O-STA

Družba Mary Kay Inc. objavlja celoletni pregled nagrad, mejnikov in dosežkov v letu 2022

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Pripravite se na rožnat ognjemet: družba Mary Kay Inc. praznuje svoje letne dosežke. V letu 2022 je znamenito globalno podjetje pospeševalo inovacije v znanost o koži, nadaljevalo s prizadevanji za trajnost in družbeni vpliv ter prejelo prestižne nagrade za poslovanje in vodstvo. To je čudovita stvar in dokaz, da skoraj 60-letna blagovna znamka ostaja na vodilnem položaju za ženske po vsem svetu.

V nadaljevanju predstavljamo nekaj izbranih dosežkov v letu 2022. Za ogled celotnega seznama kliknite tukaj.

ETOS IN EKOSISTEM: POSLOVNA ODLIČNOST
Odlično delovno okolje

Resume.io je objavil seznam podjetij, ki jih zaposleni ne želijo zapustiti (The Companies Employees Don't Want to Leave) in uvrstil družbo Mary Kay na osmo mesto. Med ostalimi družbami so med drugim Virgin Atlantic, Merck & Co. in Thomson Reuters.
Kincentric je druži Mary Kay podelil štiri nagrade za najboljšega delodajalca v Evropi in Maleziji.

Forbes je družbo Mary Kay razglasil za enega najboljših ameriških srednje velikih delodajalcev v letu 2022.
Deloitte je družbo Mary Kay uvrstil med najbolje upravljane družbe v ZDA v letu 2022.

Yidian Zixun je družbo Mary Kay China razglasil za "najboljšega delodajalca leta" (Best Employer of the Year).
Družba Mary Kay China je prejela nagrado "Odlični primeri poslovne inovacije na Kitajskem med letoma 2021 in 2022" (Excellent Cases of Business Innovation in China from 2021 to 2022) na deveti kitajski poslovni inovacijski konferenci za lepotne svetovalce družbe Mary Kay kot sodobna in prilagodljiva možnost zaslužka.

China Business Journal je družbi Mary Kay China podelelil nagrado "Delodajalec z najboljšo platformo za razvoj kariere" (Best Career Development Platform Employer).
Družba Mary Kay China je bila predstavljena kot primer prakse v "Driving DEI, Best Practices Guide 2022", ki ga vodi Page Group v sodelovanju s sHero.

sHero je družbi Mary Kay China podelil nagrado "Najboljši delodajalci za ženske" (Best Companies Prime Employers for Women).
Revija Financial Magazine je družbo Mary Kay Poland razglasila za enega izmed poljskih "najboljših delodajalcev za leto 2022" (Best Employers for 2022).

Družba Mary Kay Czech Republic/Slovakia je prejela naziv "Najboljši delodajalec" (Best Employer), ki jo podarja program Kincentric Best Employers Program.
Družba Mary Kay Belarus je prejela nagrado za "Najboljše kozmetično podjetje z direktno prodajo" (Direct Sales Cosmetic Company Number One Award) na podelitvi beloruskih letnih nacionalnih nagrad "Number One".

Družba Mary Kay Spain je prejela naziv "Najboljši delodajalec" (Best Employer), ki jo podarja program Kincentric Best Employers Program.
Družba Mary Kay Europe je prejela naziv "Najboljši delodajalec" (Best Employer), ki jo podarja program Kincentric Best Employers Program.

Družba Mary Kay Malaysia je prejela naziv "Najboljši delodajalec" (Best Employer), ki jo podarja program Kincentric Best Employers Program.

Organizacijska učinkovitost
Deborah Gibbins, operativna direktorica, je razširila svojo vlogo v operacijah in prevzela odgovornost za digitalno strategijo podjetja, tehnološko podprto delovanje in IT funkcije.

Nathan Moore je bil imenovan za novoustanovljeno vlogo predsednika globalne prodaje in trženja in je prevzel odgovornost za vse trge družbe Mary Kay po vsem svetu, ki podpirajo neodvisne lepotne svetovalce družbe Mary Kay.
Chaun Harper je razširil svojo vlogo na direktorja dobavne verige z dodatnimi odgovornostmi za funkcije neposrednega naročanja in pogodbene proizvodnje.

Dr. Lucy Gildea je razširila svojo vlogo na direktorico za inovacije, izdelke in znanost. Njene dodatne dolžnosti vključujejo razvoj novih izdelkov, strategijo in načrtovanje portfelja izdelkov, razvoj in komercializacijo procesov (PrD&C), embalažne inženirske storitve (PE) in skladnost z raziskavami in razvojem.

