O-STA

Začetek razstave Hajj Expo 2023 pod pokroviteljstvom guvernerja Meke

Minister za hadž in umro: Savdska Arabija izkoristila sodobno tehnologijo za boljšo oskrbo romarjev

DŽEDA, Savdska Arabija--( BUSINESS WIRE )-- Njegovo kraljevo veličanstvo princ Khaled Al-Faisal, svetovalec skrbnika dveh svetih mošej in guverner regije Meka, ter njegovo kraljevo veličanstvo princ Faisal bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, guverner province Madina, sta odprla konferenco in razstavo o hadžu in umri "Hajj Expo" 2023. Na drugi izvedbi dogodka Hajj Expo, ki je potekal v Džedi, je sodelovalo 81 govornikov iz javnega in zasebnega sektorja ter visoke delegacije ministrov za verske zadeve, vodje misij za hadž in višji organi iz več kot 57 držav.

Njegova ekscelenca minister za hadž in umro, dr. Tawfiq bin Fawzan Al-Rabiah je pozdravil cenjene goste in poudaril, da je glavna prednostna naloga Savdske Arabije zagotoviti romarjem varno in zanesljivo opravljanje hadža in umre z izboljšanjem digitalnih zmogljivosti storitev. Dejal je: "To je zgodovinska zaveza in čast, na katero je vlada dveh svetih mošej lahko ponosna."

Al-Rabiah je ponovno poudaril, da si ministrstvo prizadeva obogatiti izkušnjo hadža in umre z razvojem storitev in rešitev ter uvedbo izboljšanih predpisov in postopkov. Pohvalil je zavezanost pristojnih organov in zgodnji podpis sporazumov o hadžu kot "dokaz nepopustljive želje po zagotavljanju boljših storitev za romarje in izvajalce umre".

Na dogodku je bilo sklenjenih več sporazumov in memorandumov o soglasju med ključnimi subjekti, zlasti med Generalnim organom za Awqaf (GAA), Generalnim organom za savdske konvencije in razstave (SCEGA), Globalno akademijo za arabski jezik kralja Salmana (KSAA), Savdsko organizacijo za standarde, meroslovje in kakovost (SASO) ter Odborom za medije in bančno ozaveščanje savdskih bank. Podpisanih je bilo tudi več kot 57 sporazumov o storitvah za hadž, ki se nanašajo na število romarjev za hadž, posebne načrte za prihod romarjev ter zdravstvene zahteve in postopkovna navodila.

Na dogodku Hajj Expo so na 10 osrednjih sejah, 13 panelnih razpravah in pogovorih o hadžu "Hajj Talks", 36 delavnicah ter drugih dogodkih in dejavnostih: islamski razstavi, območju izzivov za hadž in umro ter območju za zagonska podjetja razpravljali o načinih za izboljšanje kakovosti storitev hadža.

Cilj Hajj Expo je vzpostaviti celovit in trajnosten ekosistem storitev in rešitev za izboljšanje izkušenj romarjev, predvideti prihodnje usmeritve in vzpostaviti priložnosti za nadaljnje sodelovanje, sporazume ter lokalne in mednarodne pobude, hkrati pa predstaviti prizadevanja Savdske Arabije za izboljšanje trajnostnega razvoja storitev za romarje.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

*Vir: AETOSWire

Kontaktni podatki

Hussein Nasrallah
pr@digitect.com


Vir: Minister za hadž in umro

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53199476/en