O-STA

Mercedes-Benz predstavil novi E razred na newyorškem mednarodnem avtomobilskem sejmu 2006

Dodatno gradivo: Sliko je posnela EPA (Evropska fotografska tiskovna agencija) in je na voljo brezplačno na naslovu http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=8233&keygroup=bild

New York, ZDA - Svetovna premiera nove generacije vozil razreda E bo zasedala osrednje mesto na razstavnem prostoru Mercedes-Benza na letošnjem mednarodnem sejmu vozil v New Yorku (New York International Auto Show 2006). Po štirih letih proizvodnje in več kot milijonu prodanih vozil je svetovno priznana limuzina postala čistejša, bolj varna in močnejša ter ponuja več za svojo ceno kot kadarkoli prej. Novi razred E je postal merilo za vse ostale proizvajalce, predvsem zaradi svojih izjemnih varnostnih sistemov. Standardna oprema tako vključuje prilagodljivi PRE-SAFEŽ sistem, ki se "refleksno" odzove pred neizogibnim trčenjem ter aktivira zaščitne naprave za voznika in sopotnika. Najbolj varen avto v tem razredu prav tako ponuja več športnosti in voznih užitkov kot kadarkoli prej, predvsem zaradi paketa opreme DIRECT CONTROL, ki ponuja bolj neposredno odzivnost volana, predelano podvozje ter šest novih ali izboljšanih motorjev, ki ob zagotavljanju enake ekonomičnosti razvijajo do 26 odstotkov več moči in 18 odstotkov več navora. Ob predstavitvi novega E razreda se bo na newyorškem salonu predstavil tudi novi model razreda SL.

"Novi generaciji razredov E in SL jasno nakazujeta, da Mercedes-Benz svojim kupcem ponuja privlačna vozila, opremljena z napredno tehnologijo," je na novinarski konferenci pojasnil dr. Klaus Maier, član uprave, zadolžen za trženje in prodajo. "Oba nova modela potrjujeta trditev podjetja Mercedes-Benz, da proizvaja najboljše avtomobile na svetu. Najnovejši dokaz je novi E razred, najčistejši, najvarnejši in najmočnejši doslej," je dodal.

Razred E in njegovi predhodniki so že preko 60 let v "osrčju" Mercedes-Benza. V njih se zrcalijo temeljne vrednote znamke, kot so varnost, udobje, inovativnost, varčnost in kakovost. Od leta 1946 je Mercedes-Benz prodal okoli 10 milijonov luksuznih limuzin. Junija 2006 bo podjetje predstavilo še bolj dinamično verzijo razreda E z dodatnimi inovacijami ter izboljšano standardno opremo. Na voljo bo 29 modelov, od tega 16 limuzin in 13 karavanskih različic.

Tako bo Mercedes-Benz ponudil največji in najbolj razvejan razpon modelov v tem tržnem segmentu. Z motorji moči od 100 kW/136 KM do 378 kW/514 KM novi razred E prekaša starega (90 kW/122 KM do 350 kW/476 KM) ter vse svoje konkurente v tem segmentu v kategorijah moči. Predelana sprednja maska obenem odraža moč in samozavest novega razreda E.

E 320 BLUETEC - najčistejši dizel na svetu

Od leta 2004 je model E 320 CDI razreda E prvi dizelski model v najvišjem tržnem segmentu v ZDA. Jeseni leta 2006 bo iz tekočih trakov zapeljal prvo serijsko BLUETEC vozilo. Napredna BLUETEC tehnologija bo bistveno zmanjšala izpuste dušikovega oksida. E 320 BLUETEC je najčistejši dizel na svetu in porabi od 20 do 40 odstotkov manj goriva od primerljivih bencinskih motorjev. V Evropi bo Mercedes-Benz motor BLUETEC v osebne avtomobile začel vgrajevati v letu 2008.

Novi razred SL: Predstavitev v ZDA na zgodovinski lokaciji

52 let po predstavitvi prvega modela SL (W198) v New Yorku bo njegov najnovejši naslednik svojo premierno predstavitev doživel na istem kraju. Tako kot pri razredu E, je tudi pri razredu SL, ikoni športnih avtomobilov, bistveno izboljšal razpon modelov, tudi po zaslugi novih motorjev.

Kontakt:

Global Communications Mercedes Car Group

Johannes Reifenrath,

tel.: +49 711 17 75834

johannes.reifenrath@daimlerchrysler.com

Spletna stran

Dodatne informacije o podjetju DaimlerChrysler so na voljo na naslovu: www.media.daimlerchrysler.com