O-STA

Podjetje Nomis Solutions prejelo priznanje za inovativno uporabo informacijske tehnologije pri zagotavljanju poslovnih uspehov banke Halifax Bank of Scotland

SAN BRUNO, Kalifornija --(BUSINESS WIRE)--3. april, 2006--

Nomis Solutions, vodilno podjetje na področju programske opreme za optimizacijo cen pri finančnih storitvah, je danes sporočilo, da je banka Halifax Bank of Scotland (HBOS) prejela nagrado Financial Sector Technology Award 2006 (nagrada za tehnologijo za finančni sektor) v kategoriji "Najboljša uporaba informacijskih tehnologij v bančništvu za fizične osebe". Omenjena banka je bila nagrajena za uporabo programa Nomis Price Optimizer(TM). Komisija je prepoznala občutno povečanje donosnosti portfelja osebnih posojil, do katere je banka HBOS prišla s pomočjo uporabe tehnologije Nomis Price Optimizer, ki je omogočila določitev optimalnih cen posojil. Banka HBOS je s pomočjo metodologije za optimizacijo cen podjetja Nomis Solutions obrestne marže izboljšala na 31 baznih točk.

Na slovesni podelitvi nagrad v hotelu Grosvenor House Hotel v Londonu se je 30. marca zbralo več kot 500 bančnih direktorjev, ki so se poklonili izjemnosti in inovaciji, ki jo področje informacijske tehnologije prinaša v finančni sektor Velike Britanije.

Nagrade Financial Sector Technology Awards so namenjene nagrajevanju aktivnosti IT inovatorjev v finančnem sektorju v Veliki Britaniji. Njihov cilj je zagotoviti, da se prispevek nagrajenih IT prispevkov uveljavi v sektorju. Nominirance se je ocenjuje glede na stroškovne prihranke, dosežene s strateško uporabo njihovih tehnologij, glede na izboljšanje notranjega delovanja, izboljšanje storitev in glede na prispevek k prihodnjim poslovnim uspehom uporabnika. V kategoriji "Najboljša uporaba informacijskih tehnologij v bančništvu za fizične osebe" se nagradi najučinkovitejšo uporabo informacijskih tehnologij pri zagotavljanju poslovnih prednosti na področju ponudbe finančnih storitev v tem segmentu bančništva.

"Počaščeni smo, da smo dobili priznanje za naš prispevek k poslovnemu uspehu banke HBOS," je povedal Dennis Stradford, izvršni direktor podjetja Nomis Solutions. "Ta nagrada pomeni dodatno potrditev poslovne vrednosti, ki jo ima metodologija in programska oprema za optimizacijo cen podjetja Nomis Solutions za naše stranke."

Doug Craddock, cenovni direktor za nezavarovane kredite pri banki HBOS, meni, da "lahko z uporabo programa Nomis Price Optimizer svojim strankam nudimo konkurenčne obrestne mere, ki so skladne z našim ciljem biti odgovoren upnik, hkrati pa lahko uporabljamo cenovno strategijo, s katero maksimiramo tveganju prilagojene dobičke."

Rob Devey, vodja oddelka za nezavarovana osebna posojila in zaščito v obdobju, ko je banka HBOS uporabljala programsko opremo Nomisa, in trenutno vodja oddelka za splošno zavarovanje, je povedal, da "nam programska oprema Nomisa omogoča optimizirati in dinamično vzdrževati 7,000 mikrotržnih cen na hitro spreminjajočem se trgu in konkurenčno pozicijo brez vojske analitikov, ki se zatekajo k statičnim paketom in razpredelnicam.

Programska oprema vključuje analizo cenovnega scenarija 'what-if' (kaj če) in omogoča raznolik izbor možnosti. Omogoča nam določiti omejitve posameznih posojil in portfeljev, vključno z efektivno letno obrestno mero. Naša naložba se je že izjemno obrestovala."

O banki HBOS

Septembra 2001 je po združitvi bank Halifax in Bank of Scotland s tržno dokapitalizacijo nastala ena od 20 največjih bank na svetu, ki ima več kot 22 milijonov strank in razpolaga s sredstvi v višini več kot 440 milijard britanskih funtov (800 milijard ameriških dolarjev). Banka HBOS je največji ponudnik hipotek in varčevanja v Veliki Britaniji kakor tudi pomemben igralec na področju tekočih računov, kreditnih kartic in potrošniških posojil. Nezavarovana potrošniška posojila ponuja v vseh svojih poslovalnicah, klicnih centrih, na spletni strani in posredniških kanalih kakor tudi preko mešanih in pridruženih podjetij.

O podjetju Nomis Solutions

Nomis Solutions je vodilno podjetje na področju optimizacije cen pri finančnih storitvah. Predano bančnemu sektorju, podjetje Nomis Solutions finančnim institucijam s pomočjo rešitev za optimizacijo cen zagotavlja trajnostno izboljšanje donosnosti. Nomis Solutions, ki ima sedež v San Brunu v Kaliforniji in podružnice v Charlotteju in Londonu, vodi ekipa zrelih profesionalcev, ki se ponaša z edinstveno kombinacijo izkušenj s področja finančnih storitev, optimizacije cen in programske opreme. Podjetje Nomis Solutions je v zasebni lasti, financirajo pa ga vodilna podjetja s področja tveganega kapitala, vključno s podjetji August Capital, Bain Capital Ventures in Red Rock Ventures. Za več informacij lahko obiščete spletno stran www.nomissolutions.com.

Nomis Solutions

Frank Rohde,

650-588-9800 Ext. 204

frank.rohde@nomissolutions.com

or

Blanc & Otus PR for Nomis Solutions

Laurie Spindler,

415-856-5109

lspindler@blancandotus.com