O-STA

Javier Perez imenovan za predsednika podjetja MasterCard Europe

PURCHASE, N.Y. & WATERLOO, Belgija, (BUSINESS WIRE) - 10. marca, 2006 -

Podjetje MasterCard International je danes sporočilo, da je bil Javier Perez imenovan na mesto predsednika podjetja MasterCard Europe. Perez bo poročal glavnemu direktorju poslovanja Alanu Heuerju in bo odgovoren za 53 držav, ki jih MasterCard tvorijo MasterCardovo evropsko regijo.

Od leta 2004 je Perez predsedoval MasterCardu v Latinski Ameriki in na Karibih. Omenjena regija je bila pod njegovim vodstvom med najhitreje rastočimi za MasterCard - v letu 2005 je letna bruto rast dosegla 32,5%. Pred tem je Perez deloval kot generalni direktor za skupino odjemalcev podjetja MasterCard Europe. V tej vlogi je bil odgovoren za celoten regionalen poslovni razvoj podjetja v Evropi, kar je vključevalo trženje blagovne znamke, distribucijo, pokroviteljstvo in proizvode.

"Javier se je izkazal z nizom uspehov in prepričan sem, da bo v tem ključnem obdobju uspešen tudi v Evropi," je povedal Heuer. "Pod njegovim vodstvom smo v Latinski Ameriki dosegli pomembno rast. Kot vodja evropske skupine odjemalcev je odigral ključno vlogo pri odločitvi MasterCarda, da v Evropi ubere strategijo, ki se osredotoča na stranke, s katero smo se ločili od konkurence in dokazali, da smo sposobni nuditi resnično panevropske in globalno konkurenčne plačilne sisteme."

Preden se je leta 1996 pridružil MasterCardu, se je Perez kalil na različnih vodilnih položaj v banki Banco Bilbao de Vizcaya Argentaria (BBVA): med drugim kot državno-področni izvršni direktor za poslovanje v Tokiu in Hongkongu, kot predsednik bankine podružnice v Miamiju, vodja plačilnih sistemov za komercilano bančništvo in nove bančne izdelke v Španiji ter kot mednarodni območni vodja v azijski, bližnjevzhodni in afriški regiji. Delal je tudi za banki Banca Catalana in Banco Directo ter podjetje Visa International. Perez ima magisterij tako s španske univerze ESADE kot z univerze Thunderbird v Arizoni.

"Javierju bodo ob vrnitvi v Evropo bogate mednarodne izkušnje v precejšno pomoč," je še povedal Heuer.

Perez je nasledil Alexa Labaka, ki zapušča MasterCard. MasterCard trenutno išče naslednika Pereza za območje Latinske Amerike in Karibov. V prehodnem obdobju bo vskočila Ruth Ann Marshall, predsednica MasterCarda za področje obeh Amerik.

"Javierjevo vodenje nam je v regiji Latinske Amerike in Karibov v zadnjih dveh letih prineslo rast brez primere. Nadaljevali bomo z izvajanjem strategije in smernic, ki jih je postavil in tako poskrbeli za gladek prehod in za ohranitev zagona v regiji," je povedal Marshallova.

O podjetju MasterCard International

MasterCard International spada med vodilna podjetja na področju globalnih plačilnih rešitev. Nudi široko paleto inovativnih storitev, ki našim globalnim članom omogočajo podporo pri programih kreditiranja, dostopa do računov, elektronskem denarju, programih podjetje s podjetjem itd. MasterCard upravlja skupino dobro poznanih in razširjenih znamk plačilnih kartic, kot so MasterCard(R), Maestro(R) in Cirrus(R) in služi finančnim institucijam, potrošnikom in podjetjem v več kot 210 državah. MasterCardovo nagrajeno reklamno kampanjo Priceless(R) trenutno predvajajo v 105 državah in 48 jezikih, kar blagovni znamki MasterCard daje resnično globalen domet. Za več informacij obiščite spletno stran www.mastercardinternational.com.

MasterCard International

Sharon Gamsin,

+011-914-249-5622

sgamsin@mastercard.com

or

Louise Herbert,

+32-2-352-5647

louise_herbert@mastercard.com