O-STA

Nadvse uspešen dobrodelni teden na Pravni fakulteti - zbrali smo več kot 5.000 evrov!

Dobrodelni teden Pravne fakultete je tradicionalni projekt, v okviru katerega že več kot desetletje z zbiranjem sredstev študentje in študentke Pravne fakultete Univerze v Ljubljani pomagajo družinam v stiski. Tako so s prodajo kuhanega vina ter peko palačink in drugih slaščic za družine v stiski zbrali več kot 15 tisoč evrov.

Tudi letos se je tradicija, ki je niso prekinile niti številne menjave generacij študentov, niti epidemija, z veseljem nadaljevala. Tradicionalen program projekta so v letošnjem letu tako študenti dopolnili z organizacijo dveh posebnih dogodkov.
V sredo, 14. decembra, so organizirali Dobrodelni stand-up dogodek, na katerem so Marko Žerjal, Matic Kokošar, Mark Džamastagić, Alen Mastnak in Tin Vodopivec v prazničnem vzdušju poslušalce nasmejali s šalami o študentskem življenju in pravnikih. Dogodek je za piko na i zaključil Boštjan Koritnik, ki je program dopolnil z zgodbami o svojih izkušnjah s Pravne fakultete.

Na zadnji dan Dobrodelnega tedna so študenti s pomočjo kolegov s fakultete organizirali Dobrodelno dražbo. Sredstva za družino v stiski so zbirali z draženjem atraktivnih predmetov, kot so predmeti, ki jih je ustvarila družina v stiski, kosilo in ogled Škrabčeve domačije z Janezom Škrabcem, ogled rokometne tekme Lige prvakov s podpredsednikom Evropske rokometne zveze (in novim predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije) Franjem Bobincem, večerja s podjetnikom Sandijem Češkom, originalna izdaja knjige Kokošji rod avtorja Josipa Ribičiča iz leta 1924 in letošnja izdaja te iste knjige z dodanimi ilustracijami, posebno nalivno pero in jakna Pravne fakultete ter posebna izdaja Ustave Republike Slovenije s podpisi profesorjev Grada, Ribičiča in Kaučiča. Dobrodelno dražbo sta uspešno vodila Sara Gorinjac in Boštjan Koritnik, k zbranim kar 3.200 evrom pa so bistveno pripomogli nekateri profesorji fakultete (prof. dr. Ciril Ribičič, prof. dr. Igor Kaučič, prof. dr. Franc Grad), nekdanji in sedanji študenti Ajas Midžan, Gregor Tim Grünfeld, Matej Igličar, Walter Maj Vidmar ter prijatelji fakultete iz nekaterih odvetniških pisarn in gospodarskih družb (Branka Neffat iz družbe Nebra, Ernest Žejn iz družbe Žejn d.o.o., Vojko Vučković iz fitnesa 4P ter predstavniki Odvetniške pisarne Brezavšček Žgavec, Odvetniške pisarne Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji, družbe Odvetniki Šelih in partnerji itd.).

Prostovoljne prispevke, zbrane v okviru Dobrodelnega tedna, so v Sodelovanju z zvezo prijateljev mladine Slovenije namenili družini - mami in dvema otrokoma -, ki je v nesreči izgubila očeta oziroma moža. Za družino so tako skupaj zbrali več kot 5.000 evrov. Zato iskrena zahvala in poklon za izkazano solidarnost vsem sodelujočim.