O-STA

Cilji dekarbonizacije družbe CEMEX, ki jih je potrdila pobuda Science Based Targets (SBTi) za uskladitev s scenarijem 1,5 ºC

  • Družba CEMEX je med prvimi podjetji v svetovni cementni industriji, ki je svoje cilje glede zmanjšanja ogljika do leta 2030 potrdila s pomočjo SBTi za doseganje scenarija 1,5 ºC.

  • Cilji družbe CEMEX so med najbolj ambicioznimi v panogi.

MONTERREY, Mexico--(BUSINESS WIRE)-- Družba CEMEX, S.A.B. de C.V. (v nadaljnjem besedilu: družba CEMEX) je danes objavila, da je med prvimi podjetji v svetovni cementni industriji, ki so v okviru pobude Science Based Targets) (SBTi) potrdila svoje cilje dekarbonizacije do leta 2030 za doseganje novega scenarija 1,5 ºC, ki je najbolj ambiciozen prehod v tej industriji. Ta potrditev vključuje cilje obsega 1, 2 in 3.

Družba CEMEX, največji proizvajalec betona v zahodnem svetu in vodilni svetovni proizvajalec cementa, je leta 2021 s svojim programom Future in Action (Prihodnost v akciji) pospešila prizadevanja za dekarbonizacijo, da bi zgradila bolj trajnostno in krožno prihodnost, pri čemer je njen glavni cilj postati podjetje z ničelnimi neto emisijami CO2. Od takrat je podjetje doseglo rekordno zmanjšanje emisij CO2, njegova dosedanja učinkovitost pa mu je dala samozavest, da lahko cilje za leto 2030 doseže še hitreje.

"Podnebne spremembe so največji izziv našega časa in industrija gradbenih materialov mora biti vodilna na področju dekarbonizacije grajenega okolja," je dejal Fernando A. González, izvršni direktor družbe CEMEX. "Zavezani smo, da bomo vodilni na poti do neto ničelnih emisij s stalnimi inovacijami in visokimi cilji, ki bodo podprti s smiselnim in merljivim napredkom. Potrditev SBTi je jasen dokaz za to. S programom Future in action zmanjšujemo emisije ogljika v vseh delih naše vrednostne verige in strankam ponujamo izdelke z nižjimi emisijami ogljika, da lahko tudi one postanejo del rešitve."

"Podnebna znanost nam pravi, da moramo hitro in močno zmanjšati emisije, če želimo doseči neto ničelne emisije na globalni ravni," je dejal Luiz Amaral, glavni izvršni direktor pobude Science Based Targets. "Danes se družba CEMEX pridružuje rastočemu seznamu podjetij, ki znižujejo emisije v celotni vrednostni verigi v skladu z znanstvenimi dognanji, in igra svojo vlogo pri omejevanju segrevanja na 1,5 °C."

Za več informacij o ciljih družbe CEMEX obiščite www.cemex.com/sustainability/future-in-action

Za več informacij o SBTi obiščite www.sciencebasedtargets.org

Družba CEMEX (NYSE: CX) je globalno podjetje za gradbeni material, ki s trajnostnimi izdelki in rešitvami gradi boljšo prihodnost. Družbo CEMEX zavezuje doseganje ogljične nevtralnosti s stalnimi inovacijami ter vodilnim položajem na področju raziskav in razvoja v industriji. Družba CEMEX je vodilno podjetje na področju krožnega gospodarstva v vrednostni verigi gradbeništva in pionir na področju uporabe odpadkov in ostankov kot alternativnih surovin in goriv v svojih dejavnostih z uporabo novih tehnologij. Družba CEMEX ponuja rešitve za cement, beton, agregate in urbanizacijo na rastočih trgih po vsem svetu z večnacionalno delovno silo, ki zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo z uporabo digitalne tehnologije. Za več informacij obiščite: cemex.com

Družba CEMEX ne prevzema obveznosti za posodobitev ali popravke informacij v tem sporočilu za javnost. To sporočilo za javnost vsebuje izjave o prihodnosti v smislu zvezne zakonodaje ZDA o vrednostnih papirjih. Družba CEMEX predvideva, da za te izjave o prihodnosti veljajo določbe načel varnega pristana iz ameriških zveznih zakonov o vrednostnih papirjih. Te izjave o prihodnosti odražajo trenutna pričakovanja in napovedi družbe CEMEX o prihodnjih dogodkih, ki temeljijo na njenem poznavanju sedanjih dejstev in okoliščin ter predpostavkah o prihodnjih dogodkih, pa tudi na trenutnih načrtih družbe CEMEX, ki temeljijo na teh dejstvih in okoliščinah. Te izjave nujno vključujejo tveganja in negotovosti, zaradi katerih se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od pričakovanj družbe CEMEX. Vsebina tega sporočila za javnost je zgolj informativnega značaja in nobenih informacij ali drugega gradiva ne gre razumeti kot pravni, davčni, naložbeni, finančni ali drug nasvet. Družba CEMEX ni odgovorna za vsebino spletnih mest ali spletnih strani tretjih oseb, na katere se sklicuje to sporočilo za javnost ali na katerih je dostopno.

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Odnosi z mediji
Jorge Pérez
+52 (81) 8259-6666

jorgeluis.perez@cemex.com

Odnosi z analitiki in vlagatelji
Alfredo Garza / Fabián Orta

+1 (212) 317-6011

+52 (81) 8888-4327
ir@cemex.com

Vir: CEMEX, S.A.B. de C.V.