Priznanja za vodstvo
David Holl, glavni izvršni direktor, je prejel nagrado "Bravo Leadership Award", ki jo podeljuje Direct Selling News.

Julia Simon, pravna direktorica in korporativna sekretarka, je prejela nagrado Roberta H. Dedmana za etiko in pravo (Robert H. Dedman Award for Ethics & Law), ki jo podeljuje Texas General Counsel Forum. Simonova je tudi glavna uradnica za spodbujanje raznolikosti in vključevanja.
Sheryl Adkins-Green, glavna uradnica za izkušnje s strankami, je prejela nagrado "Dallas 500 by D CEO" za vplivno voditeljico v Severnem Teksasu.


Znanost, ki se skriva za lepoto

Šest prejemnic z vsega sveta je prejelo nepovratna sredstva, namenjena podpori mladih žensk na področjih naravoslovja, tehnike, informatike, umetnosti in matematike (STEAM) in spodbudi pri nadaljnjem ustvarjanju kariere.
Družba Mary Kay je v sodelovanju z Društvom za preiskovalno dermatologijo raziskovalkam podelila štiri štipendije za raziskave na področju zdravja kože/kožnih bolezni.

Družba Mary Kay je na dvajseti podelitvi ameriških poslovnih nagrad prejela nagrado Gold Stevie "COVID: najvrednejši izdelek" (COVID: Most Valuable Product) za razkužilo za roke.

Digitalne inovacije
Združenje za neposredno prodajo (Direct Selling Association) je aplikacijo Mary Kay® imenovalo za favorita v kategoriji tehnoloških inovacij.

Mary Kay China RC Store je bil predstavljen poslovni primer v raziskavi "Bridging the Gender Divide in the Digital Age", ki jo podpirata Akademija za družbene vede v Šanghaju in Organizacija Združenih narodov za industrijski razvoj.
NAMEN IN DRUŽBENI VPLIV: KATALIZATORJI SPREMEMB

Opolnomočenje in enakost žensk
Mednarodna telekomunikacijska zveza je s podporo družbe Mary Kay organizirala odprto tekmovanje za inovacije, na katerem je strokovna žirija izbrala 10 najboljših digitalnih praks in digitalnih rešitev za ustvarjanje ekosistema, ki je bolj uravnotežen glede na spol za nova zagonska podjetja in podjetja v fazi širitve za reševanje številnih ovir ženskih podjetnic pri razvoju tehnologij.

Družba Mary Kay China je začela "Projekt iskanja biserov" (Pearl Retrieval Project), ki pomaga dekletom iz prikrajšanih okolij pri dokončanju srednješolskega izobraževanja s kakovostnimi in enakimi izobraževalnimi možnostmi.
Kitajska internetna družba Sohu.com je nagradila neodvisne lepotne svetovalce družbe Mary Kay China z nagrado "Ženska moč" (Women's Power).

Deborah Gibbins je imela govor na dogodku, ki ga je organizirala organizacija Women's Entrepreneurship Accelerator (WEA) v Ženevi v Švici, z naslovom "Inovacijski ekosistemi, ki so uravnoteženi glede na spol" (Gender Inclusive Innovation Ecosystems).
Julia Simon je sodila na dogodku We Empower UN SDG Challenge, ki ga je septembra gostila Diane von Furstenberg v svojem studiu v New Yorku. Tekmovanje, ki ga vodita Vital Voices in Global Futures Laboratory at Arizona State University, nagrajuje pet podjetnic, ki spodbujajo cilje trajnostnega razvoja v svojih skupnostih, nagrajenkam pa zagotavlja usposabljanje za krepitev zmogljivosti in povezave s poslovnimi strokovnjaki z vsega sveta. Zmagovalka leta 2022 je bila Yetunde Ayo-Oyalowo, ustanoviteljica organizacije Market Doctors, ki zagotavlja zdravstveno varstvo več kot 120.000 ljudem v 12 zveznih državah v Nigeriji.

"Mednarodna telekomunikacijska zveza" (International Telecommunication Union) je ob podpori družbe Mary Kay razvila projekt za odpravo vrzeli med spoloma v digitalnih veščinah, ki zagotavlja dostop ženskam in dekletom do brezplačnih visokokakovostnih učnih modulov, potrebnih za napredek v digitalnem gospodarstvu.
Družba Mary Kay je objavila rezultate projekta SDG Pilot Village na Kitajskem (2017-2021) (SDG Pilot Village Project in China (2017-2021) z objavo poročila o učinku na prvo fazo, videoposnetkom in blog objavo. Projekt SDG Pilot Village je bil ustanovljen v mestu Waipula na Kitajskem s pomočjo družbe Mary Kay, Razvojnega programa Združenih narodov, Kitajskega mednarodnega centra za gospodarske in tehnične izmenjave, Kitajske fundacije za razvoj žensk in lokalnih partnerjev.

