O-STA

Trade Republic vsem strankam ponuja 2-odstotne obresti na gotovino

  • Vse stranke prejmejo letne obresti v višini 2 odstotkov na svoje stanje denarnih sredstev

  • Vodilna letna obrestna mera na trgu - brez omejene ponudbe kot pri drugih bankah

  • Obresti se bodo izračunavale v živo v aplikaciji in se bodo nakazovale mesečno

  • Ponudba velja za vse obstoječe in nove stranke na vseh trgih za stanje denarnih sredstev do 50.000 evrov

  • Okrepitev vodilnega položaja na trgu kot največje varčevalne platforme v Evropi

LJUBLJANA, Slovenija--( BUSINESS WIRE )-- Trade Republic, največja varčevalna platforma v Evropi, zdaj svojim strankam zagotavlja 2-odstotne letne obresti na njihovo stanje denarnih sredstev. To jim omogoča, da zlahka sodelujejo pri povišanih obrestnih merah ECB. Trade Republic ponuja vodilno efektivno obrestno mero na trgu tako za nove kot za obstoječe stranke. Za razliko od številnih drugih bank ta ponudba ni časovno omejena in velja do nadaljnjega. Obresti se obračunavajo v realnem času in izplačujejo mesečno, kar strankam omogoča natekanje obrestnih obresti. Trade Republic z uvedbo obresti podvaja svoje poslanstvo, da svojim strankam omogoči tako dolgoročno ustvarjanje premoženja kot tudi varčevanje za pokojnino.

"Z 2-odstotnimi efektivnimi letnimi obrestmi na leto prenašamo prednosti novega okolja obrestnih mer neposredno na naše stranke. Vsak vlagatelj lahko ima zdaj neposredno in enostavno korist od obresti," pravi Christian Hecker, soustanovitelj družbe Trade Republic. "Pred točno štirimi leti smo bili med prvimi ponudniki v Evropi, ki smo uvedli vlaganje brez provizij. Zdaj smo v našem poslanstvu naredili še en korak naprej, ko vsem omogočamo ustvarjanje premoženja. Trade Republic je danes najbolj privlačno mesto za varčevanje in vlaganje denarja."

Ko je Evropska centralna banka dvignila obrestne mere in tako obrnila večletni trend negativnih obrestnih mer, je varčevanje na podlagi obresti spet postalo privlačno. Trade Republic je prvi posrednik, ki je izkoristil priložnost, da plačuje obresti na vsa nevložena denarna sredstva strank. Z efektivno 2-odstotno letno obrestno mero na leto za vse obstoječe in nove stranke se največja evropska varčevalna platforma jasno razlikuje od konkurence. Za razliko od drugih bank trajanje ponudbe ni omejeno, obrestne mere pa bodo veljale do preklica. Prihodki od obresti se v aplikaciji izračunajo v realnem času in se pripisujejo mesečno. Ponudba velja za stanje denarnih sredstev do 50.000 EUR. Sredstva strank so do višine 100.000 EUR zaščitena s sistemom zajamčenih vlog (DGS).

Račun Trade Republic jlahko odprete v samo petih minutah v aplikaciji ali prek namizja. Stranke lahko brezplačno vlagajo v največji evropski varčevalni sklad, s katerimi se trguje na borzi brez provizije. Poleg tega Trade Republic ponuja tudi trgovanje po delih za skoraj vse delnice. To strankam omogoča, da vlagajo s kakršnim koli proračunom, tudi v posamezne delnice z visoko ceno, kot sta Booking.com ali Berkshire Hathaway Warrena Buffeta. Družba Trade Republic deluje v 17 evropskih državah, nadzorujeta pa jo BaFin in Bundesbank.

ZA DODATNE INFORMACIJE OBIŠČITE:

Spletna stran I Pogosta vprašanja I Facebook I Instagram I Twitter

O TRADE REPUBLIC

Družba Trade Republic si prizadeva milijonom Evropejcev omogočiti ustvarjanje bogastva z varnim, enostavnim in brezplačnim dostopom do kapitalskih trgov. Trade Republic je z več kot milijonom strank že aplikacija na domačem zaslonu za mnoge Evropejce za upravljanje njihovega premoženja. Ponuja naložbe v varčevalne načrte, delne naložbe in sklade, s katerimi se trguje na borzi, ter izvedene finančne instrumente ali kriptovalute. Trade Republic je tehnološko podjetje, ki ga nadzorujeta Bundesbank in BaFin. Trade Republic je največja evropska varčevalna platforma, v katero so vlagale družbe Accel, sklada ustanoviteljev Petra Thiela, Ontario Teachers', Sequoia in TCV. Družbo s sedežem v Berlinu so leta 2015 ustanovili Christian Hecker, Thomas Pischke in Marco Cancellieri.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Oswald Salcher

Vodja za Slovenijo

presse@traderepublic.com


Vir: Trade Republic