O-STA

) Trolltech poganja inovativno športno napravo za gledalce Kangaroo TV; Trolltechova Qtopia omogoča interaktivno doživljanje športa

VEČPREDSTAVNOSTNE VSEBINE:

http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5126739

OSLO, Norveška - (BUSINESS WIRE) - 19. aprila 2006 - Trolltech(R), eno vodilnih svetovnih podjetij na področju tehnologij za hitrejšo izdelavo in lažjo uporabo napredne programske opreme, je objavilo, da se je podjetje Kangaroo TV(TM) (TSX:KTV) odločilo za uporabo njihove programske opreme Qtopia(R) v edinstveni ročni napravi za gledalce, s katero lahko navijači prisostvujejo dogodkom v živo ter so lahko ves čas v središču dogajanja.

Programska oprema Qtopia predstavlja idealno platformo in uporabniški vmesnik za elektronske naprave, ki uporabljajo operacijski sistem Linux. Kangaroo TV je to dokazalo z uporabo Qtopie pri razvoju grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI) za ročno napravo, s katero lahko navijači mnogo bolje doživijo športne dogodke. GUI je del storitve, ki omogoča spremljanje slike, zvoka in podatkov v živo in jih pošlje do naprave ter tako navijačem omogoči, da se znajdejo v središču dogajanja.

Trenutno je Kangaroo TV na voljo s strani Sprinta kot NASCAR NEXTEL FanView(TM). Napravo si je moč sposoditi med dirkami za pokal NASCAR NEXTEL. Uporabiti jo je moč za različne športne dogodke, kot so ameriški nogomet, golf in baseball.Qtopia(R) je edinstvena programska platforma, s katero je moč učinkovito ustvariti tako rekoč vse tipe naprav, temelječih na Linuxu. Razvejana ponudba Qtopii omogoča neprekosljivo fleksibilnost in nadzor za prilagajanje uporabniku. Qtopia bo še nadalje ponujala strateško poslovno prednost, s pomočjo nenehnega cikla inovacij pri svojih izdelkih.

"Zadovoljni smo z delovanjem in obsežnostjo Qtopie," je dejal Jean Arseneau, tehnični direktor podjetja Kangaroo TV. "Uporabo Qtopie bomo še razširili na ostale športne dogodke pri naslednji generaciji ročnih naprav."

"Prednosti vgrajenega Linuxa in Qtopie nam omogočajo ustvarjanje inovativnih aplikacij za nova tržišča," je dejal Haavard Nord, predsednik uprave Trolltech. "Aplikacije, kot so edinstveno doživetje športnih dogodkov na napravi Kangaroo TV, bodo omogočile širitev Linuxa."

O podjetju Trolltech

Trolltech(R) je podjetje za hitrejšo izdelavo in lažjo uporabo programske opreme. Skrivnost Trolltecha je v učinkoviti izdelavi programske opreme in visoko kakovostni in inovativni uporabi. Programska oprema podjetja Trolltech povečuje uporabnost aplikacij za osebne računalnike in naprave ter obenem zmanjšuje tveganja ter stroške izdelave programske opreme. Trolltechove tehnologije preko kreativnosti razvijalcev pospešujejo evolucijo programske opreme. Izdelki podjetja vsebujejo serijo Qt(R), ki postavlja nova merila pri razvijanju visoko zmogljive programske opreme, ki se lahko uporablja na več operacijskih sistemih; ter Qtopia(R), platformo brez tekmeca za učinkovito izdelavo Linux naprav. Trolltech programsko opremo je moč najti v tisočih vodilnih proizvodov po celotnem svetu, od katerih mnoge izdelujejo podjetja iz seznama Global 2000. Trolltech je odprto kodno podjetje druge generacije z dvojnim licenčnim modelom, ki podpira vrednote in metode odprte kode ob dobičkonosnem in trajnostnem poslovanju. Več podatkov o podjetju Trolltech lahko najdete na http://www.trolltech.com.

O podjetju Kangaroo.

TVKangaroo.TV (www.kangaroo.tv) omogoča navijačem bližji stik z dogajanjem, preko interakcije z živimi in edinstvenimi večpredstavnostnimi vsebinami. Kangaroo.TV je v popolni lasti Kangaroo Media, s sedežem v bližini Montreala v Kanadi, in je kot KTVuvrščena na borzi TSX v Torontu (www.tsx.com).Trolltech, Qt, Qtopia in Qt logo sta zaščiteni blagovni znamki podjetja Trolltech AS v Norveškem in/ali v ostalih državah po celotnem svetu. Vse ostale blagovne znamke so v lasti njihovih lastnikov.VEČPREDSTAVNOSTNE VSEBINE NA VOLJO NA:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5126739

KONTAKT:

SparkPR

Candace Locklear, 415-321-1876 (U.S. Press)

melissa@sparkpr.com

ali

Six Degrees Public Relations

Andrea Willige, + 44 1628 480290 (Europe Press)

andrea.willige@sixdegreespr.com

ali

Ruder Finn Asia

Huang Hui, + 86 10 64 62 73 21 ext. 611 (Asia Press)

huangh@ruderfinnasia.com