O-STA

Prekinitev dobave energentov, energetska kriza in zanesljivost oskrbe z elektriko

Predstavniki Fakultete za elektrotehniko UL so pripravili okroglo mizo z naslovom Prekinitev dobave energentov, energetska kriza in zanesljivost oskrbe (arhiv FE UL)
Vabilo na javni posvet Razvojni izzivi Slovenije Draginja, energetska kriza in prekarnost

Energetika, energetska kriza in oskrba z elektriko so nadvse aktualne teme, od katerih je odvisen vsakdan vsakega posameznika. Zato so predstavniki Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FE UL) pripravili okroglo mizo z naslovom "Prekinitev dobave energentov, energetska kriza in zanesljivost oskrbe z elektriko". Potekala bo v sklopu javnega posveta "Razvojni izzivi Slovenije: Draginja, energetska kriza in prekarnost", ki bo v sredo, 12. oktobra, med 10. in 15. uro na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani (EF UL). Na okrogli mizi bo poleg strokovnjakov s FE UL sodeloval tudi minister za infrastrukturo mag. Bojan Kumer.

Oskrba in cena električne energije

Glavna tema okrogle mize bo oskrba in cena električne energije. Uvodni nagovor bo imel dekan FE UL prof. dr. Gregor Dolinar, okroglo mizo pa bo moderiral prof. dr. Boštjan Blažič. Na njej bodo poleg mag. Bojana Kumra razpravljali še prof. dr. Andrej Gubina in Klemen Knez (oba s FE UL) ter prof. dr. Nevenka Hrovatin z EF UL.

Tri ključne teme, s katerimi se soočamo to jesen

Javni posvet bo sicer naslovil tri ključne teme, s katerimi se državljani soočamo to jesen: s posledicami inflacije in rasti cen, z zagotavljanjem nujnih energentov in začetkom urejanja prekarnega dela. Uvodni nagovor bo imel predsednik vlade dr. Robert Golob. Poleg okrogle mize, ki jo organizirajo predstavniki FE UL, bosta na sporedu še dve okrogli mizi, in sicer "Kako preživeti jesen? - Draginja in ukrepi zoper njo" v organizaciji Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani ter "Prekarnost, kriza in razpad trga dela" v organizaciji EF UL.

Posvet je namenjen tako predstavnikom vlade in zastopnikom ekonomsko-socialnega dialoga kot tudi študentom in predstavnikom univerze. Potekal bo v živo. Prijava je možna prek te povezave.