O-STA

Real Madrid premagal Valencio in se uvrstil v finale španskega superpokala

RIAD, Saudska Arabija--(BUSINESS WIRE)-- Real Madrid je včeraj na stadionu kralja Fahda v Riadu po hudem boju z neodločenim izidom 1:1 po kazenskih strelih premagal Valencio in si zagotovil nastop v finalu španskega superpokala. Turnir, ki ga je Ministrstvo za šport organiziralo v okviru športnih dogodkov druge sezone v Diryjah.

Real Madrid je pred velikim številom navijačev dosegel dragoceno zmago. S to zmago se je uvrstil na finalno tekmo, ki bo prihodnjo nedeljo, 15. januarja, ob 22.00 po riadskem času na istem stadionu.

Nogometni navdušenci čakajo na zmagovalca drugega polfinala, v katerem se bosta danes ob 22.00 po riadskem času pomerila Barcelona in Real Betis in bo določil ekipo, ki se bo v finalu španskega superpokala pomerila z Real Madridom.

Turnir za španski superpokal je Savdska Arabija prvič gostila leta 2020 v Džedi, kjer je Real Madrid v finalu premagal Atletico Madrid. Drugi turnir je bil organiziran v Riadu v začetku leta 2022, na njem pa je Real Madrid po zmagi nad Athleticom iz Bilbaa znova dvignil pokal.

Gostovanje tega velikega dogodka je del mednarodnih športnih turnirjev in prireditev v okviru sezone Diriyah 2022, ki jih organizira Ministrstvo za šport, da bi dosegli cilje vizije Kraljestva do leta 2030, in ena od pobud programa "Kakovost življenja" z gostovanjem najbolj spektakularnih in največjih mednarodnih športnih dogodkov, da bi obiskovalcem sezone Diriyah zagotovili odlično izkušnjo z izjemnimi dejavnostmi.

*Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53208107/en

Kontaktni podatki

Sara Alghamdi - Generalna direktorica
sara.alghamdi@squidnomad.com