Projekt SDG Pilot Village je bil finalist za nagrado Reuters Events Responsible Business Awards v kategoriji "SDG Pioneer Award".
Pospeševalnik ženskega podjetništva (Women's Entrepreneurship Accelerator) (WEA), ki ga je ustanovila družba Mary Kay v sodelovanju s šestimi agencijami Združenih narodov, je objavil začetek prvega brezplačnega spletnega programa za podjetniške certifikate (Entrepreneurship Certificate Programme), ki ga je razvil Mednarodni trgovinski center (ITC) SheTrades.

Družba Mary Kay China in program Mary Kay Women's Entrepreneurship sta z donacijo v višini 10 milijonov RMB omogočila dostop do posojil več kot 46.157 podjetnicam v 23 provincah na Kitajskem za podporo njihovim podjetjem in povečanje dohodka več kot 84.000 ženskam. Program bo prešel v pospeševalni načrt Mulan in bo poleg tradicionalnih poslovnih posojil vključeval krepitev zmogljivosti.
Družba Mary Kay je v šolskem letu 2021-2022 podprla svetovno serijo inovacij (World Series of Innovation WSI) "Network for Teaching Entrepreneurship" (NFTE). Enaindvajset ekip socialnih podjetnikov v vzponu je osvojilo skupno 16.800 USD za predlagane rešitve za sedem izzivov WSI, od katerih se vsi osredotočajo na napredovanje ciljev trajnostnega razvoja. Podporniki sedmih inovacijskih izzivov so med drugim: Bank of the West, Citi Foundation, Mary Kay, Saint-Gobain North America, Ernst & Young, LLP (EY), Maxar Technologies in PIMCO.

Mednarodna organizacija dela (International Labour Organization ILO) in WEA sta objavili oceno razvoja podjetništva žensk (Women's Entrepreneurship Development WED) v Mehiki, ki jo podpira družba Mary Kay, z naslovom "Evaluación de las condiciones marco para el desarrollo empresarial de la mujer, Sectores de comercio e industria en la Ciudad de México".

Raznolikost, pravičnost in vključenost (DEI)
Pravni oddelek družbe Mary Kay je prejel nagrado Magna Stella (Magna Stella Award) za prizadevanja na področju DEI, ki jo podeljuje Texas General Counsel Forum.

Družba Mary Kay China je prejela zlato nagrado "Prime Employer for Women Gold Award" in nagrado "Driving DEI China Best Practices Award" na podelitvi nagrad sHero 2022.
S partnerstvom z Equal Rights Trust je družba Mary Kay pomagala zagnati nov raziskovalni in zagovorniški program "Algorithmic Discrimination Initiative" za zbiranje dokazov o vzorcih diskriminacije, ki temelji na uporabi umetne inteligence in algoritemskih sistemov odločanja.

Na petinsedemdesetem letnem srečanju Društva kozmetičnih kemikov (Society of Cosmetic Chemists SCC) sta gospa A'Lelia Bundles, pra-pravnukinja gospe C.J. Walker, in dr. Michelle Hines, direktorica formulacije izdelkov pri družbi Mary Kay, predstavili štipendije Madam C.J. Walker Scholarships za slabo zastopane študente manjšin, ki se izobražujejo v disciplinah STEM, povezanih s kozmetiko in industrijo osebne nege.
Družba Mary Kay se je pridružila ciljnemu pospeševalniku enakosti spolov Global Compact ZN (UN Global Compact Target Gender Equality Accelerator) kot nadaljevanje strategije enakosti spolov Global Compact ZN iz junija 2021 (UN Global Compact Gender Equality Strategy Consultation), da bi poglobila izvajanje načel opolnomočenja žensk in okrepila prispevek podjetja k cilju trajnostnega razvoja 5.5, ki poziva k polni udeležbi žensk in enakim možnostim za vodenje do leta 2030.


