O-STA

EIG vzpostavlja načrt trgovanja za delnice družbe Harbour Energy plc

WASHINGTON--(BUSINESS WIRE)--Družba EIG, vodilni institucionalni vlagatelj v globalni energetski in infrastrukturni sektor, je danes objavila, da je vzpostavila vnaprej pripravljen načrt trgovanja ("načrt trgovanja"), ki omogoča prodajo do 2 milijona delnic ("delnice") družbe Harbour Energy plc (HBR.L ali "družba") v lasti nekaterih nadzorovanih podružnic družbe EIG. Kot je bilo predhodno objavljeno 8. julija 2022, je družba EIG zaključila razdelitev delnic različnim vlagateljem v sklade EIG in pridruženim delničarjem EIG. Porazdelitev je obdavčljiv dogodek za nekatere pridružene delničarje družbe EIG, zato se družba EIG loteva prodaje delnic v skladu z načrtom trgovanja predvsem za kritje takšnih davčnih obveznosti. Načrt trgovanja, ki je bil sklenjen 6. februarja 2023, bo dovoljeval prodajo delnic do 9. marca 2023 v času, ko bi družba EIG sicer to prepovedala v skladu z zakoni o trgovanju z notranjimi informacijami ali omejitvami trgovanja družbe Harbour Energy plc. Načrt trgovanja bo upravljal neodvisen posrednik, zanj pa bodo veljale prednastavljene cene, obseg in časovne omejitve, določene v načrtu trgovanja. Po zaključku trgovalnega načrta bo družba EIG še naprej največji delničar, saj ima v lasti približno 15 % odprodanih delnic prek upravljanja sredstev in lastništva.

O družbi EIG
Družba EIG je vodilni institucionalni vlagatelj v globalnem energetskem in infrastrukturnem sektorju z upravljanjem 22,7 milijarde USD na dan 31. decembra 2022. Družba EIG je specializirana za zasebne naložbe v energijo in z energijo povezano infrastrukturo po vsem svetu. V 40-letni zgodovini je družba EIG namenila 44,6 milijarde dolarjev za 396 projektov ali podjetij v 42 državah na šestih celinah. Družba ima sedež v Washingtonu, D.C., s pisarnami v Houstonu, Londonu, Sydneyju, Rio de Janeiru, Hong Kongu in Seulu. Za dodatne informacije obiščite spletno mesto družbe EIG na www.eigpartners.com.
Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.
Kontaktni podatki
Media
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@fgsglobal.com

Vir: EIG