O-STA

Podjetje Mary Kay podelilo štipendijo za izobraževanje mladi ženski, ki želi postati prva latinskoameriška astronavtka, ki bo obiskala Mars

Štipendije za mlade ženske na področju znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike (angl. akronim STEAM), ki so bile uvedene leta 2020, nagrajujejo mlade ženske, ki izjemno prispevajo k področjem STEAM, in jim pomagajo pri nadaljnjem uresničevanju njihovih sanj.

DALLAS--(BUSINESS WIRE)- Kot desetletja vodilno podjetje na področju krepitve vloge žensk in inovativne znanosti Mary Kay slavi mlade ženske, ki z vodenjem, inovativnostjo in odločnostjo za odličnost na področjih STEAM prevzemajo odgovornost za svojo prihodnost. Ženske predstavljajo le 28% delovne sile na področju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike. [1] Z zagotavljanjem stalne podpore mladim ženskam na področjih STEAM nadaljujejo poslanstvo podjetja Mary Kay, ki si prizadeva izboljšati življenje žensk povsod po svetu.

Sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno sporočilo si oglejte tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20221005005835/en/

Mary Kay si prizadeva navdihovati mlade ženske, ki ogromno prispevajo k področjem STEAM, da še naprej sledijo svojim sanjam. (Foto: Mary Kay Inc.)

"Če ima več mladih žensk dostop do izobraževanja na področjih STEAM, je več tudi žensk, ki tu izbirajo poklice. S tem se ženskam omogoči dostop do več enakih možnosti, zmanjšajo se razlike v plačilu med spoloma, okrepijo gospodarstva ter odpravijo predsodki na znanstvenih in sorodnih področjih," je dejala Dr. Lucy Gildea, vodja inovacij, izdelkov in znanosti pri Mary Kay Inc. "Ženske po vsem svetu z inovacijami in znanostjo vsak dan rešujejo nekatere najbolj zapletene probleme, vendar je treba storiti še več, da bi prepoznali njihov prispevek, jim zagotovili glas in povečali njihovo zastopanost na področjih STEAM."

Mary Kayjeve štipendije Young Women in STEAM in družbena kampanja predstavljajo mlade ženske z vsega sveta, ki izjemno prispevajo na področjih STEAM. Ivanna Hernandez, ambiciozna astronavtka in navdušenka nad vesoljem iz Kolumbije, je bila ena izmed prejemnic štipendije Young Women in STEAM. Prejela je drugo štipendijo za nadaljnje izobraževanje, da bi uresničila svoje sanje in postala prva latinskoameriška astronavtka, ki bo odpotovala na Mars.

Podjetje Mary Kay je ob svetovnem tednu vesolja World Space Week ustvarilo videoposnetek, v katerem je poudarilo pomen izobraževalnih priložnosti na področjih STEAM, ki mladim ženskam, kot je Ivanna, pomagajo doseči zvezde.

"Mlade ženske v Kolumbiji imajo zelo malo dostopa do izobraževanja na področjih STEAM, zlasti na področju vesolja. Upam, da bom z ozaveščanjem o programu in uresničevanjem svoje strasti do vesolja zagotovila več priložnosti mladim ženskam v Kolumbiji, ki si želijo pridobiti visokošolsko izobrazbo in kariero na področjih STEAM," je dejala Ivanna Hernandez. "Najboljše rešitve dosežemo, če imamo raznoliko ekipo, ki je sposobna opaziti vse pomanjkljivosti nekega problem ali načrta. Ker imajo ženske različna socialna ozadja in specifične potrebe, naš prispevek dopolnjuje in zapolnjuje vrzeli, ki so bile dolga leta spregledane."

Podjetje Mary Kay je ponosno, da še naprej zagotavlja izobraževalne priložnosti mladim ženskam po vsem svetu, saj vlaga v njihovo prihodnost in opazuje, kako se vzpenjajo v svojih prizadevanjih na področju STEAM.

O podjetju Mary Kay

Mary Kay Ash, ena od prvih uspešnih podjetnic, je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razcvetele v večmilijardno podjetje z milijoni neodvisnih prodajalcev v skoraj 40 državah. Kot podjetje za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva, da bi ženske opolnomočila z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, povezovanjem v mreže in z inovacijami. Družba Mary Kay vlaga v znanost, ki poganja lepoto in proizvaja vrhunske izdelke za nego kože, dekorativno kozmetiko, prehranska dopolnila in dišave. Mary Kay verjame, da je treba danes bogatiti življenja za trajnostni jutri, pri čemer sodeluje z organizacijami z vsega sveta in se osredotoča na spodbujanje poslovne odličnosti, podpiranje raziskav raka, spodbujanje enakosti spolov, zaščito žrtev nasilja v družini, lepšanje naših skupnosti in spodbujanje otrok, da sledijo svojim sanjam. Za več informacij obiščite marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in na LinkedInu ali nam sledite na Twitterju.

Viri

National Girls Collaborative Project (2022). The State of Girls and Women in Stem. https://ngcproject.org/resources/state-girls-and-women-stem

Za ogled izvirne različice na businesswire.com obiščite: https://www.businesswire.com/news/home/20221005005835/en/

Kontakti

Korporativno komuniciranje Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.

Večpredstavnostne vsebine

Foto

Mary Kay si prizadeva navdihovati mlade ženske, ki ogromno prispevajo k področju STEAM, da še naprej sledijo svojim sanjam. (Foto: Mary Kay Inc.)

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.