rast in se trdno zasidrala med tremi največjimi platformami za distribucijo aplikacij. Skupno število aplikacij je medletno naraslo za 147 odstotkov, medtem ko beleži 580 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov.

Skladno s strategijo sočasnega poudarka na globalne in lokalne trge je razvojna ekipa neutrudno delala, da bi uporabnikom naprav Huawei povsod po svetu ponudila najbolj priljubljene aplikacije in igre. Hkrati so poglobili tudi sodelovanje z lokalnimi razvijalci, da bi na vsakem lokalnem trgu omogočili dostop do tamkajšnjih najboljših aplikaciji. Zaradi tega je trgovina AppGallery postala konkurenčno okolje in tretja največja na svetu.

V združenju Huawei je do danes registriranih 5,75 milijona razvijalcev iz celega sveta, kar je vodilo do globalne integracije več kot 216 tisoč aplikacij z mobilnimi storitvami Huawei Core, kar predstavlja 147-odstotno povečanje na letni ravni. Leta 2021 je trgovina zabeležila več kot 432 milijard prenosov, kar predstavlja 12-odstotno rast v primerjavi z letom 2020. Medletna rast je ravno tako zavidljiva izven kitajskega trga, kjer so v istem obdobju zabeležili 56 odstotkov več prenosov.

Nagrada poudarja podporo razvijalcem

Nagrado vzhajajoča zvezda (ang: Rising Star) je Huawei na sejmu IFA prejel prvič. Hkrati dokazuje, da trgovina AppGallery ne omogoča le dostopa do raznovrstnih vsebin, nagrad in daril, temveč da Huawei razvijalcem ravno tako nudi obsežno poslovno in trženjsko pomoč, po zaslugi katere svoje aplikacije lažje približajo ljudem.

Podpredsednik podjetja Huaweia za mobilne storitve v Evropi Jaime Gonzalo je ob tej priložnosti poudaril: " Veseli smo, da je Newsweek prepoznal napore pri razvoju trgovine AppGallery. Zelo se namreč trudimo, da preko nje uporabnikom nudimo širok nabor aplikacij, pri čemer ne pozabljamo na druge ugodnosti. Priznanje je tudi dokaz kakovosti platforme in naših partnerjev, katerih aplikacije so na voljo v naši trgovini!"

Trgovina AppGallery je na voljo v več kot 170 državah in zlasti v Evropi je v zadnjem letu zabeležila rast mesečno aktivnih uporabnikov. Huawei je veliko truda in virov vložil v njeno promocijo in obogatitev ter v sodelovanje z razvijalci, s ciljem spodbujanja inovacij in izboljšanja uporabniške izkušnje. Naraščajoča priljubljenost trgovine AppGallery je ravno tako plod Huaweieve zavezanosti varnosti v digitalnem okolju, saj ji uporabniki zaupajo, da skrbi za njihovo dobrobit in ohranja zasebnost.

Obseg aplikacij v 18 kategorijah trgovine AppGallery se tako rekoč povečuje na dnevni osnovi. Med bančnimi aplikacijami so tako priljubljene Revolut in Curve, obenem pa boste aplikacije svojih bank našli komitenti NLB, NKBM, Sparkasse  in  Intese Sanpaolo. Dodatno pa sta vam na voljo tudi mobilni denarnici  mBills  in  VALÚ.  V kategoriji življenjskega sloga so priljubljene Tinder, Viber, JD Sports, Just Eat in Getir, za pomoč med potovanji skrbijo Bolt, Skyscanner, Trivago in Booking.com, poleg tega pa je na voljo še cela vrsta drugih aplikacij in mobilnih iger. Na voljo so samostojne aplikacije vodilnih slovenskih medijev, 24ur.com, siol.net in rtvslo.si, ljubitelji žametnih glasov radijskih napovedovalcev in napovedovalk bodo navdušeni nad aplikacijo SI radio - Slovenski spletni radio, medtem ko bodo naročniki televizijskih storitev slovenskih operaterjev cenili aplikacije NEO Pametno življenje, EON TV in T2 tv2go, saj omogočajo spremljanje priljubljenih serij, filmov in oddaj na pametnem telefonu Huawei.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva. Huawei je po svetu vzpostavil že 14 raziskovalnih in razvojnih centrov, vključno v Nemčiji, na Švedskem, v Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Consumer BG je ena od Huaweievih treh poslovnih enot in ima pod okriljem pametne telefone, tablične računalnike, osebne računalnike, nosljive naprave, storitve v oblaku in drugo. Huaweieva globalna mreža je zgrajena na več kot 30 letih strokovnega znanja in izkušenj v telekomunikacijski industriji in je posvečena zagotavljanju najnovejših tehnoloških rešitev uporabnikom po celem svetu.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook

YouTube

Instagram

Skupnost

Kontakt za medije:

Andrej Pirnat, PR manager

e: andrej@sidera.si