O-STA

Semestrska razstava Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici

Kot je navada, Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici dvakrat letno ob zaključkih semestrov pripravlja pregled študentske ustvarjalnosti. Takrat se v razstavne prostore spremenijo vsi prostori Akademije umetnosti in vrata se široko odprejo tudi za javnost. Razstave bo odprta v sredo, 11. januarja 2023 med 18. in 21. uro na Akademiji (Vipavska 13, 5000 Nova Gorica-Rožna dolina). Razstavo je mogoče videti tudi kasneje, za kar kontaktirajte Akademijo.

"Kaj ponuja letošnja semestrska razstava? Kot vedno seveda kopico študijskih vaj in gotovih del v različnih medijih, od filma in animiranega filma do kontekstualnih projektov, od instalacij do fotografije in novih medijev. Dela so vedno nova in vsaka na svoj način vznemirljiva, vedno nam povedo nove stvari o novih generacijah, kako vidijo sebe in svet. Tisti, ki nas obiskujete skozi leta, veste, da se vedno najdejo kakšna presenečenja, posebno zanimiva dela, perspektivna študentka in študent. Tudi razgibano vzdušje na razstavi je del tega," sporoča Rene Rusjan, programska direktorica Akademije umetnosti in vodja razstave.

Na Akademiji umetnosti UNG se izvaja javni program prve stopnje Digitalne umetnosti in prakse ter nadgradnjo - magistrski program druge stopnje Medijske umetnosti in prakse. V sklopu vertikale študentje prehajajo med okolji in nosilnimi moduli animacije, filma, fotografije, novih medijev, sodobnih umetniških praks, scenskih prostorov in umetnost-znanost-tehnologija. Tako kot tudi sicer na celotni univerzi, daje Akademija velik poudarek mednarodni vpetosti študentov in mentorjev.

Akademija umetnosti UNG se je leta 2016 prestrukturirala iz Visoke šole za umetnost UNG, s čimer smo v Sloveniji leta 2016 dobili prvo univerzitetno akademijo po 72 letih.

Več o razstavi: https://au.ung.si/2023/01/06/semestrska-razstava-2022-2023/

Več o Akademiji umetnosti: https://au.ung.si/

Dodatne informacije:

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

T: 05 62 05 827, GSM: 040 266 058

E: andreja.leban@ung.si

Andreja Leban