O-STA

SLO-čip 2023: Prva slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih

V torek, 24. januarja, ob 9. uri se bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani začela Prva slovenska konferenca o čipih in polprevodnikih SLO-čip 2023. Udeležbo na konferenci so potrdili ministra dr. Emilija Stojmenova Duh in dr. Igor Papič ter dr. Gregor Majdič, rektor Univerze v Ljubljani.

Na konferenci SLO-čip 2023 bodo govorili o napredku na področju polprevodniških tehnologij in proizvodnje čipov, najnovejših trendih mikro-, nano- in kvantne elektronike in slovenskih dosežkih na področju raziskav in razvoja čipov in polprevodnikov. Konferenca bo udeležencem omogočila izmenjavo izkušenj in informacij o novih tehnologijah, razprava pa bo potekala o trenutnih tehnoloških žariščih in mejah razvoja industrije, kot so čipi, senzorji, polprevodniška in fotonska integrirana vezja, dizajn ter tehnologije in prototipiranje.

Konferenco organizira Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v sodelovanju s strokovnim društvom MIDEM ter pod častnim pokroviteljstvom Inženirske akademije Slovenije in Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Predsednik razvojne konference, na kateri bodo predstavljeni tako gospodarski kot tudi akademski dosežki in potenciali navedenega področja, je prof. dr. Marko Topič.

Več informacij je na voljo na uradni spletni strani konference: https://slo-chip.fe.uni-lj.si.