O-STA

American Express je odprl skoraj 1500 m2 velik salon Centurion Lounge na mednarodnem letališču San Francisco

Salon je zdaj dvakrat večji in ponuja nov meni glavnega kuharja Ravija Kapurja, ki je bil nominiran za nagrado James Beard Award, ter lokalno pridelana vina, ki jih je izbral Anthony Giglio, vodilni poznavalec vin v salonu Centurion Lounge

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Danes je American Express (NYSE:AXP) odprl razširjen salon Centurion Lounge na mednarodnem letališču San Francisco (SFO). Salon, ki se razprostira na površini 1500 m2, je sedaj skoraj dvakrat večji in ima večji prostor za sedenje, dodaten bar s posebno vinsko ponudbo, ki jo je izbral Anthony Giglio, sommelier in vodilni vinski poznavalec v salonu Centurion Lounge, ter nov meni Ravija Kapurja, glavnega kuharja jahtnega kluba Liholiho Yacht Club iz San Francisca.

"Navdušeno vstopamo v novo leto z odprtjem našega salona Centurion Lounge na mednarodnem letališču San Francisco," je izjavil Pablo Rivero, podpredsednik in generalni direktor Global Lounge Experiences. "Z izjemno hrano, vinom in umetniškimi deli, ki so navdih našli v Severni Kaliforniji, je salon dobro preskrbljen in zasnovan za osvežitev imetnikov kartice na njihovih potovanjih."

Centurion Lounge na SFO bo imel zdaj več prostora za upravičene imetnike kartice, vključno z dvema vinskima baroma in kavarno, dodatnimi sanitarijami, zasebnimi sobami za telefoniranje, več zasebnimi delovnimi prostori in še več. Salon je v srednji etaži terminala 3.

LOKALNO PRIDELANO VINO1

Salon ima nov bar, kjer lahko gostje uživajo v posebnih vinskih zbirkah s poudarkom na štirih regionalnih vinih, ki jih je izbral priznani vinski strokovnjak Anthony Giglio. Nov bar dopolnjuje obstoječo vinsko steno, kjer lahko gostje poskusijo vina iz vse Kalifornije. Zbirka vin se bo menjavala sezonsko s prvima zbirkama Sonoma Chardonnay in Napa Valley Cabernet Sauvignon:

Zbirka Sonoma Chardonnay

  • Gundlach Bundschu Sonoma Coast Chardonnay 2020

  • Head High Sonoma County Chardonnay 2021

  • Sonoma Cutrer Les Pierres Sonoma Valley Chardonnay 2019

  • Walt Sonoma Coast Chardonnay 2019

Zbirka Napa Cabernet Sauvignon

  • Emblem Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019

  • Miner Emily's Cuvee Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018

  • The Critic Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019

  • Twenty Rows Napa Valley Reserve Cabernet Sauvignon 2020

"San Francisco je svetovno znan po vinu vrhunske kakovosti, zato je vinski meni v salonu Centurion Lounge na mednarodnem letališču San Francisco v celoti posvečen lokalnemu kalifornijskemu grozdju," je povedal Anthony Giglio, sommelier in vodilni poznavalec vin v salonu Centurion Lounge. "Navdušen sem, da lahko v naši prvi zbirki vin predstavimo dve najbolj znani in uveljavljeni ameriški vinorodni področji: Sonomo in Napa Valley."

VRHUNSKA KULINARIKA IN NOTRANJA OPREMA

Salon ponuja nov sezonski meni, ki temelji na lokalnih dobaviteljih iz regije Bay Area, zasnoval pa ga je glavni kuhar jahtnega kluba Liholiho Yacht Club, Ravi Kapur. Na Havajih rojeni kuhar, ki je bil nominiran za nagrado James Beard Award, bo še naprej vnašal svoj edinstven pridih v salon Centurion Lounge na SFO z jedmi, ki so jih navdihnili njegov rod in družinski spomini, vključno z mariniranimi piščančjimi stegni Kochujang, divjim rižem in kokosovo juho ter mlado korenje, glazirano s črnim kisom in medom.

