O-STA

Teri Hatcher in Mihail Gorbačov sta napovedala, da bo podelitev svetovnih nagrad za ženske Women's World Awards 2006 v New Yorku

Los Angeles - Ameriška igralka Teri Hatcher, nekdanji sovjetski predsednik in zdaj predsednik združenja za svetovne nagrade World Awards Association Mihail Gorbačov, ter ustanovitelj in predsednik upravnega odbora združenja World Awards Georg Kindel so v imenu združenja World Awards na tiskovni konferenci na Beverly Hillsu napovedali, da se bo podelitev nagrad Women's World Awards preselila iz Evrope v ZDA.

"Veseli nas, da bomo ta dogodek, ki priznava izredne dosežke izjemnih žensk, predstavili nam pomembnemu občinstvu v Severni Ameriki," je povedal Georg Kindel. "Podelitev nagrad Women's World Awards bo ob predstavitvi raznolikih dosežkov resnično edinstvenih in nadarjenih žensk ljudem po vsem svetu ponudilo pravo globalno zabavo."

Prestižne nagrade v 12 različnih kategorijah bodo letos podelili že tretjič, in sicer 14. oktobra v gledališču Madison Square Garden Theater, in sicer edinstvenim ženskam za izjemne dosežke na njihovem področju delovanja. Gala večer, ki si ga bo možno ogledati tudi prek televizijskega prenosa po vsem svetu, bo organizirala skupina the Superfund Investment Group, eden od vodilnih upravljavcev skladov, ki vlagajo v terminske posle.

Vsakoletna podelitev nagrad ni samo velik mednarodni televizijski dogodek s številnimi zvezdniki, temveč tudi globalen poziv k večji enakopravnosti za ženske, pravici do samoodločbe, in h koncu socialne in gospodarske diskriminacije. Georg Kindel je z grenkobo povedal: "Tudi v 21. stoletju ženske v številnih državah po svetu nimajo pravic, in so pogosto žrtve zlorabe. Čas je, da to spremenimo. Upamo, da bomo s pomočjo teh nagrad in globalnega foruma za ženske Women's World Forum pripomogli k bolj humani družbi."

Boj Teri Hatcher proti spolni zlorabi

Teri Hatcher je v izredno čustveni izjavi razkrila, da jo je stric v otroštvu spolno zlorabil. Poudarila je, da jo bodo ti boleči spomini samo še spodbudili, da se bo še bolj odločno borila proti takšni zlorabi, ter za več pravic za ženske. "Mnogo je žensk, ki vse življenje trpijo zaradi takšnih izkušenj, vendar to skrivnost zadržujejo zase," je povedala Teri Hatcher s solzami v očeh. "Lahko izberemo, da ne bomo ostali tiho, in lahko izberemo, da bomo glasno povedali storilcem, da ne bomo več tiho."

Gorbačov je iskreno izrazil podporo pozivu Teri Hatcher. "Z nagradami Women's World Awards postavljamo v ospredje ženske in predstavljamo posameznice, ki so vzornice drugim, ki vlivajo pogum in so inspiracija za milijone drugih, da sledijo svojim idealom."

Teri Hatcher se je zahvalila Mihailu Gorbačovu in Georgu Kindelu za njuno "predanost in trud v imenu žensk" pri nagradah Women's World Awards in globalnemu forumu Women's World Forum. Številne ženske, ki so žrtve zlorabe, "del življenja verjamejo, da so same krive za tisto, kar se jim je zgodilo". To je slabo. Vsak od nas mora prispevati svoj del in zagotovi, da ženske ne bodo več trpele zaradi diskriminacije.

Mednarodni zvezdniki, vključno z Michaelom Douglasom in Teri Hatcher, bodo 14. oktobra v New Yorku

Na podelitvi nagrad Women's World Awards 14. oktobra v New York pričakujejo številne mednarodne zvezdnike. Gorbačov je napovedal, da bodo na gala večer v gledališču Madison Square Garden Theater povabili vse predhodne dobitnice nagrad Women's World Awards in dobitnike nagrad World Awards, ki jih podeljujejo od leta 2000: "Mnogi so udeležbo že potrdili, tudi Michael Douglas in Ted Turner".

Med dobitnicami nagrad Women's World Awards so Oprah Winfrey, Catherine Deneuve, Donatella Versace, Sarah, vojvodinja yorška, Dionne Warwick, Bianca Jagger, Diane Kruger, Christiane Amanpour, Vivienne Westwood, Valentina Tereshkova (prva ženska v vesolju), in ustanoviteljice vasi za pomoč otrokom S.O.S. Children's Villages.

Mihail Gorbačov je prav tako gostitelj podelitve nagrad World Awards, med dobitnike katerih sodijo Paul McCartney, Ted Turner, Michael Douglas, Luciano Pavarotti, Richard Branson, papež Janez Pavel II., Morgan Freeman, Karl Lagerfeld, skupina the Bee Gees, Jeremy Irons, Lech Walesa, Yusuf Islam (Cat Stevens), Simon Wiesenthal, Larry King in mnogi drugi.

Podelitev nagrad World Awards od leta 2000 prek televizije, tiska in interneta spremlja 1,5 milijarde ljudi po vsem svetu.

Skupina Superfund Investment Group bo organizirala Women's World Awards

Podelitev nagrad Women's World Awards v New Yorku bo organizirala skupina Superfund Investment Group, ki je z več kot 50,000 vlagatelji in pradstavništvi v 14 državah po svetu eden vodilnih ponudnikov skladov, ki vlagajo v terminske posle, za zasebne stranke. Christian Baha, ustanovitelj in predsednik uprave skupine Superfund Group Monaco S.A.M, je povedal: "Women's World Awards so med najbolj prestižnimi nagradami na svetu. Veseli nas, da lahko pomagamo uresničiti ta pomemben dogodek in ideale, ki jih le-ta podpira, še posebej glede pravic žensk.

"Za več informacij o nagradah Women's World Awards obiščite spletno stran www.worldawards.com.

Več slik je na voljo na: http://www.ots.at/redirect.php?worldawards

V primeru nadaljnjih vprašanj se obrnite na:

PMK/HBH Public Relations

Pat Kingsley / Bill Harrison

700 San Vincente Boulevard,

Suite G910

West Hollywood,

CA 90069

Telefon +1 (310) 289-6200

Fax +1 (310) 289-6677

bill.harrison@pmkhbh.com