Javna naročila, ki so uravnotežena glede spola in raznolikost dobaviteljev

Operativna direktorica Deborah Gibbins je podpisala obvestilo o zagovorništvu ženskih javnih naročil ZN z naslovom: "Strateška vrednost javnih naročil. Zakaj je naročanje, ki podpira enakost spolov, poslovno smiselno" (Procurement's Strategic Value. Why gender-responsive procurement makes business sense.)
Družba Mary Kay je bila imenovana za srebrnega prvaka 2022 za raznolikost in vključenost dobaviteljev (2022 Silver Champion for Supplier Diversity & Inclusion) zaradi zavezanosti globalni raznolikosti dobaviteljev in vključenosti v zvezi z naraščajočo vključujočo porabo, politikami in postopki - poleg družb Bayer, Eaton Corporation, Goldman Sachs in Marriott International.

Julia Simon, pravna direktorica in glavna uradnica za raznolikost in vključevanje, je na dogodku UN Women Europe and Central Asia (ECA) and KAGIDER govorila o ugotovitvah raziskave GRP, ki jo je izvedel IPSOS v Turčiji za boljše razumevanje ovir s katerimi se srečujejo podjetnice. Simonova je zasebni in javni sektor pozvala k sprejetju strategij javnega naročanja, ki so uravnotežene glede na spol.


Raziskave raka

Fundacija Mary Kay Ash (Mary Kay Ash FoundationSM) je namenila 1 milijon dolarjev nepovratnih sredstev desetim raziskovalkam iz najboljših inštitutov in univerz v državi za raziskave raka, ki izvajajo revolucionarne raziskave o raku, ki prizadene ženske.
Dr. Lucy Gildea, direktorica za inovacije, produkt in znanost, je v imenu fundacije Mary Kay Ash prevzela nagrado "Cancer Support Community North Texas Thrive Award".

Fundacija Mary Kay Ash je v sodelovanju s centrom Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center at UT Southwestern Medical Center in Dallas, razglasila še eno prejemnico mednarodne podoktorske štipendije za raziskave raka. Nagrajenka je bila dr. Maria del Rosario Chica Parrado, podoktorska študentka biologije iz Malage v Španiji.

Nasilje na podlagi spola (Gender-based Violence - GBV) in nasilje v družini (Domestic Violence - DV)
Mary Kay je prejela priznanje v beli knjigi "Addressing Conflict-Related Sexual Violence: Private Sector Opportunities for Engagement", ki jo je na 77. seji Generalne skupščine ZN izdalo eno od teles ZN "Action against Sexual Violence in Conflict Network", ki deluje na področju preprečevanja in odzivanja na spolno nasilje, povezano s konflikti, in organizacija Committed to Good.

Komisija za položaj žensk (Commission on the Status of Women CSW66) je v letnem poročilu Skrbniškega sklada ZN za odpravo nasilja nad ženskami za leto 2022 (UN Trust Fund to End Violence Against Women's 2022 Annual Report) o svojih dejavnostih za leto 2021 priznala prizadevanja fundacije Mary Kay Ash in družbe Mary Kay za odpravo nasilja nad ženskami in dekleti - poleg vlad 15 držav in devet nacionalnih odborov ZN za ženske.
Družba Mary Kay in fundacija Mary Kay Ash sta podprli smernice programov CARE's GBV Guidance for Development Programs, ki je praktično orodje za izvajanje visokokakovostnih intervencij glede nasilja na podlagi spola na področjih vpliva programa CARE v razvojnih kontekstih.

Družba Instituto Mary Kay je prejela priznanje Associação Brasileira de Venda Direta (ABEVD) za kampanjo iz leta 2021 "Sinal Vermelho", ki ozavešča o nasilju na podlagi spola.

Odziv v sili
V povezavi z izjavo o podpori je družba Mary Kay napovedala donacijo Pozivu Rdečega križa za humanitarno krizo v Ukrajini.

Družba Mary Kay je prejela nagrado ameriškega Rdečega križa za korporativnega partnerja ("American Red Cross Corporate Partner Award") za hitro posredovanje pri konfliktu v Ukrajini.
Fundacija Mary Kay Ash je prejela bronasto nagrado Stevie za zagotavljanje pomoči pri epidemiji s COVID-19 na dvajseti podelitvi ameriških poslovnih nagrad.

Od marca 2022 je dobrodelni program Mary Kay China Charity Program namenil 1.049.800 juanov za zagotavljanje zaščitnih materialov in življenjskih potrebščin 73 skupnostim v 15 mestih kot odgovor na epidemijo COVID-19.