Potrošniki na svojih potovanjih cenijo vrhunske restavracije v letaliških salonih. Nedavna raziskava Amex Trendex* je pokazala, da sta vrhunska ponudba hrane in pijače najljubši del letaliških salonov za večino anketirancev (64 %).

Salon ima dve po meri izdelani stenski oblogi od tal do stropa abstraktne umetnice Tracie Cheng in novo notranjo zasnovo, ki se zgleduje po lokalnih vinogradih, pokrajini in znameniti megli San Francisca, kjer se gostje lahko sprostijo.

EDINSTVEN DOSTOP

Z več saloni kot kateri koli drug izdajatelj kreditnih kartic na trgu in edini izdajatelj kreditnih kartic z lastnim salonom na SFO, je American Express Global Lounge Collection™ le eden od mnogih načinov, kako American Express podpira imetnike kartic na njihovih potovanjih. American Express še naprej krepi mrežo salonov Centurion Lounge z novimi lokacijami in širitvijo obstoječih salonov. American Express je objavil načrte za odprtje novih lokacij salonov na nacionalnem letališču Reagan (DCA) v Washingtonu, D.C. in na letališču Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL) leta 2023 oziroma 2024.

METODOLOGIJA *AMEX TRENDEX

Ta spletna anketa Amex Trendex je bila izvedena med 4. in 7. novembrom 2022 med 2000 odraslimi osebami z dohodkom gospodinjstva nad 70.000 USD, ki potujejo z letalom vsaj enkrat letno. Vprašalniki so bili izpolnjeni na spletu. Za rezultate celotne raziskave je odstotna napaka plus ali minus 2 odstotni točki.

O AMERICAN EXPRESS

American Express je globalno integrirano plačilno podjetje, ki strankam zagotavlja dostop do izdelkov, vpogledov in izkušenj, ki bogatijo življenja in gradijo poslovni uspeh. Preberite več na americanexpress.com in se povežite z nami na facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress in youtube.com/americanexpress.

Ključne povezave do izdelkov, storitev in informacij o trajnostnem razvoju podjetja: osebne kartice, poslovne kartice in storitve, potovalne storitve, darilne kartice, predplačniške kartice , trgovske storitve, Accertify, Kabbage, Resy, službene kartice, poslovna potovanja, raznolikost in vključenost, korporativna trajnost in okoljska in socialna poročila in poročila o upravljanju.

O CENTURION LOUNGE

Centurion Lounge je edinstven program salonov znotraj širše kolekcije American Express Global Lounge, ki vključuje dostop do salonov American Express Centurion, mednarodnih salonov American Express, Delta Sky Club® za člane kartice, ki letijo z družbo Delta, Priority Pass™ Select Lounge ob vpisu, Airspace Lounges, MAG U.S. Escape Lounges in Plaza Premium Lounges - skupno več kot 1400 salonov v 140 državah in številka še vedno raste.

Upravičeni člani kartice lahko poiščejo salon na spletni strani Global Lounge Collection ali z uporabo aplikacije American Express®. V izbrane salone Centurion Lounge se lahko prijavijo tudi prek mobilnega orodja za prijavo v aplikaciji American Express®.

O MEDNARODNEM LETALIŠČU SAN FRANCISCO

SFO z veseljem pozdravlja popotnike nazaj v nebo z letališko izkušnjo, ki vključuje brezhiben dostop, premišljeno opremo, trajnostno zasnovo ter navdihujoče umetnine in eksponate.

Za najnovejše informacije o odhodih in prihodih, zemljevidih letališč in podrobnosti o nakupovanju, restavracijah, kulturnih razstavah, kopenskem prevozu in več, obiščite www.flysfo.com. Sledite nam na twitter.com/flysfo in facebook.com/flysfo.

Vir: American Express Company
Lokacija: ZDA.

1 Uživanje alkoholnih pijač je dovoljeno samo polnoletnim osebam. Prosimo, da pijete odgovorno.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53154256/en

Stiki

AMERICAN EXPRESS
Ali Barlow

Ali.barlow@aexp.com


Viri: American Express Company