O-STA

Navigant Consulting kupil Precept Programme Management Limited

CHICAGO, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 24. marec 2006 - Navigant Consulting, Inc. (NYSE:NCI), mednarodno svetovalno podjetje, ki rešitve pri sporih, raziskavah, poslovanju, nadzoru nad tveganjem in finančnem svetovanju ponuja pravnim pisarnam, vladnim agencijam in podjetjem, ki se ubadajo z regulatornimi in strukturnimi spremembami, je danes objavilo, da je kupilo podjetje Precept Programme Management. Precept je vodilno Britansko neodvisno svetovalno podjetje na področju sporov, ki je specializirano za svetovanje gradbenim podjetjem.

"Ta naložba je pomemben prispevek k mednarodni rasti podjetja Navigant Consulting," je dejala Julie M. Howard, predsednica uprave podjetja Navigant Consulting. "London je osrednji trg za razreševanje mednarodnih sporov, tožb in arbitražnih postopkov. Podjetje Precept bo še povečalo naše izkušnje v gradbenem sektorju ter razširilo naše osebje v Združenem kraljestvu s preko 100 strokovnjaki na področju sporov, raziskav, elektronskega raziskovanja in poslovnega svetovanja."

"Navigant Consulting je že od začetka leta 2005, ko je prevzel podjetje Don Harvey, osredotočen na povečevanje svoje mednarodne prisotnosti na področju mednarodnih sporov in poslovnega svetovanja," je dejal David Tortorello, vodja globalnega oddelka podjetja Navigant Consulting. "Podjetje Precept nam bo omogočilo bistveno razširitev našega delovanja v Londonu. Njihovo znanje na področju svetovanja pri sporih, gradbenih podjetij in poslovnega svetovanja bo število naših svetovalcev povečal na več kot 250, vključno s pisarnama v Londonu in Hongkongu. Ta nakup nam omogoča, da še utrdimo naš vodilni položaj pri reševanju velikih globalnih infrastrukturnih sporov."

Precept, ki ga vodijo Brian Norton, David Barry in Paul Barry, svojim strankam ponuja paleto svetovalnih storitev, vključno s svetovanjem pri sporih, podporo pri strateških odločitvah ter vodenju programov in projektov, še posebej v sektorju gradbeništva. Precept svetuje vodilnim pravnim podjetjem v Združenem kraljestvu ter strankam iz javnega in privatnega sektorja pri reševanju sporov in izzivih pri vodenju programov v Združenem kraljestvu ter tudi v več evropskih, bližnjevzhodnih, afriških in azijskih državah.

"Zelo smo zadovoljni, da se pridružujemo podjetju Navigant Consulting," je dejal Brian Norton, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Precept. "Navigant Consulting je podjetje z močnim in rastočim ugledom pri reševanju mednarodnih sporov in upravljanju gradbenih projektov, ob tem pa ponuja komplementarne storitve na področju svetovanja podjetjem. Veselimo se večjega števila možnosti in priložnosti, ki jih bo ta združitev omogočila obema podjetjema. Povezovanje naših izkušenj pri upravljanju z močnim mednarodnim ugledom podjetja Navigant Consulting nam bo omogočilo ustreči vedno večjim mednarodnim potrebam naših strank."

Nakup vključuje ekipo 46 svetovalcev, ki so plačani po projektu. Nakupna cena znaša približno 50 milijonov dolarjev. Prihodki za zadnjih 12 mesecev so znašali okrog 18,5 milijonov dolarjev. Druge podrobnosti posla niso bile razkrite.

O podjetju Navigant Consulting

Navigant Consulting, Inc. (NYSE:NCI) je mednarodno svetovalno podjetje, ki s poglobljenim znanjem o posameznih sektorjih, ki ga dopolnjujejo integrirane rešitve, podjetjem in njihovim pravnim svetovalcem pomaga pri povečanju vrednosti, izboljšanju poslovanja in spopadanju z negotovostjo, tveganji in pomembnimi spremembami modela poslovanja. Naše storitve obsegajo svetovanje na področju sporov, preiskav, poslovanja in poslovnih storitev, upravljanja s tveganji, regulatornih vprašanj in transakcij. Podjetje se osredotoča na sektorje, ki se srečujejo z obsežnimi strukturnimi in regulatornimi spremembami, med drugim finančnimi storitvami, zavarovalništvom, zdravstvom in energetiko. Navigant Consulting ima podružnice v več kot 40 mestih v Severni Ameriki in Aziji.

"Navigant" je znamka podjetja Navigant International, Inc. Navigant Consulting, Inc (NCI) ni kapitalsko ali na kakršenkoli drugi način povezan z Navigant International, Inc. in naziv "Navigant" uporablja v skladu z licenčno pogodbo z Navigant International, Inc. Več informacij o podjetju Navigant Consulting je na voljo na www.navigantconsulting.com.

Razen v spodaj navedenih primerih se izjave v tej izjavi za javnost, ki se ne nanašajo na zgodovino, štejejo za in tudi so "izjave o napovedih" v smislu zakona Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Izjave o napovedih prepoznamo po izrazih kot so "pričakovati", "meniti", "nameravati", "ocenjevati", "pričakovati" in podobnih. Podjetje bralce opozarja, da so izjave o napovedih, ki se nanašajo na bodoče poslovne rezultata, napovedi, prihodke, kapital, likvidnost, dobiček in dobičkonosnost, izpostavljene določenim tveganjem in negotovostim, zaradi katerih so lahko dejanski rezultati drugačni od tistih, ki jih nakazujejo izjave o napovedih, in sicer zaradi več pomembnih faktorjev, vključno s tistimi, ki jih občasno navajamo v poročilih Komisiji za trg vrednostnih papirjev (SEC). Med takšna tveganja spadajo tudi prevzemi in načrtovani prevzemi, naknadne ponudbe, prihodki in finančne napovedi, večja naročila, kadrovske zadeve, slabitev, ukrepi za sklenitev novih poslov, sodni postopki, regulatorne spremembe in splošne spremembe pogojev poslovanja.

Navigant Consulting

Ben W. Perks,

312-573-5630

Marjorie Hirsch,

44.20.7469.1119