Globalni družbeni vpliv in lokalna skupnost
Družba Mary Kay je na lestvici Purpose Power Index na 91. mestu. To je tretja izdaja največje študije doslej, ki meri dojemanje namena blagovne znamke in temelji na več kot 20.500 posameznih ocenah med več kot 5.500 potrošniki in zaposlenimi v ZDA ter zajema več kot 200 različnih blagovnih znamk.


TRAJNOST IN OKOLJSKI, SOCIALNI IN UPRAVLJAVSKI CILJI: BOGATENJE ŽIVLJENJ DANES ZA TRAJNOSTNI JUTRI

Podnebne spremembe
Družba Mary Kay je sodelovala na dogodku, ki ga je organiziral regionalni sekretariat "Coral Triangle Initiative on Coral Reefs, Fisheries, and Food Security" (CTI-CFF). Razprava z naslovom "Voditeljice varujejo ogroženo biotsko raznovrstnost in ogrožene vrste v koralnem trikotniku" (Women Leaders Protecting the Coral Triangle's Threatened Biodiversity and Endangered Species) je osvetlila inovacije in ukrepe, ki so jih sprejele voditeljice v koralnem trikotniku za zaščito morske biotske raznovrstnosti.

Na Komisiji za status žensk (Commission on the Status of Women CSW66) je Pospeševalec ženskega podjetništva (Women's Entrepreneurship Accelerator WEA) gostil odbor z naslovom "Vlaganje v ženske podjetnice za boj proti podnebnim spremembam" (Investing in Women Entrepreneurs to Tackle Climate Change).
Dokumentarni film Gozd upanja (Forest of Hope) spremlja Doño Angelico, 71-letno bojevnico za ekosistem, in njeno izključno žensko ekipo iz organizacije Mujeres Unidas Para La Conservacion De Laguna Sanchez, ene od partnerskih organizacij The Nature Conservancy v Mehiki. Film je bil uradno izbran za filmski festival okoljskih pravic v Severni Dakoti in mednarodni ženski filmski festival Hot Springs. Kratki film, ki ga je producirala družba Mary Kay v sodelovanju z organizacijo The Nature Conservancy in ga je napisala, režirala in producirala izključno ženska ekipa, je bil predhodno imenovan za polfinalista festivala Films for the Forest.


Upravljanje voda

Družba Mary Kay je sodelovala pri posvetovanju z vladama Nizozemske in Tadžikistana, da bi pomagala opredeliti vlogo zasebnega sektorja v Vodni akcijski agendi in Konferenci ZN o vodi leta 2023 (Water Action Agenda and the 2023 UN Water Conference).
Družba Mary Kay je sodelovala pri odboru z naslovom "Making Waves: Women in Water Conservation" v sodelovanju z organizacijo The Nature Conservancy. Virtualni pogovor se je osredotočil na voditeljice z vsega sveta, ki se spopadajo z izzivom in vodijo prizadevanja za ponovno vzpostavitev zdravja naših oceanov.


Preglednost in zagovorniško (samoporočanje in posodobitve)

Družba Mary Kay je dokončala orodje za analizo razlik med spoloma v okviru načel opolnomočenja žensk (Women's Empowerment Principles' Gender Gap Analysis Tool) in delila ugotovitve z BSR, specializirano organizacijo za korporativno odgovornost, o tem, kako lahko strokovnjaki uporabijo rezultate. Na podlagi analize politik in praks družbe Mary Kay v različnih poslovnih funkcijah, je rezultat družbe ustrezal kategoriji "Achiever" (Uspešnež). Naslednji koraki so obravnavanje preostalih vrzeli pri izvajanju načel opolnomočenja žensk (Women's Empowerment Principles - WEP).
Družba Mary Kay je predložila napredek pri svojih zavezah 5 akcijskim koalicijam za enakost generacij (Generation Equality Action Coalitions). Družba Mary Kay se je prijavila na akcijske koalicije na forumu za enakost generacij (Generation Equality Action Forum) julija 2021.

Družba Mary Kay je predložila sporočilo Globalnega dogovora ZN o poročilu o napredku (UN Global Compact Communication on Progress Report), ki obravnava naslednje kategorije trajnosti: upravljanje, človekove pravice, delo, okolje in boj proti korupciji.

O družbi Mary Kay
Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je presegla običajno točko kariernega razvoja žensk in "razbila stekleni strop", je leta 1963 ustanovila svoje sanjsko kozmetično podjetje z enim samim ciljem: izpopolniti življenja žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 40 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da bogati življenje danes za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave za zdravljenje raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Preberite več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu, ali nam sledite na Twitterju.


Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.


Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom

972.687.5332 ali media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay